Cum arată locul unde se termină Marele Zid Chinezesc?

11.03.2020
Cum arată locul unde se termină Marele Zid Chinezesc?

Cine nu a auzit despre Marele Zid Chinezesc? Acesta este o construcție gigantică care se află în patrimoniul UNESCO. Faimoasa construcție reprezintă una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne. Marele Zid Chinezesc are o lungime de 21.196,18 km.

Zidul pornește la drum din Pasul Jiayuguan, în provincia Gansu, și se termină, în partea de est, pe ţărmul Mării Bohai. Acesta intră aproximativ 20 de metri în apele mării şi mulți spun că seamănă cu un dragon ce bea apă. Locul a fost denumit Laolongtou sau „Capul Bătrânului Dragon”.

Când a fost construit Marele Zid Chinezesc?

Impresionanta construcție a fost realizată în timpul mai multor dinastii, însă ridicarea lui a început în perioada Ming. Construirea lui a durat ani mulți din 1368 până în 1644. Zidul a fost construit, inițial, cu scopul de a apăra granița imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade.

Lungimea Marelui Zid construit în timpul dinastiei Ming măsoară 8.851,8 km, și pornește din Hushan, Liaoning și se termină la Jiayuguan Pass, Gansu.

Rămășițele zidului sunt distribuite în 15 provincii și regiuni, precum Beijing, Tianjin, Hebei, Shanxi, Mongolia Interioară, Liaoning, Jilin, Heilongjiang, Shandong, Henan, Shaanxi, Gansu și Qinghai.

Arheologii au descoperit că există 43.721 de relicve, în care intră zidurile propriu-zise, șanțuri, turnuri și cetăți.

Conform statisticilor, Marele Zid Chinezesc este și un mare cimitir, nu mai puțin de 10.000.000 oameni sunt îngropați aici, majoritatea lucrători care au ajutat la ridicarea masivului zid.

“Din fiecare familie cu cinci membri, cel puţin doi erau duşi să muncească cu forţa la zid. Deţinuţii condamnaţi la muncă silnică la zid trebuiau să străbată sute de kilometri în cătuşe şi cu zgărzi de fier la gât. Mulţi dintre recrutaţi mureau în marş. Cai care supravieţuiau  călătoriei erau adăpostiţi în lagăre improprii şi puşi să muncească pe un soare arzător, ploi devastatoare, vijelii cu grindină care rănea”, potrivit documentelor care s-au păstrat.

Marele Zid Chinezesc

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot