Cum să faci un avion de hârtie?

17.01.2020
Cum să faci un avion de hârtie?

Toți copiii sunt fascinați de avioanele făcute din hârtie. Există și destul de mulți adulți pasionați de acest aspect. Realizarea de avioane de hârtie poate fi o activitate foarte frumoasă pe care părinții o pot face împreună cu copiii lor.

“Avion, cu motor, ia-mă și pe mine-n zbooor” – cam asta spun toți micuții când văd un avion până învață singuri să și-l construiască. Iar primul pas este construirea unuia din… hârtie.

Din nefericire, avioanele de hârtie nu zboară atât de mult pe cât și-ar dori cei mici. Modalitatea ca un avion să zboare cât mai mult ține foarte mult de tehnica de împăturire a hârtiei.

Care este recordul de zbor al unui avion de hârtie?

Cea mai mare distanță parcursă vreodată de un avion de hârtie a fost de 70 de metri. Recordul a fost atins în februarie 2012, iar autorul avionului este americanul John Collins. Secretul a constat în modul în care acesta a împăturit hârtia. Precedentul record avusese cu 6 metri mai puțin.

La realizarea avionului, John Collins a folosit un os special pentru îndoirea hârtiei în mod perfect.

Cum să faci un avion de hârtie în câțiva pași?

Așadar, luăm o bucată de hârtie A4 și o împăturim în două, apoi o deschidem și vedem cum a fost îndoită perfect la mijloc. După aceea, luăm colțul din dreapta sus și îl îndoim, astfel încât să atingă mijlocul hârtiei. Facem același lucru și cu colțul din stânga. Ulterior, apucăm hârtia de ambele margini și aducem partea de sus, care a fost îndoită, peste partea de jos, făcând să arate ca un plic.

Următorul pas presupune îndoirea părților dreapta sus și stânga sus la mijlocul hârtiei, astfel încât vârfurile să se atingă. Pentru că hârtia să rămână în această poziție, vârful creat la prima împăturire trebuie îndoit peste punctul de întâlnire al celei de-a doua împăturiri. Apoi se îndoaie hârtia de la mijloc spre partea exterioară.

Ultima etapă presupune așezarea hârtiei de-a latul și realizarea aripilor prin îndoirea hârtiei de la mijloc până jos. La final, vom avea avea unul dintre cele mai frumoase avioane de hârtie.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot