Cum se gătesc creveții? Mod de preparare al creveților

02.04.2021
Cum se gătesc creveții? Mod de preparare al creveților

Creveții sunt una dintre opțiunile multora dintre noi pentru cine rapide și ușoare în timpul săptămânii. Aceștia sunt o opțiune bogată în proteine, cu conținut scăzut de calorii, care se gătește rapid.

Secretul constă în folosirea unei tigăi suficient de mare pentru a găti creveții fără a-i înghesui. Dacă au spațiu pentru a respira, vor avea mai mult contact cu suprafața fierbinte de gătit.

Cum se gătesc creveții?

Următoarea rețetă este pentru patru persoane, dar dacă este vorba de un grup mai este nevoie de dublarea ingredientelor.

Ingrediente

Mod de preparare al creveților

Pasul 1: Încălziți uleiul
Începeți prin folosi o tigaie suficient de mare pentru a găti toți creveții fără a-i înghesui. Dacă nu aveți o tigaie suficient de mare, luați în considerare prepararea creveților în două rânduri. Tigaia se încălzește la foc mediu-mare și se adăugă uleiul (sau combinația de ulei și unt).

Pasul 2: Adăugați creveții
Când uleiul este suficient de fierbinte se pot adăuga creveți și se gătesc timp de aproximativ două minute, amestecând des, până când creveții încep să devină roz. De reținut este faptul că creveții mai mici se gătesc mai repede decât cei mari.

Creveti

 

Pentru a ști când sunt gătiți creveții și sigur de mâncat, trebuie urmărită culoarea. Acesta trebuie suficient de ferm pentru a se ondula fără a fi constrâns și are o culoare roz opac, cu un luciu. Când sunt prea gătiți, creveții devin albi sau gri mat.

Pasul 3: Adăugați condimente

Când creveții sunt aproape fierți, se adaugă usturoiul, sucul de lămâie și sarea. Adăugarea lor în ultimul moment permite ca aromele lor proaspete să se infuzeze în creveți, prevenind în același timp arderea oricăror mici piese. Se amestecă până când creveții se curbează spre interior și deven roz cu un luciu alb. Se adaugă pătrunjelul și se servesc cu paste sau orez.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot