Ce oraș are cel mai lung nume din lume?

18.07.2022
Ce oraș are cel mai lung nume din lume?

Thailanda este o țară situată în Asia de Sud-Est cu o suprafață totală de 513.120 kilometri pătrați și o populație de 70 milioane de cetățeni. Anual, peste 40 milioane de turiști aleg să călătorească în Thailanda pentru a descoperi insulele unice și istoria regiunii care se întinde pe mii de ani. 

În lumea întreagă există o varietate de tipuri de nume atribuite orașelor, unele având denumiri mai puțin obișnuite, unele denumiri scurte și unele dintre ele cu denumiri foarte lungi. Deși pare imposibil, orașul cu cel mai lung nume din lume are nu mai puțin de 168 litere!

Acesta este Bangkok, capitala Thailandei. Deși cei mai mulți dintre oameni cunosc acest oraș sub numele de Bangkok, denumirea oficială a orașului este: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Care este istoria acestei denumiri?

Thailanda Familia Regală
Thailanda Familia Regală

 

În anul 1782, Regele Rama I decide mutarea capitalei Thailandei pe malul râului Chao Phraya. Zona nou aleasă avea denumirea de Bang Makok, care s-ar traduce prin „locul cu măslini”. Cu un nume simplu și ușor de reținut, Regele susținea că denumirea locului nu ar fi demnă de oraș nobil, reședință a familiei regale. Așa a luat naștere cel mai lung nume atribuit unui oraș:

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratcha-thani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”.

Acesta se traduce prin: „Orașul Îngerilor, Orașul Magnific al Zeului Indra cu bijuterii, Reședința Regelui Auytthaya, Orașul Templelor Strălucitoare, Orașul celui mai excelent palate și reședințe ale Regelui, Casa lui Vinșu și al tuturor zeilor.”

Din anul 2022, Societatea Roială a Thailandei a realizat un ghid privind modul în care numele oficial al capitalei va fi folosit la nivel internațional. Societatea Roială a decis ca denumirea capitalei din documente să fie „Krung Thep Maha Nakhon” care se traduce prin „Orașul Îngerilor”. În fapt, denumirea aleasă este o simplă prescurtare a denumirii și mai lungi.

Similar Thailandei, Turcia și-a schimbat și ea denumirea oficială la nivel internațional

Top 10 orașe cu nume lungi și inedite:

Bangkok nu este singurul oraș cu un nume lung și inedit. În lumea întreagă regăsim multe altele, printre care:

  1. Bangkok/Krung Thep Maha Nakhon – Thailanda.
  2. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch – Țara Galilor, UK.
  3. El Rio de Nuestra Senora Reina de Los Angeles de La Poricuncula – Los Angeles, SUA.
  4. Azpilicuetagaraycosaroyarenberecolarrea – Spania.
  5. Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä – Finlanda
  6. Schmedeswurtherwesterdeich – Germania
  7. Gasselterboerveenschemond – Olanda
  8. Svalbarðsstrandarhreppur – Islanda
  9. Kvernbergsundsødegården – Norvegia
  10. Yamagawahamachiyogamizu – Japonia

În România, localitatea cu cel mai lung nume se numește Streisângeorgiu.

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 18 august este cea de-a 230-a zi a calendarului gregorian și a 231-a zi în anii bisecți. În această zi s-au consemnat de-a lungul timpului multe evenimente care au marcat istoria lumii...
Cele mai noi articole
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
Limba română este vorbită diferit în funcție de regiunea țării. Regionalismele îmbogățesc vocabularul românesc, însă de multe ori nu sunt înțelese de toată lumea și trebuie... citește tot
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
Înaintea Primului Război Mondial, la marginea Mangaliei trăia familia lui Nae Berechet. Acesta avea o fetiță în vârstă de șase ani, de o frumusețe răpitoare, pe numele ei Maria. La un... citește tot
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
Pentru întreaga lume, corpul uman este un mister constant mereu aflat într-o continuă schimbare. Deși nu putem afla totul despre corpurile noastre, oamenii de știință au descoperit la ce... citește tot