Cum poți face vin fiert acasă? │VIDEO

10.01.2023
Cum poți face vin fiert acasă? │VIDEO

Băutura lui Bacchus are o lungă istorie în țara noastră. Fie că sunt petreceri sau nu, românii sunt obișnuiți să consume vin. Pe căldură sau pe frig, băutura din struguri este foarte populară. În timpul iernii, cei mai mulți oameni obișnuiesc să iasă la localurile din orașe să consume vin fiert. Cum poți face propriul tău vin fiert acasă?

Ce beneficii are vinul fiert asupra organismului?

vin fiert

Cea mai mare parte a vinului fiert pe care îl consumăm îl reprezintă cel din soiurile de culoare roșie. Conform oamenilor de știință, consumul moderat în timpul perioadei de iarnă poate îmbunătăți sănătatea corpului. Antioxidanții acestuia pot avea o serie de beneficii, printre care întărirea sistemului imunitar sau eliminarea scurgerilor nazale.

Condimentele adesea adăugate sunt bogate în uleiuri esențiale care ajută la descompunerea mucozităților. Efectele temporare pot fi comparabile cu cele a ceaiului.

Cele mai bune avantaje ale unui consum moderat de vin fiert sunt:

Cu toate acestea, specialiștii spun concret faptul că vinul nu trebuie consumat în nicio circumstanță în combinație cu medicamente și nici nu înlocuiește remediile recomandate de doctori. Celor care au probleme de sănătate, precum persoanele cu nivelul ridicat la trigliceridelor, celor care au migrene sau femeilor gravide nu li se recomandă să consume alcool de niciun fel.

”Vinul conține de asemenea, calorii goale, care pot duce la creșterea în greutate. Consumul excesiv de alcool este asociat cu efecte negative asupra sănătății, ce includ creșterea riscului de cancer, boli hepatice, insuficiență cardiacă și dependență.” – explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Cum te poți bucura de vin fiert acasă?

În anumite seri, cheful de ieșit din casă poate fi la cote minime. Astfel, îți prezentăm o rețetă simplă și rapid de a face băutura zeilor fiartă chiar la tine acasă. Rezultatul este unul de succes, iar astfel se diminuează și cheltuielile aferente ieșirii în oraș.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Toate ingredientele se adaugă într-un vas destul de încăpător. Se lasă la foc mic aproximativ 15-20 minute, iar din când în când se amestecă ușor. Vinul trebuie încălzit cu toate condimentele pentru a primi o aromă specifică. În ciuda denumirii, acesta NU trebuie fiert, ci doar încălzit foarte tare.

În caz contrar, rezultatul va fi unul amar, cu un gust respingător. Băutura se servește în căni de ceramică, porțelan sau orice aveți la îndemână.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot