Cum frăgezești carnea de porc? Secretul bucătarilor profesioniști

15.07.2022
Cum frăgezești carnea de porc? Secretul bucătarilor profesioniști

Carnea de porc este unul dintre cele mai consumate tipuri de carne de către români. Aceasta este apreciată pentru gustul inconfundabil și savoarea sa. Totuși, gătirea acestui tip de carne trebuie făcută în anumite condiții pentru a te putea bucura de o bucată suculentă, fragedă și aromată. 

Foarte multe persoane încearcă să gătească carnea de porc astfel încât aceasta să devină foarte fragedă, însă puțini reușesc acest lucru. Potrivit specialiștilor în gastronomie, există mai multe metode prin care carnea de porc să fie frăgezită cu adevărat.

Trei metode simple de frăgezire a cărnii de porc

O primă variantă o reprezintă frăgezirea mecanică. Aceasta presupune baterea bucății de carne cu ciocanul de șnițele, fie cu partea zimțată, fie cu cea plată. În felul acesta fibrele musculare se vor rupe, iar când va fi gătită carnea va deveni suculentă și fragedă. Trebuie precizat că aceasta este cea mai simplă metodă de frăgezire.

O altă variantă de frăgezire presupune marinarea cărnii. Practic bucata de porc este trecută prin baiț, un amestec de condimente, ulei și vin sau zeamă de portocală ori de lămâie. Acidul va frăgezi carnea, iar uleiul va ajuta condimentele să se încorporeze în bucată. Potrivit specialiștilor în gastronomie, marinarea trebuie făcută cel puțin 3 ore.

Ultima metodă prin care poți frăgezi carnea de porc este gătirea acesteia un timp mai îndelungat. Practic, aceasta trebuie ținută la cuptor minim 5 ore pentru ca fibrele nervoase să se topească. În felul acesta, bucata va deveni fragedă și suculentă. Bineînțeles că, în prealabil, aceasta ar trebui să fie condimentată și dată cu ulei de măsline.

Bucătarii profesioniști susțin că frăgezirea cărnii de porc diferă în funcție de bucata gătită. Astfel, ceafa de porc se prepară mai repede, în schimb cotletul are nevoie de un timp mai îndelungat pentru a deveni comestibil.

Așadar nu trebuie să fii un profesionist pentru a găti cum trebuie o carne de porc. Frăgezirea acesteia se poate face ușor, dacă sunt respectate indicațiile de mai sus.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot