Cumperi și arunci multă mâncare? Șapte modalități simple de a reduce risipa alimentară

13.12.2022
Cumperi și arunci multă mâncare? Șapte modalități simple de a reduce risipa alimentară

Mâncarea este una dintre plăcerile vieții, însă nu trebuie abuzat de ea. Cu alte cuvinte, alegerile alimentare ne influențează starea de spirit și, ulterior, viața. Foarte mulți oameni cumpără produse alimentare în exces și după o anumită perioadă le aruncă. Drept urmare, nu numai că alimentele comestibile sunt risipite, ci și toată energia și îngrășămintele utilizate în procesul de fabricație.

Iată câteva metode prin care poți reduce în risipa alimentară:

1. Realizați un inventar. Înainte de a merge la piață sau la magazin este bine să faceți o analiză a ceea ce aveți nevoie pentru a nu cumpăra produse pe care le dețineți deja acasă.

2. Creați un plan de masă. Indicat este să stabiliți dinainte ceea ce urmează să mâncați în săptămâna ce urmează, pentru a știi exact ce trebuie să cumpărați și de câte alimente aveți nevoie.

3. Păstrați ceea ce nu s-a mâncat și consumați la o masă ulterioară. Mâncarea rămasă nu trebuie aruncată, ci depozitată corespunzător, și, eventual, consumată la o dată ulterioară.

4. Depozitați mâncarea corespunzător. Specialiștii în nutriție recomandă ca toate produsele alimentare să fie depozitate corespunzător. De exemplu, fructele și legumele nu trebuie cumpărate în exces, ci doar pentru necesarul unei săptămâni, iar acestea trebuie păstrate în frigider în zona destinată lor. Cartofii și ceapa trebuie așezate într-un loc răcoros și întunecat pentru a rezista cât mai mult timp.

5. Cumpărați fructele și legumele care nu arată perfect. Specialiștii în sănătate recomandă să fie achiziționate fructele și legumele care au imperfecțiuni, fiindcă acestea s-au dezvoltată în mod în natural nefiind forțate cu pesticide.

6. Tocați legumele. Persoanele care stau la curte au posibilitatea să folosească cojile de la legume. Acestea pot fi tocate și presărate în grădină, fiind un adevărat îngrășământ natural.

7. Folosiți inteligent produsele rămase. Alimentele care nu mai sunt proaspete pot fi gătite și ele. De exemplu, din majoritatea cojilor de la legume pot fi realizate tot felul de supe. Fructele care sunt moi pot fi utilizate la diferite plăcinte, iar pâinea uscată poate fi transformată în crutoane, potrivit mayoclinichealthsystem.org.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot