Cum se fac găluștele? Cea mai bună rețetă de găluște

12.03.2021
Cum se fac găluștele? Cea mai bună rețetă de găluște

Bucătăria românească este apreciată de toți turiștii care vizitează țara noastră. Preparatele sunt proaspete, gustoase și sănătoase. Pentru ca o mâncare să iasă delicioasă trebuie îndeplinite anumite condiții. Așa este și cazul găluștelor, mult iubite de toți românii.

Cum faci găluște pufoase și delicioase?

Gospodinele au întotdeauna un secret când vine vorba de gătit. Așa este și la găluște, fiecare are o rețetă proprie. Însă, că orice lucru în viață, varianta cea mai ușoară este și cea mai gustoasă. În rândurile de mai jos veți vedea o rețetă simplă.

Așadar, pentru o rețetă de trei porții, aveți nevoie de 1 ou, 2 linguri de ulei, 3 linguri de griș și sare. Simplu, nu-i așa?

Pregătirea durează 25 de minute, 10 minute prepararea, în total 35 de minute pentru a face găluște pufoase și delicioase.

Mod de preparare

În primul rând, se separă albușul de gălbenuș. Acesta din urmă se amestecă cu sare și se lasă deoparte. Între timp se zbate albușul până devine spumă. Acesta se toarnă peste gălbenuș, împreună cu uleiul și se amestecă bine. Ulterior, se adaugă grisul în ploaie, omogenizand întreaga compoziție.

Conținutul trebuie să fie pufos, moale și se lasă 15 minute deoparte, timp în care grișul se va umfla.

După toate aceste operațiuni, se iau două linguri sau lingurițe și se taie găluște rotunde. Acestea pot fi mai mici sau mai mari, după preferința fiecăruia.

Specialiștii recomandă să respectați instrucțiunile pentru a nu avea surprize neplăcute. Așadar, cu o lingură sau linguriță se ia aluatul, iar cu cealaltă se dă în oală. Foarte important, după fiecare gălușcă, lingurile se înmoaie în apă rece. De aceea este indicat să aveți la îndemână o cană cu apă rece.

Trebuie specificat că la fiert găluștele își măresc volumul aproximativ de 3 ori. Acestea se lasă să fiarbă la foc mic și se verifică după 10 minute. La final, supa va arăta apetisant, iar găluștele ar trebui să fie pufoase și delicioase.

Poftă bună!

Foto: retete-culinare-cu-dana-valery.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot