Cum a petrecut Nicolae Ceaușescu o zi la Disneyland? S-a întâlnit cu celebrul Mickey Mouse!

12.06.2023
Cum a petrecut Nicolae Ceaușescu o zi la Disneyland? S-a întâlnit cu celebrul Mickey Mouse!

După ce România a refuzat să invadeze Cehoslovacia, în anul 1968, Nicolae Ceaușescu a fost văzut cu alți ochi de către liderii occidentali. Așa s-a ajuns ca, în anul 1970, dictatorul nostru să ajungă în Statele Unite ale Americii și să se vadă cu Richard Nixon. Înainte de acest eveniment, însă, Ceaușescu a trecut pe la Disneyland și a dat ochii cu… Mickey Mouse.

Primul lider comunist la Disneyland

În anul 1955, Walt Disney a supravegheat construirea și inaugurarea parcului tematic Disneyland. Parcul a fost amenajat în California, iar în anul 1959 Nikita Hruşciov, celebrul lider sovietic, a fost invitat să îl viziteze, însă a refuzat din motive de securitate.

Richard Nixon a devenit președinte al Statelor Unite ale Americii în anul 1968 și a văzut că Nicolae Ceaușescu avea, la acea vreme, o politică externă diferită față de cea de la Moscova. Ca atare, liderul american a vizitat țara noastră în anul 1969 și l-a invitat pe Ceaușescu să vină în SUA.

Acest lucru s-a și întâmplat un an mai târziu când Elena și Nicolae Ceaușescu au ajuns în Statele Unite ale Americii, în data de 15 octombrie, prima oprire fiind făcută în mod surprinzător la Disneyland. Astfel, Nicolae Ceaușescu a fost primul lider comunist care a vizitat celebrul parc de distracții. Toată presa americană a scris despre vizita dictatorului român, care a relatat cu lux de amănunte tot ce a făcut acesta pe tărâmul celor liberi.

Președintele Nicolae Ceaușescu al României a stabilit relații diplomatice informale cu Mickey Mouse. Actori costumați în diferite personaje Walt Disney, incluzându-i pe Mickey Mouse, Donald Duck și Pluto, i-au întâmpinat pe Nicolae și Elena Ceaușescu, precum și două duzini de oficiali români și americani. La Primăria Disneyland, Nicolae Ceaușescu a dat mâna cu Mickey Mouse și a primit un ceas cu Mickey Mouse, scria cotidianul New York Times despre vizita lui Ceaușescu la Disneyland, potrivit adevarul.ro.

Ce a vizitat Nicolae Ceaușescu la Disneyland?

Potrivit celor relatate de presa americană, Nicolae Ceaușescu a vizitat printre altele Casa Bântuită și o versiune Disneyland a submarinului atomic Triton. Dictatorul român a luat chiar și masa în celebrul parc de distracții și le-a spus câteva cuvinte ziariștilor prezenți.

Vizita mi-a lăsat o impresie foarte bună. Sunt bucuros că am profitat de vizita mea în America pentru a merge și la Disneyland. Toată lumea a fost foarte, foarte prietenoasă, a declarat Nicolae Ceaușescu, potrivit sursei citate mai sus.

Cuplul Ceaușescu a petrecut o noapte la Disneyland și a primit în dar două avioane de jucărie DC-10 pentru băieții lor și o brățară cu un pandantiv din aur în formă de avion pentru Zoia.

Foto: youtube.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Cum se întâlnea Carol al II-lea cu Elena Lupescu sub ochii Prințesei Elena! De ce prințesa nu mai voia să-și facă datoria de soție?
Cum se întâlnea Carol al II-lea cu Elena Lupescu sub ochii Prințesei Elena! De ce prințesa nu mai voia să-și facă datoria de soție?
Carol al II-lea a fost una dintre cele mai controversate figuri ale regalității în România. Acesta a pus de nenumărate ori plăcerile trupești înaintea intereselor țării și a schimbat multe... citește tot
Se poate și fără termopane! Cum arată casa locuită permanent din epoca medievală?
Se poate și fără termopane! Cum arată casa locuită permanent din epoca medievală?
Casa este locul din care plecăm și în care ne întoarcem în fiecare zi. Este greu de realizat modul în care acestea au evoluat de-a lungul timpului. De la simplele case din chirpici, suntem în... citește tot
Cum a fost „Bachus” Gheorghe Ștefănescu executat pentru că a furat bani în regimul lui Ceaușescu
Cum a fost „Bachus” Gheorghe Ștefănescu executat pentru că a furat bani în regimul lui Ceaușescu
Comunismul este considerat o pată neagră pe istoria României. După cel de-Al Doilea Război Mondial capitalismul a dispărut cu desăvârșire, economia fiind controlată total de stat. Astfel... citește tot