Cine este Anna Maria Taigi, sfânta care doarme?

16.02.2023
Cine este Anna Maria Taigi, sfânta care doarme?

Sfinții sunt acele persoane ale căror minuni din timpul vieții au fost recunoscute de către autoritățile bisericești. De-a lungul istoriei, mai multe persoane au fost beatificate și au primit rangul de sfânt. Un caz curios este în Italia, unde un sfânt parcă doarme încă din 1837. Cine a fost, de fapt, Anna Maria Taigi și care este povestea sa?

Cine este Anna Maria Taigi?

Taigi

În Cetatea Eternă a Romei se află o bazilică care ascunde un sfânt. În San Crisogono se află o capelă de dimensiuni reduse cu un sicriu din sticlă. În interiorul lui se află Sfânta Anna Maria Taigi. Deși este decedată încă din anul 1837, aspectul său o face să pară că doarme profund.

Anna Maria Taigi s-a născut în anul 1769 în Siena și provenea dintr-o familie de farmaciști. Din cauza problemelor, aceștia au fost nevoiți să se mute la Roma, unde au trăit într-o sărăcie lucie. Pentru a face rost de bani, părinții au fost nevoiți să se angajeze ca servitori la alte familii bogate.

Povestea spune că după terminarea studiilor, tânăra Anna s-a îndrăgostit de majordomul familiei unde lucrau părinții, Domenico Taigi. După scurt timp au luat decizia să se căsătorească, diferența de vârstă între ei nu fiind foarte mare. El avea 28 de ani, iar ea 20. Împreună au avut șapte copii, dintre care au supraviețuit doar patru.

După o vizită la Catedrala Sfântul Petru, Anna a luat decizia să se apropie de biserică și să renunțe la plăcerile omenești simple. S-a alăturat unui ordin religios și a avut grijă de bolnavi în diferite spitale. De-a lungul timpului se spune că ar fi avut diferite viziuni despre mai mulți Papi. Aceasta a avut o previziune despre moartea Papei Leon al XII-lea și despre decesul Papei Pius al VIII-lea.

S-a îmbolnăvit și a fost ținută la pat până la moartea sa din 9 iunie 1837. La două zile după moartea ei, Papa Grigore al XVI-lea a dat ordinul să fie îngropată în Cimitirul Campo Verano din Roma. În anul 1920, a fost beatificată de către Papa Benedict al XV-lea.

Care este cea mai recentă persoană canonizată de Biserica Catolică?

Biserica Catolică este foarte activă din punct de vedere al beatificării. De la începutul pontificatului lui Papa Francis, au fost sfințite 68 de persoane. Ultima beatificare a avut loc pe data de 9 octombrie 2022. Persoana în cauză se numește Artemide Zatti și a decedat în anul 1951.

Activitatea sa apropiată de persoanele bolnave i-a adus recunoștința de către biserica catolică.

Foto: Wikipedia.org & Atlasobscura.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Între Norvegia și Coreea de Nord sunt peste 7.000 de km. Deși sunt state situate în două părți total opuse ale Globului, pentru a ajunge din Norvegia (Europa) în Coreea de Nord (Asia) trebuie... citește tot
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Populația unui stat nu este direct proporțională cu mărimea acestuia. Ba dimpotrivă. Statele care au suprafața mai mică au o densitate a populației mai mare. Totuși, nu cel mai mare stat... citește tot
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot