Cine a fost prima lesbiană declarată din istorie? Ce a pățit aceasta?

04.10.2020
Cine a fost prima lesbiană declarată din istorie? Ce a pățit aceasta?

Prima lesbiană din istorie. Dragostea este cel mai frumos sentiment al omului. Iubirea poate apropia două persoane, iar viața începe să aibă sens cu adevărat. Declararea dragostei a fost diferită de-a lungul vremii și dintotdeauna societatea i-a judecat aspru pe homosexuali.

Prima lesbiană declarată

În anul 1834, cuvântul lesbiană nu era inventat fiindcă homosexualitatea era interzisă, iar relațiile între femei nu erau recunoscute. Anne Lister a ieșit din cutemele societății și a schimbat lumea în care trăia. Aceasta a fost antreprenoare, călătoare pasionată, a scris mult și a iubit literalmente femeile.

Anne Lister este foarte apreciată de comunitatea LGBT, fiindcă acțiunile sale au schimbat pentru totdeauna felul cum societatea vede aceste persoane. Femeia a scris mii de pagini de jurnal în care a povestit viața ei amoroasă și a creat un cod din greacă, latină, simboluri matematice, semne de punctuaţie şi semne ale zodiacului pentru a descrie cele mai intime experienţe fizice.

Viața domnișoarei Anne Lister

Femeia se îmbrăca mereu în negru și avea o siluetă înaltă, fapt pentru care oamenii au poreclit-o „Gentleman Jack” (Domnul Jack). Apariția acesteia pe străzile din oraşul Halifax din Marea Britanie atrăgea mereu privirile oamenilor.

Atunci când mă văd, primul lucru pe care îl remarcă oamenii este că semăn foarte mult cu un bărbat, a scris femeia în jurnalul ei.

Anne s-a născut în anul 1791 și a fost de mică un „băiețoi”, fapt pentru care mama ei a trimis-o la internat la vârsta de 7 ani. Aici își descoperă latura gay, la vârsta de 15 ani, și are primul contact intim cu Eliza, un copil ilegitim. Cele două domnișoare au o adevărată aventură pasională și după fiecare partidă de amor Anne scria în jurnalul ei toate trăirile.

Anne a vrut tot timpul să fie independentă și bogată, drept urmare a dorit să cunoască alte femei şi a părăsit-o pe Eliza, care a căzut în depresie. Aceasta nu şi-a revenit niciodată şi a fost internată într-un azil de boli mintale.

Prima căsătorie gay din istorie

Pe parcursul vieții, Anne a avut numeroase aventuri și a citit multe cărți de anatomie pentru a înțelege de ce este diferită. După mai multe încercări în dragoste, domnișoara Lister o întâlnește în anul 1820 pe Ann Walker. Abia după 12 ani relația dintre cele două femei devine una romantică, iar 2 ani mai târziu, pe 10 februarie, cele două domnișoare au schimbat jurăminte în cadrul unei ceremonii care astăzi este considerată prima căsătorie din lume între persoane de acelaşi gen.

Ceremonia a avut loc într-un cadru restrâns, la biserica Holy Trinity din York, unde azi se află o piatră comemorativă, cu un curcubeu pe margine (simbolul comunităţii gay). Cuplul a trăit o frumoasă poveste de dragoste până în anul 1840 când Anne Lister a murit de febră la vârsta de 49 de ani.

Foto: en.wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot