Unde se găsește supa care fierbe de 50 de ani?

26.06.2023
Unde se găsește supa care fierbe de 50 de ani?

Asia este un continent al contrastelor. Pe de-o parte poți găsi restaurante și hoteluri de 5 și chiar 6 stele, dar și localuri de familie unde poți avea parte de o experiență de povestit nepoților. Una dintre cele mai populare țări din Asia este Thailanda. Un stat care ascunde povești străvechi, cu o cultură unică și o gastronomie de invidiat. Aici se găsește supa care fierbe de jumătate de veac. Da, da. Ați citit bine. De 50 de ani.

Supa care fierbe de 50 de ani

supa

Bangkok este un oraș cu milioane de turiști anual. Aici, gastronomia și cultura sunt la cote superioare, fiecare vizitator fiind plăcut surprins după ce a pășit pe aceste meleaguri. Pe lângă zgârie nori și parcuri, capitala Thailandei este arhicunoscută pentru bucătăria sa. Orașul este anual gazda mai multor restaurante recunoscute de criticii Michelin.

Unul dintre cele mai inedite loculuri poartă numele de Wattana Panich. Deși zona nu spune foarte multe la prima vedere, aici se află localul în care fierbe aceeași supă de 50 de ani. Focul pirostriilor nu a fost niciodată stins, lucrând non-stop, pe timp de caniculă sau chiar COVID-19.

Membri familiei Kawwwnuntawong sunt cei care dețin recordul mondial pentru întreținerea supei, adăugând regulat apă și noi ingrediente. Celebra supă poartă numele de „neua tune” și conține carne de vită, perișoare din carne, bucăți de burtă sau alte organe, condimente și tăiței de orez. Pe măsură ce aceasta este servită, bucătăresele pregătesc următoarea tură de ingrediente care intră în supa de pe foc.

Cu toate că focul nu este stins deloc, seara la închiderea restaurantului, supa este transferată pentru a doua zi, iar oala de mâncare este curățată. Gustul mâncării este constant și el în schimbare deoarece nu există o rețetă fixă, fiind adăugate treptat noi cantități de ingrediente.

Câți români vizitează anual Thailanda?

Săturați de zgomotele și prețurile din Europa, toți mai mulți români aleg destinații exotice. Una dintre cele mai populare locații în care putem găsi români este Thailanda. O țară de poveste, aflată la peste 7.500 de kilometri de România. Aceasta este un adevărat paradis pentru mâncare și plajă.

Anual, peste 10.000 de turiști români aleg să părăsească țara noastră pentru a se aventura în poveștile Țării Zâmbetelor. Fie că vor să vadă zgârie norii din Bangkok, fie vor să descopere religia budistă din Chiang Mai sau plajele din Krabi, românii aleg să petreacă un concediu de poveste peste mări și țări.

Foto: NPR.org

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot