Cum se fac găluștele? Cea mai bună rețetă de găluște

12.03.2021
Cum se fac găluștele? Cea mai bună rețetă de găluște

Bucătăria românească este apreciată de toți turiștii care vizitează țara noastră. Preparatele sunt proaspete, gustoase și sănătoase. Pentru ca o mâncare să iasă delicioasă trebuie îndeplinite anumite condiții. Așa este și cazul găluștelor, mult iubite de toți românii.

Cum faci găluște pufoase și delicioase?

Gospodinele au întotdeauna un secret când vine vorba de gătit. Așa este și la găluște, fiecare are o rețetă proprie. Însă, că orice lucru în viață, varianta cea mai ușoară este și cea mai gustoasă. În rândurile de mai jos veți vedea o rețetă simplă.

Așadar, pentru o rețetă de trei porții, aveți nevoie de 1 ou, 2 linguri de ulei, 3 linguri de griș și sare. Simplu, nu-i așa?

Pregătirea durează 25 de minute, 10 minute prepararea, în total 35 de minute pentru a face găluște pufoase și delicioase.

Mod de preparare

În primul rând, se separă albușul de gălbenuș. Acesta din urmă se amestecă cu sare și se lasă deoparte. Între timp se zbate albușul până devine spumă. Acesta se toarnă peste gălbenuș, împreună cu uleiul și se amestecă bine. Ulterior, se adaugă grisul în ploaie, omogenizand întreaga compoziție.

Conținutul trebuie să fie pufos, moale și se lasă 15 minute deoparte, timp în care grișul se va umfla.

După toate aceste operațiuni, se iau două linguri sau lingurițe și se taie găluște rotunde. Acestea pot fi mai mici sau mai mari, după preferința fiecăruia.

Specialiștii recomandă să respectați instrucțiunile pentru a nu avea surprize neplăcute. Așadar, cu o lingură sau linguriță se ia aluatul, iar cu cealaltă se dă în oală. Foarte important, după fiecare gălușcă, lingurile se înmoaie în apă rece. De aceea este indicat să aveți la îndemână o cană cu apă rece.

Trebuie specificat că la fiert găluștele își măresc volumul aproximativ de 3 ori. Acestea se lasă să fiarbă la foc mic și se verifică după 10 minute. La final, supa va arăta apetisant, iar găluștele ar trebui să fie pufoase și delicioase.

Poftă bună!

Foto: retete-culinare-cu-dana-valery.ro

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot