Cum au încăput toate animalele în arca lui Noe?

01.10.2018
Cum au încăput toate animalele în arca lui Noe?

Când vine vorba despre întrebări biblice, una dintre cele mai des utilizate întrebări este aceasta: „Cum au încăput toate animalele în arca lui Noe?”. Căci, conform Sfintei Scripturi, atunci când a venit potopul, Noe ar fi luat în arca sa câte două exemplare din toate animalele de pe faţa pământului. Pare imposibil, nu-i așa?

Potrivit Bibliei, arca lui Noe a fost o corabie foarte mare pe care Noe ar fi construit-o la îndemnul lui Dumnezeu ca să își salveze familia și animalele terestre de marele potop care ar fi avut loc în anul 3.300 î. de Hr. Conform Bibliei, dimensiunile corabiei erau: lungimea de trei sute de coți, lățimea de cincizeci de coți iar înălțimea de treizeci de coți. Aceste lungimi transformate în metri ar însemna o lungime de 137 de metri, o lățime de 23 și o înălțime de 14.

Cum s-a înmulțit omenirea dacă Adam și Eva au avut doar doi băieți, Cain și Abel?

John Whitcomb şi Henry Morris susţin în lucrarea lor The Genesis Flood că, potrivit detaliilor pe care le oferă Biblia, în vremea aceea existau aproximativ 1600 de specii de animale, păsări, reptile şi amfibii care trebuiau salvate pe arcă. Conform celor doi oameni de știință, în arca ce era dotată cu trei punți și locuri speciale pentru mâncarea necuvântătoarelor ar fi fost cel mult 79.000 de animale.

Cum se face că astăzi sunt milioane de specii?

Henry Morris,  adeptul teoriei creaționiste a Pământului tânăr, a explicat de ce astăzi există milioane de specii de animale: „Un bun exemplu de diversificare prin descendenţă în domeniul zoologiei îl reprezintă porumbelul domestic. Diversitatea de forme ce poate fi întâlnită în rândul multiplelor specii de porumbei, ne-ar putea face cu greu să credem că ei au, cu toţii, o unică origine, dacă nu am şti cu certitudine că aceasta se identifică cu porumbelul sălbatic al coastelor europene, Columbia livia”.

Morris a încheiat: „Sunt interesant de urmărit diferenţele faţă de forma ancestrală, puse în evidenţă într-o serie mare de soiuri, precum: porumbelul cu guşă mare, rasa de găini leghorn, porumbelul rotat, rândunica, ţigleanul de baltă, porumbelul moţat sau porumbelul călător. Fiecare dintre aceste soiuri de păsări ar fi încadrat într-o specie sau, poate chiar ar purta nume generice diferite dacă nu s-ar şti că provin din aceeaşi origine”.

Arca lui Noe

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot