Cum se gătesc creveții? Mod de preparare al creveților

02.04.2021
Cum se gătesc creveții? Mod de preparare al creveților

Creveții sunt una dintre opțiunile multora dintre noi pentru cine rapide și ușoare în timpul săptămânii. Aceștia sunt o opțiune bogată în proteine, cu conținut scăzut de calorii, care se gătește rapid.

Secretul constă în folosirea unei tigăi suficient de mare pentru a găti creveții fără a-i înghesui. Dacă au spațiu pentru a respira, vor avea mai mult contact cu suprafața fierbinte de gătit.

Cum se gătesc creveții?

Următoarea rețetă este pentru patru persoane, dar dacă este vorba de un grup mai este nevoie de dublarea ingredientelor.

Ingrediente

Mod de preparare al creveților

Pasul 1: Încălziți uleiul
Începeți prin folosi o tigaie suficient de mare pentru a găti toți creveții fără a-i înghesui. Dacă nu aveți o tigaie suficient de mare, luați în considerare prepararea creveților în două rânduri. Tigaia se încălzește la foc mediu-mare și se adăugă uleiul (sau combinația de ulei și unt).

Pasul 2: Adăugați creveții
Când uleiul este suficient de fierbinte se pot adăuga creveți și se gătesc timp de aproximativ două minute, amestecând des, până când creveții încep să devină roz. De reținut este faptul că creveții mai mici se gătesc mai repede decât cei mari.

Creveti

 

Pentru a ști când sunt gătiți creveții și sigur de mâncat, trebuie urmărită culoarea. Acesta trebuie suficient de ferm pentru a se ondula fără a fi constrâns și are o culoare roz opac, cu un luciu. Când sunt prea gătiți, creveții devin albi sau gri mat.

Pasul 3: Adăugați condimente

Când creveții sunt aproape fierți, se adaugă usturoiul, sucul de lămâie și sarea. Adăugarea lor în ultimul moment permite ca aromele lor proaspete să se infuzeze în creveți, prevenind în același timp arderea oricăror mici piese. Se amestecă până când creveții se curbează spre interior și deven roz cu un luciu alb. Se adaugă pătrunjelul și se servesc cu paste sau orez.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
Italia este recunoscută în întreaga lume pentru bucătăria sa, iar pasiunea italienilor pentru mâncare depășește simpla plăcere a gustului. Pentru ei, mâncarea este cultură, tradiție,... citește tot
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
1. Originea etimologică a numelui Numele „România” își are rădăcina în etnonimul „român”, la rândul său derivat din latinescul romanus, care înseamnă „cetățean al Romei” sau... citește tot
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Anul 2025 ne-a surprins cu o serie de preparate culinare excentrice, care sfidează gusturile tradiționale și explorează limitele creativității gastronomice. De la infuzii morbide până la... citește tot