Cum poți comanda cafea în 8 limbi internaționale?

29.09.2022
Cum poți comanda cafea în 8 limbi internaționale?

Călătoriile și vacanțele au devenit un obicei comun pentru foarte mulți dintre noi. Putem călători o dată sau de mai multe ori pe an, încărcându-ne bateriile pentru treburile zilnice. Când ne aflăm în străinătate suntem nevoiți să folosim o limbă de circulație internațională, însă de multe ori ne lovim de situația în care localnicii nu o cunosc. Pentru a oferi un start în conversațiile de bază, Shtiu îți arată cum poți comanda cafea în 8 limbi diferite.

Care sunt cele mai cunoscute limbi de circulație internațională?

limbi

Globalizarea a schimbat percepția mobilității. În prezent este foarte ușor să ajungi în cele mai îndepărtate puncte ale planetei. Însă ce te faci când ajungi acolo și nu cunoști niciun cuvânt în limba locală?

Cunoașterea limbilor străine de circulație nu mai este un moft, ci a devenit o necesitate. Este foarte important cunoașterea a cel puțin 1 dintre ele pentru că niciodată nu se știe unde vei ajunge.  De-a lungul timpului, acestea s-au tot schimbat. În trecut, cei mai mulți oameni ai Europei erau obișnuiți să învețe și să vorbească franceză sau chiar rusă (depinde de proveniența cetățenilor).

La nivel mondial, cele mai utilizate 3 limbi străine pot provoca surprize sau chiar teamă printre cititori. În mod clasic, lumea se raportează la engleză, franceză sau germană pentru că cele mai comune plimbări au loc pe plan local, european.

  1. Engleza. Este limba oficială cea mai utilizată în străinătate. Vorbită oficial în peste 55 de state și 27 de entități statale. Este utilizată de asemenea în organizațiile administrative precum Uniunea Europeană sau Națiunile Unite. În total, 1.35 miliarde de oameni folosesc engleza pentru a comunica;
  2. Mandarina. Utilizarea acestei limbi este folosită în special de numărul covârșitor de turiști chinezi, dar și de cei din Taiwan sau Singapore. În plan local au fost fondate mai multe școli unde se poate învăța;
  3. Spaniola. Cea mai apropiată limbă de cea română din această listă. Este vorbită de peste 440 milioane de oameni și acoperă teritorii precum Spania, Mexic, Argentina sau Cuba (toată America Latină).

Cum poți comanda cafea în 8 limbi internaționale?

limbi

Foarte multă lume bea cafea, iar dimineața reprezintă momentul când, de obicei, starea noastră de spirit nu este cea mai bună. Nu am vrea să ne supărăm de la prima oră a dimineții, mai ales în vacanță. Este de înțeles că o singură persoană nu poate învăța 8 limbi diferite. Însă pentru a ne ușura puțin vacanța și pentru a sta mai departe de telefon, fiecare turist poate învăța câteva cuvinte sau propoziții în limbile locale sau cele internaționale.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot