Cum frăgezești carnea de porc? Secretul bucătarilor profesioniști

15.07.2022
Cum frăgezești carnea de porc? Secretul bucătarilor profesioniști

Carnea de porc este unul dintre cele mai consumate tipuri de carne de către români. Aceasta este apreciată pentru gustul inconfundabil și savoarea sa. Totuși, gătirea acestui tip de carne trebuie făcută în anumite condiții pentru a te putea bucura de o bucată suculentă, fragedă și aromată. 

Foarte multe persoane încearcă să gătească carnea de porc astfel încât aceasta să devină foarte fragedă, însă puțini reușesc acest lucru. Potrivit specialiștilor în gastronomie, există mai multe metode prin care carnea de porc să fie frăgezită cu adevărat.

Trei metode simple de frăgezire a cărnii de porc

O primă variantă o reprezintă frăgezirea mecanică. Aceasta presupune baterea bucății de carne cu ciocanul de șnițele, fie cu partea zimțată, fie cu cea plată. În felul acesta fibrele musculare se vor rupe, iar când va fi gătită carnea va deveni suculentă și fragedă. Trebuie precizat că aceasta este cea mai simplă metodă de frăgezire.

O altă variantă de frăgezire presupune marinarea cărnii. Practic bucata de porc este trecută prin baiț, un amestec de condimente, ulei și vin sau zeamă de portocală ori de lămâie. Acidul va frăgezi carnea, iar uleiul va ajuta condimentele să se încorporeze în bucată. Potrivit specialiștilor în gastronomie, marinarea trebuie făcută cel puțin 3 ore.

Ultima metodă prin care poți frăgezi carnea de porc este gătirea acesteia un timp mai îndelungat. Practic, aceasta trebuie ținută la cuptor minim 5 ore pentru ca fibrele nervoase să se topească. În felul acesta, bucata va deveni fragedă și suculentă. Bineînțeles că, în prealabil, aceasta ar trebui să fie condimentată și dată cu ulei de măsline.

Bucătarii profesioniști susțin că frăgezirea cărnii de porc diferă în funcție de bucata gătită. Astfel, ceafa de porc se prepară mai repede, în schimb cotletul are nevoie de un timp mai îndelungat pentru a deveni comestibil.

Așadar nu trebuie să fii un profesionist pentru a găti cum trebuie o carne de porc. Frăgezirea acesteia se poate face ușor, dacă sunt respectate indicațiile de mai sus.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
În cărțile de istorie românești stă scris că Mihai Viteazul este domnitorul care a realizat prima unire a celor trei principate: Transilvania, Moldova și Țara Românească. Evenimentul avea... citește tot
Aur și nu prea! Cât aur conține o medalie olimpică de la Paris și cât valorează? O medalie de bronz valorează 12 dolari
Aur și nu prea! Cât aur conține o medalie olimpică de la Paris și cât valorează? O medalie de bronz valorează 12 dolari
329 de sportivi au fost premiați cu medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. România s-a clasat pe poziția numărul 23 în clasamentul pe țări cu 3 medalii de aur obținute. 12 sportivi... citește tot
Ciolacu a luat BAC-ul cu 7.03. Cine câștigă alegerile prezidențiale doar după nota de la BAC?
Ciolacu a luat BAC-ul cu 7.03. Cine câștigă alegerile prezidențiale doar după nota de la BAC?
Întrebat în cadrul unei conferințe de presă ce notă a luat la Bacalaureat, Marcel Ciolacu a afirmat că nu-și amintește. O zi mai târziu, premierul a transmis printr-un mesaj video pe Tik Tok... citește tot