Marele Zid Chinezesc se vede din spațiu sau nu?

29.04.2020
Marele Zid Chinezesc se vede din spațiu sau nu?

Marele Zid Chinezesc reprezintă una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne. Faimoasa construcție are o lungime de 21.196,18 km. Este adevărat că aceasta este singurul edificiu care se vede din spațiu?

Construcția Marelui Zid Chinezesc a început în perioada Ming. Construirea acestei capodopere a durat sute de ani, din anul 1368 până în anul 1644. Rămășițele zidului sunt distribuite în 15 provincii și regiuni, precum Beijing, Tianjin, Hebei, Shanxi, Mongolia Interioară, Liaoning, Jilin, Heilongjiang, Shandong, Henan, Shaanxi, Gansu și Qinghai.

Se vede Marele Zid Chinezesc din spațiu?

Se spune că Marele Zid Chinezesc este singura structură construită de oameni vizibilă din spațiu. Deși are 21.196 de kilometri niciun astronaut nu a raportat vreodată că a văzut zidul din spațiu.

Astronautul canadian Chris Hadfield a petrecut cinci luni la bordul Stației Spațiale Internaționale între 2012-2013. „Marele Zid Chinez nu este vizibil de pe orbită cu ochiul liber”, a explicat Hadfield care a adăugat. „Este prea îngust și urmează contururile și culorile naturale ale peisajului”.

În anul 2003, când Yang Liwei, primul astronaut al Chinei a ajuns în spațiu, acesta a spus că nu poate vedea structura Marelui Zid Chinezesc de pe fereastra capsulei. Conform oamenilor de știință, Marele Zid Chinezesc se poate vedea din spațiu doar folosind o cameră cu zoom, nu cu ochiul liber.

Câți oameni au murit construind Marele Zid Chinezesc?

Conform statisticilor, Marele Zid Chinezesc este și un mare cimitir, nu mai puțin de 10.000.000 oameni sunt îngropați aici, majoritatea lucrători care au ajutat la ridicarea masivului zid.

“Din fiecare familie cu cinci membri, cel puţin doi erau duşi să muncească cu forţa la zid. Deţinuţii condamnaţi la muncă silnică la zid trebuiau să străbată sute de kilometri în cătuşe şi cu zgărzi de fier la gât. Mulţi dintre recrutaţi mureau în marş. Cai care supravieţuiau călătoriei erau adăpostiţi în lagăre improprii şi puşi să muncească pe un soare arzător, ploi devastatoare, vijelii cu grindină care rănea”, se specifică în documentele chinezești care s-au păstrat.

 

Marele Zid Chinezesc

 

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot