Unul dintre produsele care „a invadat” Internetul este faimoasa ciocolată Dubai. Un desert diferit, o ciocolată „altfel” care se adresează unui segment anume din populație. Ce este... citește tot
Creveții sunt una dintre opțiunile multora dintre noi pentru cine rapide și ușoare în timpul săptămânii. Aceștia sunt o opțiune bogată în proteine, cu conținut scăzut de calorii, care se gătește rapid.
Secretul constă în folosirea unei tigăi suficient de mare pentru a găti creveții fără a-i înghesui. Dacă au spațiu pentru a respira, vor avea mai mult contact cu suprafața fierbinte de gătit.
Următoarea rețetă este pentru patru persoane, dar dacă este vorba de un grup mai este nevoie de dublarea ingredientelor.
Ingrediente
Pasul 1: Încălziți uleiul
Începeți prin folosi o tigaie suficient de mare pentru a găti toți creveții fără a-i înghesui. Dacă nu aveți o tigaie suficient de mare, luați în considerare prepararea creveților în două rânduri. Tigaia se încălzește la foc mediu-mare și se adăugă uleiul (sau combinația de ulei și unt).
Pasul 2: Adăugați creveții
Când uleiul este suficient de fierbinte se pot adăuga creveți și se gătesc timp de aproximativ două minute, amestecând des, până când creveții încep să devină roz. De reținut este faptul că creveții mai mici se gătesc mai repede decât cei mari.
Pentru a ști când sunt gătiți creveții și sigur de mâncat, trebuie urmărită culoarea. Acesta trebuie suficient de ferm pentru a se ondula fără a fi constrâns și are o culoare roz opac, cu un luciu. Când sunt prea gătiți, creveții devin albi sau gri mat.
Pasul 3: Adăugați condimente
Când creveții sunt aproape fierți, se adaugă usturoiul, sucul de lămâie și sarea. Adăugarea lor în ultimul moment permite ca aromele lor proaspete să se infuzeze în creveți, prevenind în același timp arderea oricăror mici piese. Se amestecă până când creveții se curbează spre interior și deven roz cu un luciu alb. Se adaugă pătrunjelul și se servesc cu paste sau orez.
Foto: Pexels.com