Cum arată interiorul unui automat de cafea? Mai bei cafea de la aparat?

27.01.2022
Cum arată interiorul unui automat de cafea? Mai bei cafea de la aparat?

Pentru pasionații de cofeină, a bea cafea face parte din ritualul de dimineață așteptat cu nerăbdare. Cu toate acestea, uneori timpul nu permite savurarea acesteia în tihna casei, motiv pentru care în drum spre serviciu, mulți oameni se opresc la tonomatele de cafea.

O cafea de la aparat, mai nesănătoasă decât un cheeseburger

Deși pare delicioasă și satisface nevoia de cofeină, nutriționiștii susțin că uneori un pahar de cafea de la aparate ar putea fi mai puțin sănătos decât un cheeseburger dintr-un local de tip fast-food din cauza numărului mare de calorii, a E-urilor dăunătoare care fac ca băutura caldă să nu fie cafea 100%.

Espressoarele de astăzi variază de la sisteme foarte simple pe care le puteți instala pe blatul din bucătărie până la piese sofisticate pe care le întâlnim prin oraș sau în cafenele. Datorită accelerării rapide a tehnologiilor electronice din ultimele două decenii, espressoarele sunt acum mai sofisticate ca niciodată.

Aparatele avansate pot măcina și prepara cafeaua automat, producând un espresso incredibil de gustos prin simpla apasare a unui buton.

În categoria surselor de preparare a cafelei intră și aparatele de tip vending (automatele de cafea). Un automat de cafea este un distribuitor automat, acționat cu monede, de pahare de hârtie umplute cu unul sau mai multe tipuri diferite de cafea. Aparatele sunt de obicei destul de mari și de formă dreptunghiulară.

Acestea au o zonă aproape de mijloc în care o ceașcă de hârtie este distribuită pe o platformă mică înainte de a fi umplută automat cu cafea după ce un anumit buton este apăsat în altă parte a aparatului.

Când au apărut primele automate de cafea?

Primul automat de cafea a fost creat în 1946. Cele mai multe dintre acestea au fost instalate în medii de lucru precum fabrici și ideea pauzei de cafea a devenit populară. În primele zile ale acestor automate, era oferit un singur tip de infuzie.

În 1960, o râșniță de boabe a devenit parte a multor automate de acest tip, în timp ce 1991 a văzut adăugarea diferitelor cafele disponibile la mașină. Aceste cafele includ espresso, cappuccino și latte.

Cum arată interiorul unui automat de cafea?

Interiorul acestora pare o fabrică în miniatură cu numeroase sloturi pentru cafea, lapte și zahăr. De asemenea, circuitul acestora este foarte bine pus la punct, astfel încât comanda unui anumit tip de băutură să fie executată robotic. În plus, acestea sunt curățate din an în Paște la interior, semn că pe vânzători îi interesează să vândă cât mai multă cafea. Atât.

„Am văzut când se alimenta un automat cu cafea. Nu de puține ori am văzut gândăcei în interiorul aparatului”, a declarat pentru shtiu.ro un angajat dintr-o multinațională.

Conceptul de automate este, de fapt, o idee străveche atribuită eroului Alexandriei în 215 î.Hr. Hero a fost un matematician și inginer grec care a inventat dispozitive care funcționează cu monede pentru distribuirea apei sfințite în temple.

În lumea mai modernă, Londra, Anglia, a început să folosească automate în anii 1880. Aceste aparate au distribuit mai întâi cărți poștale și, mai târziu, cărți. În 1888, Statele Unite au început să distribuie gumă și jucării mici în aparatele automate, înainte de a le folosi mai târziu în principal pentru bomboane, chipsuri, sifon și cafea.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot