Cum se fac găluștele? Cea mai bună rețetă de găluște

12.03.2021
Cum se fac găluștele? Cea mai bună rețetă de găluște

Bucătăria românească este apreciată de toți turiștii care vizitează țara noastră. Preparatele sunt proaspete, gustoase și sănătoase. Pentru ca o mâncare să iasă delicioasă trebuie îndeplinite anumite condiții. Așa este și cazul găluștelor, mult iubite de toți românii.

Cum faci găluște pufoase și delicioase?

Gospodinele au întotdeauna un secret când vine vorba de gătit. Așa este și la găluște, fiecare are o rețetă proprie. Însă, că orice lucru în viață, varianta cea mai ușoară este și cea mai gustoasă. În rândurile de mai jos veți vedea o rețetă simplă.

Așadar, pentru o rețetă de trei porții, aveți nevoie de 1 ou, 2 linguri de ulei, 3 linguri de griș și sare. Simplu, nu-i așa?

Pregătirea durează 25 de minute, 10 minute prepararea, în total 35 de minute pentru a face găluște pufoase și delicioase.

Mod de preparare

În primul rând, se separă albușul de gălbenuș. Acesta din urmă se amestecă cu sare și se lasă deoparte. Între timp se zbate albușul până devine spumă. Acesta se toarnă peste gălbenuș, împreună cu uleiul și se amestecă bine. Ulterior, se adaugă grisul în ploaie, omogenizand întreaga compoziție.

Conținutul trebuie să fie pufos, moale și se lasă 15 minute deoparte, timp în care grișul se va umfla.

După toate aceste operațiuni, se iau două linguri sau lingurițe și se taie găluște rotunde. Acestea pot fi mai mici sau mai mari, după preferința fiecăruia.

Specialiștii recomandă să respectați instrucțiunile pentru a nu avea surprize neplăcute. Așadar, cu o lingură sau linguriță se ia aluatul, iar cu cealaltă se dă în oală. Foarte important, după fiecare gălușcă, lingurile se înmoaie în apă rece. De aceea este indicat să aveți la îndemână o cană cu apă rece.

Trebuie specificat că la fiert găluștele își măresc volumul aproximativ de 3 ori. Acestea se lasă să fiarbă la foc mic și se verifică după 10 minute. La final, supa va arăta apetisant, iar găluștele ar trebui să fie pufoase și delicioase.

Poftă bună!

Foto: retete-culinare-cu-dana-valery.ro

Cele mai noi articole
Cum a fost Jules Verne împușcat de nepotul său?
Cum a fost Jules Verne împușcat de nepotul său?
Jules Verne, considerat pe scară largă ca unul dintre părinții științifico-fantastici, a scris unele dintre cele mai faimoase romane de aventuri ale literaturii, inclusiv lucrări de bază... citește tot
Ce este un freelancer? Avantaje și dezavantaje ale freelancing-ului
Ce este un freelancer? Avantaje și dezavantaje ale freelancing-ului
Unii dintre noi aleg să fie propriul șef, să testeze o nouă carieră sau să aibă o preocupare care se concentrează pe o anumită pasiune. Din acest motiv, freelancing-ul poate fi calea de... citește tot
De ce Mircea cel Bătrân era numit astfel? Cât de bătrân era, de fapt, domnitorul?
De ce Mircea cel Bătrân era numit astfel? Cât de bătrân era, de fapt, domnitorul?
Mircea cel Bătrân a domnit în Țara Românească între 23 septembrie 1386 – noiembrie 1394 (sau mai 1395) și între ianuarie 1397 – 31 ianuarie 1418. Acesta a fost unul dintre cei mai... citește tot