Cum a petrecut Nicolae Ceaușescu o zi la Disneyland? S-a întâlnit cu celebrul Mickey Mouse!

12.06.2023
Cum a petrecut Nicolae Ceaușescu o zi la Disneyland? S-a întâlnit cu celebrul Mickey Mouse!

După ce România a refuzat să invadeze Cehoslovacia, în anul 1968, Nicolae Ceaușescu a fost văzut cu alți ochi de către liderii occidentali. Așa s-a ajuns ca, în anul 1970, dictatorul nostru să ajungă în Statele Unite ale Americii și să se vadă cu Richard Nixon. Înainte de acest eveniment, însă, Ceaușescu a trecut pe la Disneyland și a dat ochii cu… Mickey Mouse.

Primul lider comunist la Disneyland

În anul 1955, Walt Disney a supravegheat construirea și inaugurarea parcului tematic Disneyland. Parcul a fost amenajat în California, iar în anul 1959 Nikita Hruşciov, celebrul lider sovietic, a fost invitat să îl viziteze, însă a refuzat din motive de securitate.

Richard Nixon a devenit președinte al Statelor Unite ale Americii în anul 1968 și a văzut că Nicolae Ceaușescu avea, la acea vreme, o politică externă diferită față de cea de la Moscova. Ca atare, liderul american a vizitat țara noastră în anul 1969 și l-a invitat pe Ceaușescu să vină în SUA.

Acest lucru s-a și întâmplat un an mai târziu când Elena și Nicolae Ceaușescu au ajuns în Statele Unite ale Americii, în data de 15 octombrie, prima oprire fiind făcută în mod surprinzător la Disneyland. Astfel, Nicolae Ceaușescu a fost primul lider comunist care a vizitat celebrul parc de distracții. Toată presa americană a scris despre vizita dictatorului român, care a relatat cu lux de amănunte tot ce a făcut acesta pe tărâmul celor liberi.

Președintele Nicolae Ceaușescu al României a stabilit relații diplomatice informale cu Mickey Mouse. Actori costumați în diferite personaje Walt Disney, incluzându-i pe Mickey Mouse, Donald Duck și Pluto, i-au întâmpinat pe Nicolae și Elena Ceaușescu, precum și două duzini de oficiali români și americani. La Primăria Disneyland, Nicolae Ceaușescu a dat mâna cu Mickey Mouse și a primit un ceas cu Mickey Mouse, scria cotidianul New York Times despre vizita lui Ceaușescu la Disneyland, potrivit adevarul.ro.

Ce a vizitat Nicolae Ceaușescu la Disneyland?

Potrivit celor relatate de presa americană, Nicolae Ceaușescu a vizitat printre altele Casa Bântuită și o versiune Disneyland a submarinului atomic Triton. Dictatorul român a luat chiar și masa în celebrul parc de distracții și le-a spus câteva cuvinte ziariștilor prezenți.

Vizita mi-a lăsat o impresie foarte bună. Sunt bucuros că am profitat de vizita mea în America pentru a merge și la Disneyland. Toată lumea a fost foarte, foarte prietenoasă, a declarat Nicolae Ceaușescu, potrivit sursei citate mai sus.

Cuplul Ceaușescu a petrecut o noapte la Disneyland și a primit în dar două avioane de jucărie DC-10 pentru băieții lor și o brățară cu un pandantiv din aur în formă de avion pentru Zoia.

Foto: youtube.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot