Cât faci cu trenul din București până la Aeroportul Henri Coandă? Cât costă un bilet?

15.05.2023
Cât faci cu trenul din București până la Aeroportul Henri Coandă? Cât costă un bilet?

În urmă cu câțiva ani, singurele modalități prin care puteai ajunge la aeroportul Otopeni din București erau cu mașina personală, taxiul sau autobuzul 783, o linie a STB. Frustrările, insistențele și nevoile oamenilor au împins autoritățile de a construi prima linie ferată care ajunge până la aeroport. Dar cât faci cu trenul din București până la Aeroportul Henri Coandă? Cât costă un bilet?

Cum se poate lua trenul până la aeroport?

trenul

Dacă în vestul Europei, autoritățile au început să promoveze intens linia de cale de ferată, în România este aproape imposibil. Liniile sunt foarte vechi, iar trenurile merg cu o viteză mică. Una dintre cele mai noi linii de tren din țară face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă.

Deși nu poate fi luat din centrul orașului, acesta face rapid și ușor legătura cu cel mai mare aeroport al țării. La o simplă privire a hărții rutei, se poate observa că drumul este unul ușor și se parcurge în maximum 20 de minute. Comparativ, traseul dintre centru și aeroport făcut cu mașina putea dura și de două ori mai mult într-o perioadă aglomerată.

Un euro și ai ajuns

Din fericire, există foarte multe stații de metrou în București, care fac transportul extrem de facil. Pentru a ajunge la stația de tren Gara de Nord, este nevoie să coborâți la stația de metrou cu același nume. Biletele pentru Otopeni au tarif unic, costă 5 lei și pot fi achiziționate atât de la casele de bilete, direct din tren sau chiar pot fi plătite cu telefonul la automate.

Ce alternative mai există spre aeroport?

Infrastructura Bucureștiului se dezvoltă lent, dar sigur. În prezent, există mai multe metode de a ajunge din oraș până la aeroport. Mașina personală, plata unei curse cu taxiul sau ride-sharing din oricare parte a orașului ori trenul direct. Totodată, linia Expres 783 leagă Aeroportul Internațional Henri Coandă de centrul Bucureștiului. Această linie circulă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, când autobuzele se succed la intervale de 40 de minute.

Autoritățile au în vedere construirea unei noi magistrale de metrou care să facă legătura directă între cele două aeroporturi ale orașului și centru.

Foto: Mediafax.ro

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot