Cea mai bună rețetă de ceapă caramelizată

03.03.2023
Cea mai bună rețetă de ceapă caramelizată

Ceapa caramelizată reprezintă un topping perfect pentru mai multe feluri de mâncare. Aceasta poate fi servită alături de o friptură sau pusă peste un burger, însă merge de minune și în salate, sandvişuri sau diferite supe. Un lucru este cert, ceapa caramelizată este foarte gustoasă, iar noi vă prezentăm în rândurile de mai jos cea mai bună rețetă, pe care o fac și masterchefii profesioniști.

Cea mai gustoasă ceapă caramelizată

Ceapa caramelizată poate fi preparată acasă foarte ușor și merge servită alături de o friptură sau chiar în paste. Această rețetă este atât de gustoasă încât merge și cu salate, burgeri sau diferite supe. Iată ingredientele necesare pentru un preparat culinar de excepție:

Mod de preparare

Se curăță ceapa și se taie felii nici prea mari dar nici prea subțiri, fiindcă în momentul gătirii acestea își vor micșora volumul. Se pune pe foc o tigaie și se topește untul, după care se adaugă uleiul de măsline. Ulterior, se adaugă ceapa și se gătește la foc mic. Se amestecă ușor cu o lingură de lemn. Dacă tigaia este mică iar cantitatea de ceapă este mare, aceasta poate fi împărțită și gătită în două rânduri separate.

Ceapa ar trebui ținută pe foc aproximativ o jumătate de oră, iar în momentul când a devenit maronie se adaugă sare și cele două linguri de vin ori oțetul balsamic sau apă, în funcție de preferințele fiecăruia. Se mai lasă să fiarbă 10 minute, după care se pune la răcit. În funcție de gusturi, aceasta poate fi servită atât rece, cât și călduță alături de o friptură, un burger sau alte preparate culinare.

Așadar, ceapa caramelizată este un preparat culinar ușor de realizat și foarte gustos. Poftă bună!

Foto: retetefine.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Podul de la Negoiești, povestea singurului pod construit de Ștefan cel Mare care există și este funcțional și azi
Au trecut mai bine de 500 de ani de când domnitorul Ștefan cel Mare a condus cu mână de fier destinele Moldovei. Ștefan cel Mare a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală din Țările... citește tot
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, titrau ziarele vremii
Chiar au fost 60 de grade în vara anului 1931 la București? „60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi”, ...
Trăim zile caniculare în care temperatura coboară cu greu sub 35 de grade la miezul zilei. Pentru a minimiza gravitatea valurilor de căldură asociate cu încălzirea globală, mulți internauți... citește tot
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Care este singurul om după care sunt denumite două țări?
Trebuie să fi fost o persoană importantă pentru ca o țară să-ți poarte numele. Dar, ce părere aveți despre un om al cărui nume este purtat de două state diferite. Este vorba despre Simon... citește tot