De ce locurile din avion sunt atât de înghesuite?

17.09.2018
De ce locurile din avion sunt atât de înghesuite?

Când vine vorba despre confortul unei curse aeriene, doar pasagerii care circulă la business class se pot bucura de acesta. Lipsa de spațiu este una dintre problemele cu care se confruntă zi de zi milioane de turiști. Totuși, de ce locurile din avion sunt atât de înghesuite și pasagerii aproape că sunt nevoiți să stea cu genunchii la piept?

În trecut (ne referim la anii 50-60-70), turiștii care călătoreau cu avionul aveau la dispoziție un spațiu infinit mai mare și cursa era o adevărată plăcere. Deși tehnologia a evoluat și aeronavele sunt din ce în ce mai mari, locurile sunt mai închesuite. Explicația? Dorința de profit a companiilor aeriene. Acestea știu că oamenii vor continua să zboare indiferent dacă locul pentru picioare este mai mic.

De ce aplaudă românii la aterizarea avionului? Știați că piloții nici nu aud aplauzele?

„De multe ori, companiile vând la un preț mai mare locurile unde călătorii au suficient spațiu pentru a-și întinde picioarele. Este marketing pur! Totuși, trebuie spus că, din dorința de a strânge cât mai multe locuri, multe companii aviatice preferă să mai adauge câteva rânduri de scaune. De aici și explicația potrivit căruia nu fiecare rând de scaune este în dreptul unei ferestre”, a declarat pentru site-ul shtiu.ro o sursă din domeniul aviatic.

De ce avioanele comerciale nu au parașute pentru pasageri?

De ce se închid luminile și se ridică parasolarele când decolează avionul?

Faptul că se închid luminile și se ridică parasolarele este, de fapt, o regulă internațională de siguranță.

Dacă procedura este urmată ca la carte, în cazul unei urgențe, atât călătorii cât și însoțitorii de bord pot vedea afară. Pe timp de noapte, dacă luminile sunt aprinse în avion, ochiului uman îi va lua destul de mult timp să se obișnuiască cu intensitatea scăzută a luminii de afară.

Totodată, în cazul în care este nevoie de o evacuare de urgență, pasagerii trebuie să efectueze în timp scurt şi eficient evacuarea aeronavei. Astfel, aceștia pot vedea pe geam pe ce parte se va face evacuarea dacă parasolarele sunt ridicate.

Avion

Foto: pexels.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot