Cum poți face vin fiert acasă? │VIDEO

10.01.2023
Cum poți face vin fiert acasă? │VIDEO

Băutura lui Bacchus are o lungă istorie în țara noastră. Fie că sunt petreceri sau nu, românii sunt obișnuiți să consume vin. Pe căldură sau pe frig, băutura din struguri este foarte populară. În timpul iernii, cei mai mulți oameni obișnuiesc să iasă la localurile din orașe să consume vin fiert. Cum poți face propriul tău vin fiert acasă?

Ce beneficii are vinul fiert asupra organismului?

vin fiert

Cea mai mare parte a vinului fiert pe care îl consumăm îl reprezintă cel din soiurile de culoare roșie. Conform oamenilor de știință, consumul moderat în timpul perioadei de iarnă poate îmbunătăți sănătatea corpului. Antioxidanții acestuia pot avea o serie de beneficii, printre care întărirea sistemului imunitar sau eliminarea scurgerilor nazale.

Condimentele adesea adăugate sunt bogate în uleiuri esențiale care ajută la descompunerea mucozităților. Efectele temporare pot fi comparabile cu cele a ceaiului.

Cele mai bune avantaje ale unui consum moderat de vin fiert sunt:

Cu toate acestea, specialiștii spun concret faptul că vinul nu trebuie consumat în nicio circumstanță în combinație cu medicamente și nici nu înlocuiește remediile recomandate de doctori. Celor care au probleme de sănătate, precum persoanele cu nivelul ridicat la trigliceridelor, celor care au migrene sau femeilor gravide nu li se recomandă să consume alcool de niciun fel.

”Vinul conține de asemenea, calorii goale, care pot duce la creșterea în greutate. Consumul excesiv de alcool este asociat cu efecte negative asupra sănătății, ce includ creșterea riscului de cancer, boli hepatice, insuficiență cardiacă și dependență.” – explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Cum te poți bucura de vin fiert acasă?

În anumite seri, cheful de ieșit din casă poate fi la cote minime. Astfel, îți prezentăm o rețetă simplă și rapid de a face băutura zeilor fiartă chiar la tine acasă. Rezultatul este unul de succes, iar astfel se diminuează și cheltuielile aferente ieșirii în oraș.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Toate ingredientele se adaugă într-un vas destul de încăpător. Se lasă la foc mic aproximativ 15-20 minute, iar din când în când se amestecă ușor. Vinul trebuie încălzit cu toate condimentele pentru a primi o aromă specifică. În ciuda denumirii, acesta NU trebuie fiert, ci doar încălzit foarte tare.

În caz contrar, rezultatul va fi unul amar, cu un gust respingător. Băutura se servește în căni de ceramică, porțelan sau orice aveți la îndemână.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot