Cum poți verifica dacă un obiect de artă este autentic?

23.02.2022
Cum poți verifica dacă un obiect de artă este autentic?

Foarte multe persoane au moștenit, direct de la părinți sau de la diferite rude, obiecte de artă. Acestea sunt, de obicei, tratate cu grijă și depozitate în locuri speciale amenajate pentru a nu se degrada și a-și menține valoarea.

Din păcate, sunt oameni care moștenesc anumite obiecte de artă și nu știu ce valoare au. În prezent există mai multe posibilități de a afla cât costă o creație mai mult sau mai puțin veche.

Cum verifici valoarea unui tablou?

Un tablou este mai mult decât o operă de artă, el înfrumusețează încăperea în care este așezat și trezește anumite emoții în persoana care îl privește. Nu trebuie să fii un cunoscător de artă pentru a aprecia un tablou frumos. Valoarea acestuia ține, în schimb, de mai mulți factori și poate fi stabilită de persoane autorizate în domeniu.

Iată cum este determinată valoarea unui tablou pictat:

Așadar, valoarea unui obiect de artă nu poate fi de stabilită de persoane amatoare, ci trebuie apelat la firme specializate sau oameni profesioniști în acest domeniu. Autenticitatea unui obiect de artă poate fi stabilită doar de către aceștia, fiindcă au fost multe cazuri când s-a crezut că un tablou, de exemplu, este original când de fapt era copie.

Cea mai valoroasă operă de artă românească

Cea mai valoroasă operă de artă românească îi aparține sculptorului Constantin Brâncuși. În anul 2009, un colecționar celebru a dat 29,125 de milioane de euro pentru opera „Madame L.R.”

„Madame LR” a fost creată de către Constantin Brâncuși (1876-1957) între anii 1914-1917. Opera, care a părăsit atelierul lui Brancusi la scurt timp dupa creație, nu a fost expusă niciodată.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 18 august este cea de-a 230-a zi a calendarului gregorian și a 231-a zi în anii bisecți. În această zi s-au consemnat de-a lungul timpului multe evenimente care au marcat istoria lumii...
Cele mai noi articole
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
Limba română este vorbită diferit în funcție de regiunea țării. Regionalismele îmbogățesc vocabularul românesc, însă de multe ori nu sunt înțelese de toată lumea și trebuie... citește tot
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
Înaintea Primului Război Mondial, la marginea Mangaliei trăia familia lui Nae Berechet. Acesta avea o fetiță în vârstă de șase ani, de o frumusețe răpitoare, pe numele ei Maria. La un... citește tot
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
Pentru întreaga lume, corpul uman este un mister constant mereu aflat într-o continuă schimbare. Deși nu putem afla totul despre corpurile noastre, oamenii de știință au descoperit la ce... citește tot