Cea mai bună rețetă de ceapă caramelizată

03.03.2023
Cea mai bună rețetă de ceapă caramelizată

Ceapa caramelizată reprezintă un topping perfect pentru mai multe feluri de mâncare. Aceasta poate fi servită alături de o friptură sau pusă peste un burger, însă merge de minune și în salate, sandvişuri sau diferite supe. Un lucru este cert, ceapa caramelizată este foarte gustoasă, iar noi vă prezentăm în rândurile de mai jos cea mai bună rețetă, pe care o fac și masterchefii profesioniști.

Cea mai gustoasă ceapă caramelizată

Ceapa caramelizată poate fi preparată acasă foarte ușor și merge servită alături de o friptură sau chiar în paste. Această rețetă este atât de gustoasă încât merge și cu salate, burgeri sau diferite supe. Iată ingredientele necesare pentru un preparat culinar de excepție:

Mod de preparare

Se curăță ceapa și se taie felii nici prea mari dar nici prea subțiri, fiindcă în momentul gătirii acestea își vor micșora volumul. Se pune pe foc o tigaie și se topește untul, după care se adaugă uleiul de măsline. Ulterior, se adaugă ceapa și se gătește la foc mic. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn. Dacă tigaia este mică iar cantitatea de ceapă este mare, aceasta poate fi împărțită și gătită în două rânduri separate.

Ceapa ar trebui ținută pe foc aproximativ o jumătate de oră, iar în momentul când a devenit maronie se adaugă sare și cele două linguri de vin ori oțetul balsamic sau apă, în funcție de preferințele fiecăruia. Se mai lasă să fiarbă 10 minute, după care se pune la răcit. În funcție de gusturi, aceasta poate fi servită atât rece, cât și călduță alături de o friptură, un burger sau alte preparate culinare.

Așadar, ceapa caramelizată este un preparat culinar ușor de realizat și foarte gustos. Poftă bună!

Foto: retetefine.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot