Ce oraș are cel mai lung nume din lume?

18.07.2022
Ce oraș are cel mai lung nume din lume?

Thailanda este o țară situată în Asia de Sud-Est cu o suprafață totală de 513.120 kilometri pătrați și o populație de 70 milioane de cetățeni. Anual, peste 40 milioane de turiști aleg să călătorească în Thailanda pentru a descoperi insulele unice și istoria regiunii care se întinde pe mii de ani. 

În lumea întreagă există o varietate de tipuri de nume atribuite orașelor, unele având denumiri mai puțin obișnuite, unele denumiri scurte și unele dintre ele cu denumiri foarte lungi. Deși pare imposibil, orașul cu cel mai lung nume din lume are nu mai puțin de 168 litere!

Acesta este Bangkok, capitala Thailandei. Deși cei mai mulți dintre oameni cunosc acest oraș sub numele de Bangkok, denumirea oficială a orașului este: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Care este istoria acestei denumiri?

Thailanda Familia Regală
Thailanda Familia Regală

 

În anul 1782, Regele Rama I decide mutarea capitalei Thailandei pe malul râului Chao Phraya. Zona nou aleasă avea denumirea de Bang Makok, care s-ar traduce prin „locul cu măslini”. Cu un nume simplu și ușor de reținut, Regele susținea că denumirea locului nu ar fi demnă de oraș nobil, reședință a familiei regale. Așa a luat naștere cel mai lung nume atribuit unui oraș:

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratcha-thani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”.

Acesta se traduce prin: „Orașul Îngerilor, Orașul Magnific al Zeului Indra cu bijuterii, Reședința Regelui Auytthaya, Orașul Templelor Strălucitoare, Orașul celui mai excelent palate și reședințe ale Regelui, Casa lui Vinșu și al tuturor zeilor.”

Din anul 2022, Societatea Roială a Thailandei a realizat un ghid privind modul în care numele oficial al capitalei va fi folosit la nivel internațional. Societatea Roială a decis ca denumirea capitalei din documente să fie „Krung Thep Maha Nakhon” care se traduce prin „Orașul Îngerilor”. În fapt, denumirea aleasă este o simplă prescurtare a denumirii și mai lungi.

Similar Thailandei, Turcia și-a schimbat și ea denumirea oficială la nivel internațional

Top 10 orașe cu nume lungi și inedite:

Bangkok nu este singurul oraș cu un nume lung și inedit. În lumea întreagă regăsim multe altele, printre care:

  1. Bangkok/Krung Thep Maha Nakhon – Thailanda.
  2. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch – Țara Galilor, UK.
  3. El Rio de Nuestra Senora Reina de Los Angeles de La Poricuncula – Los Angeles, SUA.
  4. Azpilicuetagaraycosaroyarenberecolarrea – Spania.
  5. Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä – Finlanda
  6. Schmedeswurtherwesterdeich – Germania
  7. Gasselterboerveenschemond – Olanda
  8. Svalbarðsstrandarhreppur – Islanda
  9. Kvernbergsundsødegården – Norvegia
  10. Yamagawahamachiyogamizu – Japonia

În România, localitatea cu cel mai lung nume se numește Streisângeorgiu.

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot