Maimuțele sunt animalele care seamănă cel mai mult cu oamenii. Acestea se găsesc în Asia, Africa și America de Sud. Potrivit specialiștilor, în prezent, în lume trăiesc 264 de specii de maimuțe, dintre care 21 sunt antropoide. Oamenii de știință au studiat foarte mult aceste animale și au venit cu o serie de descoperiri.
Curiozități despre maimuțe
Maimuțele sunt împărțite în 3 categorii, după cum urmează: primatele sau maimutele antropoide, care cuprind cimpanzeii, gorilele, urangutanii și gibonii; maimuțe din Lumea Veche, cuprind diferite specii de babuini, madrili, macaci și cercopiteci; maimuțe din Lumea Nouă, unde le găsim pe cele din America Centrală și de Sud care au nasul lat și turtit.
Cimpanzeii sunt singurele maimuțe sau am putea spune chiar singurele animale care beau apa precum un om, folosindu-se de un dispozitiv. Cimpanzeii se folosesc de „un pahar” sau o frunză pentru a bea apă și a-și potoli setea.
Cel mai zgomotos animal de pe Pământ este masculul maimuței urlătoare. Acesta se găsește în Pădurea Amazoniană, iar sunetul scos de el se aude de la 16 km.
Deși pare greu de crezut este adevărat. O maimuță a fost judecată și condamnată în statul Alabama. Aceasta a fost acuzată că a fumat în public și a urinat pe oameni.
Marmosetul pigmeu (Cebuella pygmaea) este cea mai mică maimuță din lume. Aceasta măsoară la maturitate doar 14 cm înălțime și are o greutate de 75 de grame.
Gorila este cea mai mare maimuță de pe Planetă. În anul 1920, a fost împușcat în Zair, un mascul care avea înălțimea de 1,88 metri și avea o greutate de 260 de kg.
Cea mai bătrână maimuță a avut 59 de ani și a fost un urangutan pe nume Guass. Animalul a trăit de la vârsta de 13 ani la grădina zoologică din Philadelphia, Statele Unite ale Americii.
Toate maimuțele se pot împerechea în orice perioadă a anului, cu excepția macacului japonez care trăiește în zone reci.
Maimuțele nu răcesc niciodată, cu excepția primatelor.
Masculul din specia maimuța-veveriță are un mod aparte de a-și arăta supremația față de membrii grupului. Acesta îi aliniază, în fiecare săptămână, pe toți subordonații masculi și urinează pe fiecare în parte.
Dintre toate maimuțele, cimpanzeii se masturbează cel mai des, iar atunci când sunt stresați ajung să o facă și de 10 ori pe zi.
Toate maimuțele se pot infesta și se pot îmbolnăvi, ele putând fi purtătoare de boli precum hepatita, tuberculoza și herpesul de tip B.
Nu multă lume știe, însă maimuțele care se găsesc în America de Sud sunt nocturne, iar cele din Africa și Asia sunt diurne.
Un mascul adult de gorilă poate ridica aproximativ 900 kg.
Oamenii de știință au descoperit că cimpanzeii au aproximativ 99% din bagajul genetic al omului. Cu alte cuvinte spus, un cimpanzeu este mai asemănător din punct de vedere genetic cu omul, decât cu rudele sale.
Unul dintre produsele care „a invadat” Internetul este faimoasa ciocolată Dubai. Un desert diferit, o ciocolată „altfel” care se adresează unui segment anume din populație. Ce este... citește tot
Curiozități despre Germania. Germania este una dintre cele mai importante țări din lume. De-a lungul istoriei, situat în Europa Centrală este astăzi unul dintre motoarele economice ale... citește tot
Leonardo Da Vinci a fost, probabil, una dintre cele mai importante personalități ale umanității. Operele sale îi arată genialitatea, care nu a putut fi descifrată de nimeni în totalitate,... citește tot