Care țară se numea Siam? Unde se află statul Siam?

01.07.2021
Care țară se numea Siam? Unde se află statul Siam?

De-a lungul timpului, multe state de pe Glob și-au schimbat numele. Așa este și cazul țării numită Siam, care în prezent este știută ca Thailanda. Statul din sud-estul Asiei are capitala la Bangkok și se învecinează cu Cambodgia la est, Golful Thailandei și Malaezia la sud, și cu Marea Andaman și Myanmar la vest.

Când și-a schimbat statul Siam numele în Thailanda?

Până pe data de 23 iunie 1939 Thailanda s-a numit Siam. După această dată numele a fost schimbat, însă surprinzător în anul 1945 i s-a dat din nou denumirea de Siam, dar, ulterior, la 11 mai 1949 s-a revenit la numele Thailanda. Trebuie specificat că unii locuitori, în special minoritatea chineză, continuă să folosească denumirea de Siam.

Istoria Thailandei

Civilizația thailandeză a fost puternic influențată, de-a lungul timpului, de cultura chineză și indiană. Potrivit datelor istorice, Thailanda este singura țară din sud-estul Asiei care nu a fost niciodată ocupată de vreo putere europeană. Cu toate acestea, contactul cu diversele state, de pe bătrânul continent, a început în secolul al XVI-lea, iar influența vestului, inclusiv amenințarea cu forța, a condus la multe reforme în secolul al XIX-lea și concesii majore intereselor mercantile britanice. Mulți istorici consideră, neoficial, Thailanda ca parte a Marii Britanii.

Trebuie specificat că în Thailanda, calendarul oficial se bazează pe Era budistă, care este cu 543 de ani în fața calendarului vestic. Un lucru pe care puțină lume îl știe, iar de exemplu, anul 2021 al erei creștine, este același cu anul 2564 din calendarul erei budiste. În Thailanda, 95% din populație este de credință budistă și integrează elemente regionale folclorice, cum ar fi venerarea strămoșilor.

Statul are o suprafață de 513.120 de kilometri pătrați și o populație, potrivit datelor statistice din anul 2016, de 65.931.550 de persoane.

Un lucru foarte frumos în Siam este felul cum se salută, care este un gest similar cu rugăciunea, numit wai. În această țară asiatică este interzis atingerea capului cuiva sau arătarea cu piciorul, deoarece capul este considerat cea mai înaltă parte a corpului, iar piciorul cea mai joasă. Totodată, a traversa peste cineva, care este culcat jos, este considerat drept o insultă extremă.

Thailanda este o monarhie constituțională, iar regele este extrem de respectat. Potrivit legilor în vigoare, este ilegal să insulți familia regală sau să calci pe o imagine a regelui.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot