Cum frăgezești carnea de porc? Secretul bucătarilor profesioniști

15.07.2022
Cum frăgezești carnea de porc? Secretul bucătarilor profesioniști

Carnea de porc este unul dintre cele mai consumate tipuri de carne de către români. Aceasta este apreciată pentru gustul inconfundabil și savoarea sa. Totuși, gătirea acestui tip de carne trebuie făcută în anumite condiții pentru a te putea bucura de o bucată suculentă, fragedă și aromată. 

Foarte multe persoane încearcă să gătească carnea de porc astfel încât aceasta să devină foarte fragedă, însă puțini reușesc acest lucru. Potrivit specialiștilor în gastronomie, există mai multe metode prin care carnea de porc să fie frăgezită cu adevărat.

Trei metode simple de frăgezire a cărnii de porc

O primă variantă o reprezintă frăgezirea mecanică. Aceasta presupune baterea bucății de carne cu ciocanul de șnițele, fie cu partea zimțată, fie cu cea plată. În felul acesta fibrele musculare se vor rupe, iar când va fi gătită carnea va deveni suculentă și fragedă. Trebuie precizat că aceasta este cea mai simplă metodă de frăgezire.

O altă variantă de frăgezire presupune marinarea cărnii. Practic bucata de porc este trecută prin baiț, un amestec de condimente, ulei și vin sau zeamă de portocală ori de lămâie. Acidul va frăgezi carnea, iar uleiul va ajuta condimentele să se încorporeze în bucată. Potrivit specialiștilor în gastronomie, marinarea trebuie făcută cel puțin 3 ore.

Ultima metodă prin care poți frăgezi carnea de porc este gătirea acesteia un timp mai îndelungat. Practic, aceasta trebuie ținută la cuptor minim 5 ore pentru ca fibrele nervoase să se topească. În felul acesta, bucata va deveni fragedă și suculentă. Bineînțeles că, în prealabil, aceasta ar trebui să fie condimentată și dată cu ulei de măsline.

Bucătarii profesioniști susțin că frăgezirea cărnii de porc diferă în funcție de bucata gătită. Astfel, ceafa de porc se prepară mai repede, în schimb cotletul are nevoie de un timp mai îndelungat pentru a deveni comestibil.

Așadar nu trebuie să fii un profesionist pentru a găti cum trebuie o carne de porc. Frăgezirea acesteia se poate face ușor, dacă sunt respectate indicațiile de mai sus.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
De ce Canada și SUA au granițe drepte?
De ce Canada și SUA au granițe drepte?
SUA și Canada sunt două dintre cele mai mari țări din lume ca și suprafață. Granițele dintre cele două state sunt imense și în mod surprinzător sunt trasate, în mare parte, în linie... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising