Cumperi și arunci multă mâncare? Șapte modalități simple de a reduce risipa alimentară

13.12.2022
Cumperi și arunci multă mâncare? Șapte modalități simple de a reduce risipa alimentară

Mâncarea este una dintre plăcerile vieții, însă nu trebuie abuzat de ea. Cu alte cuvinte, alegerile alimentare ne influențează starea de spirit și, ulterior, viața. Foarte mulți oameni cumpără produse alimentare în exces și după o anumită perioadă le aruncă. Drept urmare, nu numai că alimentele comestibile sunt risipite, ci și toată energia și îngrășămintele utilizate în procesul de fabricație.

Iată câteva metode prin care poți reduce în risipa alimentară:

1. Realizați un inventar. Înainte de a merge la piață sau la magazin este bine să faceți o analiză a ceea ce aveți nevoie pentru a nu cumpăra produse pe care le dețineți deja acasă.

2. Creați un plan de masă. Indicat este să stabiliți dinainte ceea ce urmează să mâncați în săptămâna ce urmează, pentru a știi exact ce trebuie să cumpărați și de câte alimente aveți nevoie.

3. Păstrați ceea ce nu s-a mâncat și consumați la o masă ulterioară. Mâncarea rămasă nu trebuie aruncată, ci depozitată corespunzător, și, eventual, consumată la o dată ulterioară.

4. Depozitați mâncarea corespunzător. Specialiștii în nutriție recomandă ca toate produsele alimentare să fie depozitate corespunzător. De exemplu, fructele și legumele nu trebuie cumpărate în exces, ci doar pentru necesarul unei săptămâni, iar acestea trebuie păstrate în frigider în zona destinată lor. Cartofii și ceapa trebuie așezate într-un loc răcoros și întunecat pentru a rezista cât mai mult timp.

5. Cumpărați fructele și legumele care nu arată perfect. Specialiștii în sănătate recomandă să fie achiziționate fructele și legumele care au imperfecțiuni, fiindcă acestea s-au dezvoltată în mod în natural nefiind forțate cu pesticide.

6. Tocați legumele. Persoanele care stau la curte au posibilitatea să folosească cojile de la legume. Acestea pot fi tocate și presărate în grădină, fiind un adevărat îngrășământ natural.

7. Folosiți inteligent produsele rămase. Alimentele care nu mai sunt proaspete pot fi gătite și ele. De exemplu, din majoritatea cojilor de la legume pot fi realizate tot felul de supe. Fructele care sunt moi pot fi utilizate la diferite plăcinte, iar pâinea uscată poate fi transformată în crutoane, potrivit mayoclinichealthsystem.org.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Zece țări unde marijuana este legală
Zece țări unde marijuana este legală
Se spune că o cantitate mică de marijuana ar avea proprietăți benefice pentru organismul uman. De aceea, în unele state, acest drog este la liber și oricine îl poate achiziționa și consuma... citește tot
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
România a devenit o țară democratică după căderea comunismului, în anul 1989. Totodată, economia de piață s-a transformat într-una liberă și și-au făcut apariția tot felul de... citește tot
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot
Recomandări din presa de azi