Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!

11.08.2022
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!

Alături de Elena Lupescu și Elena Udrea, Elena Ceaușescu este una dintre cele mai cunoscute femei care au influențat viața politică din România și, totodată, destinele a milioane de români. Ani de-a rândul, după ce Nicolae Ceaușescu a ajuns la conducerea țării, Elena Ceaușescua a fost cea mai puternică femeie din România. Existau chiar voci care afirmau că deciziile importante cu privire la viitorul statului român le lua Elena și nu Nicolae.

Elena și Nicolae, tratați regește la Neptun

Deși erau ocupați, cei doi dictatori, alocau suficient timp și pentru relaxare. Aceștia mergeau an de an la Marea Neagră, în stațiunea Neptun, acolo unde aveau o vilă de protocol.

Cei doi dictatori aveau la dispoziție o plajă privată care era pazită în permamență de oamenii de la Securitate. În jur de 100 de persoane îngrijeau vila de la Neptun pentru ca sejurul celor doi să fie memorabil. Printre cei 100 de angajați se numărau ospătari, bucătari, grădinari, oameni care se ocupau de afânarea nisipului, dar și de curățarea plajei și apei Marii Negre. În depărtare erau și scafandri care aveau grijă ca să asigure în larg perimetrul, Vila din Neptun fiind păzită mai ceva ca un obiectiv militar.

Vila de la Neptun a fost și locul unde dictatorul a elaborat celebrele „Teze din iulie 1971 de la Neptun”, un discurs pe care dictatorul român Nicolae Ceaușescu l-a adresat în fața Comitetului Executiv al Partidului Comunist Român și care a marcat începerea unei „mini Revoluții Culturale” în România Comunistă.

Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie?

În presa vremii, controlată de Partidul Comunist, apăreau imagini cu cei doi dictatori bucurându-se de apa Mării Negre. Ziariștii aveau grijă ca fotografiile cu Elena și Nicolae Ceaușescu să-i avantajeze pe protagoniști. Au rămas în arhivă mai multe imagini cu cuplul prezidențial. Unele dintre ele au cu Elena Ceauşescu, în costum de baie, pe plajă, au fost scoase la vânzare în cadrul unor licitații în urmă cu câțiva ani.

În imagini se poate vedea cum Elena Ceaușescu are un costum în două piese, format din sutien şi chiloţi. Partea de jos a costumului este una de mari dimensiuni, comparativ cu modelele din prezent, acoperindu-i în totalitate jumătatea inferioară a abdomenului, inclusiv buricul.

Într-o altă poză se poate vedea cu Nicolae și Elena Ceaușescu se scaldă în Marea Neagră, bucurându-se ca doi copii de apa mării. De această dată, soția dictatorului are părul prins.

Cine a fost Elena Ceaușescu?

Elena Ceaușescu s-a născut, pe 7 ianuarie 1916, într-o familie modestă din comuna Petrești, județul Dâmbovița. La fel ca și soțul ei Nicolae, copilăria și adolescența Elenei au fost pline de lipsuri materiale, viața în acea perioadă fiind dificilă.

Elena Ceaușescu a avut la naștere numele de Lenuța Petrescu. După căsătoria cu Nicolae Ceaușescu, aceasta și-a schimbat numele în Elena, iar anul nașterii nu a mai fost 1916, fiind modificat în 1919. Nu se știe motivul pentru care tovarășa a ales să facă aceste schimbări.

Elena Ceaușescu a rămas repetentă în clasa a IV-a, acesta fiind de altfel și ultimul prag școlar absolvit de ea. Neavând nicio posibilitate de a se face remarcată, tovarăşa şi-a scris autobiografia şi a înmânat-o Partidului Comunist, sperând să avanseze pe scară ierarhică la fel ca ceilalți lideri ai vremii. Autobiografia scrisă de Elena Ceaușescu a fost plină de greșeli, iar faptul că avea doar patru clase se vedea cu ochiul liber.

Cu toate acestea, Elena Ceaușescu a devenit Prima Doamnă a României, conducând alături de soțul ei destinele a milioane de oameni cu o mână de fier. Odată ajunsă la putere, aceasta și-a luat fraudulos titlul de doctor în chimie. Ea a primit numeroase premii naționale și internaționale pentru lucrări care nu i-au aparținut, iar în anul 1974 a fost aleasă membru al Academiei Române.

Foto: ceausescunicolae.wordpress.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot