Ce este pad thai? Cum se prepară pad thai?

03.09.2021
Ce este pad thai? Cum se prepară pad thai?

Pad thai este o mâncare tradițională din Thailanda. Acest preparat culinar este servit la majoritatea restaurantelor din țara asiatică, dar poate fi mâncat și pe stradă. Se face de obicei cu tăiței de orez, pui, carne de vită sau tofu, arahide, un ou amestecat și muguri de fasole, printre alte legume. Ingredientele sunt sotate împreună într-un wok, ceea ce creează o distribuție uniformă a căldurii. Odată ce felul de mâncare este aproape de final, acesta este aruncat în sosul thai thai, ceea ce îi conferă preparatului o aromă sărată, acidulată, cu o senzație de dulceață.

Potrivit specialiștilor în gastronomie, se pare că acest fel de mâncare a fost inventat la mijlocul secolului XX, după ce China a adus în Thailanda tăițeii de orez. O ipoteză tradițională susține că acest fel de mâncare a apărut în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când țara a suferit o penurie de orez din cauza conflictului și a inundațiilor. Pentru a reduce consumul intern de orez, guvernul thailandez a promovat în schimb consumul de tăiței, iar astfel pad thai a devenit unul dintre preparatele naționale.

Cea mai bună rețetă de pad thai

Pad thai este un preparat culinar foarte delicios și ușor de făcut. Ingredientele sunt ușor de găsit, iar timpul necesar pentru a găti această mâncare este de 30 de minute. Așadar, să trecem la treabă!

Ingrediente

Ingrediente pentru sos

Cum se prepară pad thai?

În prima etapă bucățile de pui se taie cubulețe sau fâșii mici și se asezonează cu sare și piper. Acestea se adaugă într-un woc, tigaie sau cratiță medie care nu lipește și se călesc pentru 6 – 8 minute. După ce au fost gătite, bucățile sunt scoase de acolo și puse într-un bol.

Într-un alt vas se adaugă toate ingredientele pentru sos și se lasă câteva minute pentru a se combina aromele între ele. În tigaia unde au fost prăjite bucățile de pui se adaugă ouăle care este amestecă, iar după un minut se adaugă ceapa albă tocată și mugurii de fasole. Peste toate acestea se adaugă puiul și sosul.

La final se pun tăițeii, care în prealabil au fost fierți conform instrucțiunilor de pe pachet. Toate ingredientele se amestecă bine pentru a se acoperi de sos, iar pentru un plus de savoare și aspect se adaugă ceapă verde tocată mărunt și pătrunjelul. Opțional se pot pune și alune.

Poftă bună!

Foto: Unsplash.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot