Care este cea mai frumoasă călătorie cu trenul în România?

05.04.2021
Care este cea mai frumoasă călătorie cu trenul în România?

Călătoriile cu trenul pot reprezenta o experiență unică, mai ales pentru copiii care merg pentru prima dată cu acest mijloc de transport. Persoanele care vor să aibă parte de o aventură, în siguranță, pot alege să circule cu trenul pe diferite rute în România. Țara noastră are câteva trasee de cale ferată, unde natura sălbatică îi poate impresiona și pe cei mai pretențioși turiști.

Călătoriile cu mocănița

Probabil, cel mai căutat traseu feroviar este cel din județul Maramureș, acolo unde mocănița pornește din localitatea Vișeu de Sus, de-a lungul văii Vaserului, și se oprește în Comanu. Traseul are 50 de km, iar turiștii pot admira natura în toată splendoarea ei. Viteza de deplasare este de aproximativ 10 km pe oră, astfel că pasagerii pot observa fiecare colț de sălbăticie. Călătoria îi duce și prin sate unde oamenii trăiesc ca odinioară, într-o perfectă armonie cu natura.

O altă călătorie care merită evocată este ruta Oravița-Anina. Aceasta este cea mai veche cale ferată din țară, construită în anul 1856. Traseul durează 2 ore, iar pasageri trec prin cel mai vechi și înalt viaduct din România. Totodată, călătorii pot admira și cel mai vechi tunel de la noi din țară, Tunelul Gârlești, care are 660 m lungime. Viteza de deplasare este de aproximativ 15 km pe oră, iar oamenii pot vedea și fostele mine, care reprezentau odată mândria țării.

O altă rută apreciată de turişti este între localităţile Moldoviţa şi Argel, din zona Bucovina. Călătoria, care se întinde pe o lungime de 12 km, este fascinantă, traseul fiind dat în folosință în anul 1888, având ca scop transportul de masă lemnoasă. Spre bucuria turiștilor, din anul 2005, mocăniţa şi-a schimbat destinaţia și transportă oameni în tărâmuri de basm, cu un farmec aparte. Mocăniţa a fost numită Huţulca şi dispune de un vagon restaurant, unde pot fi consumate băuturi şi mâncăruri tradiţionale.

Trenul „Dracula Express“

Traseul dintre localitățile Brașov și Zărnești este parcurs de un tren care a fost denumit „Dracula Express“. Vagoanele sunt de epocă, iar călătoria parcă te transportă în trecut. Cei care aleg să călătorească pe această rută pot vizita cetatea Râşnov, Piatra Craiului sau Cabana Plaiul cu Flori. Trenul circulă doar în week-end şi are o capacitate de transport de 84 de persoane.

https://www.youtube.com/watch?v=3J4dDuc27G4

Deși infrastructura feroviară în România este una deficitară unele călătorii cu trenul merită făcute, fiindcă anumite zone de natură pot fi admirate doar cu acest mijloc de transport.

Foto: planiada.ro și idriceanu.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot