Ce oraș are cel mai lung nume din lume?

18.07.2022
Ce oraș are cel mai lung nume din lume?

Thailanda este o țară situată în Asia de Sud-Est cu o suprafață totală de 513.120 kilometri pătrați și o populație de 70 milioane de cetățeni. Anual, peste 40 milioane de turiști aleg să călătorească în Thailanda pentru a descoperi insulele unice și istoria regiunii care se întinde pe mii de ani. 

În lumea întreagă există o varietate de tipuri de nume atribuite orașelor, unele având denumiri mai puțin obișnuite, unele denumiri scurte și unele dintre ele cu denumiri foarte lungi. Deși pare imposibil, orașul cu cel mai lung nume din lume are nu mai puțin de 168 litere!

Acesta este Bangkok, capitala Thailandei. Deși cei mai mulți dintre oameni cunosc acest oraș sub numele de Bangkok, denumirea oficială a orașului este: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Care este istoria acestei denumiri?

Thailanda Familia Regală
Thailanda Familia Regală

 

În anul 1782, Regele Rama I decide mutarea capitalei Thailandei pe malul râului Chao Phraya. Zona nou aleasă avea denumirea de Bang Makok, care s-ar traduce prin „locul cu măslini”. Cu un nume simplu și ușor de reținut, Regele susținea că denumirea locului nu ar fi demnă de oraș nobil, reședință a familiei regale. Așa a luat naștere cel mai lung nume atribuit unui oraș:

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratcha-thani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit”.

Acesta se traduce prin: „Orașul Îngerilor, Orașul Magnific al Zeului Indra cu bijuterii, Reședința Regelui Auytthaya, Orașul Templelor Strălucitoare, Orașul celui mai excelent palate și reședințe ale Regelui, Casa lui Vinșu și al tuturor zeilor.”

Din anul 2022, Societatea Roială a Thailandei a realizat un ghid privind modul în care numele oficial al capitalei va fi folosit la nivel internațional. Societatea Roială a decis ca denumirea capitalei din documente să fie „Krung Thep Maha Nakhon” care se traduce prin „Orașul Îngerilor”. În fapt, denumirea aleasă este o simplă prescurtare a denumirii și mai lungi.

Similar Thailandei, Turcia și-a schimbat și ea denumirea oficială la nivel internațional

Top 10 orașe cu nume lungi și inedite:

Bangkok nu este singurul oraș cu un nume lung și inedit. În lumea întreagă regăsim multe altele, printre care:

  1. Bangkok/Krung Thep Maha Nakhon – Thailanda.
  2. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch – Țara Galilor, UK.
  3. El Rio de Nuestra Senora Reina de Los Angeles de La Poricuncula – Los Angeles, SUA.
  4. Azpilicuetagaraycosaroyarenberecolarrea – Spania.
  5. Äteritsiputeritsipuolilautatsijänkä – Finlanda
  6. Schmedeswurtherwesterdeich – Germania
  7. Gasselterboerveenschemond – Olanda
  8. Svalbarðsstrandarhreppur – Islanda
  9. Kvernbergsundsødegården – Norvegia
  10. Yamagawahamachiyogamizu – Japonia

În România, localitatea cu cel mai lung nume se numește Streisângeorgiu.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot