Cine a fost prima lesbiană declarată din istorie? Ce a pățit aceasta?

04.10.2020
Cine a fost prima lesbiană declarată din istorie? Ce a pățit aceasta?

Prima lesbiană din istorie. Dragostea este cel mai frumos sentiment al omului. Iubirea poate apropia două persoane, iar viața începe să aibă sens cu adevărat. Declararea dragostei a fost diferită de-a lungul vremii și dintotdeauna societatea i-a judecat aspru pe homosexuali.

Prima lesbiană declarată

În anul 1834, cuvântul lesbiană nu era inventat fiindcă homosexualitatea era interzisă, iar relațiile între femei nu erau recunoscute. Anne Lister a ieșit din cutemele societății și a schimbat lumea în care trăia. Aceasta a fost antreprenoare, călătoare pasionată, a scris mult și a iubit literalmente femeile.

Anne Lister este foarte apreciată de comunitatea LGBT, fiindcă acțiunile sale au schimbat pentru totdeauna felul cum societatea vede aceste persoane. Femeia a scris mii de pagini de jurnal în care a povestit viața ei amoroasă și a creat un cod din greacă, latină, simboluri matematice, semne de punctuaţie şi semne ale zodiacului pentru a descrie cele mai intime experienţe fizice.

Viața domnișoarei Anne Lister

Femeia se îmbrăca mereu în negru și avea o siluetă înaltă, fapt pentru care oamenii au poreclit-o „Gentleman Jack” (Domnul Jack). Apariția acesteia pe străzile din oraşul Halifax din Marea Britanie atrăgea mereu privirile oamenilor.

Atunci când mă văd, primul lucru pe care îl remarcă oamenii este că semăn foarte mult cu un bărbat, a scris femeia în jurnalul ei.

Anne s-a născut în anul 1791 și a fost de mică un „băiețoi”, fapt pentru care mama ei a trimis-o la internat la vârsta de 7 ani. Aici își descoperă latura gay, la vârsta de 15 ani, și are primul contact intim cu Eliza, un copil ilegitim. Cele două domnișoare au o adevărată aventură pasională și după fiecare partidă de amor Anne scria în jurnalul ei toate trăirile.

Anne a vrut tot timpul să fie independentă și bogată, drept urmare a dorit să cunoască alte femei şi a părăsit-o pe Eliza, care a căzut în depresie. Aceasta nu şi-a revenit niciodată şi a fost internată într-un azil de boli mintale.

Prima căsătorie gay din istorie

Pe parcursul vieții, Anne a avut numeroase aventuri și a citit multe cărți de anatomie pentru a înțelege de ce este diferită. După mai multe încercări în dragoste, domnișoara Lister o întâlnește în anul 1820 pe Ann Walker. Abia după 12 ani relația dintre cele două femei devine una romantică, iar 2 ani mai târziu, pe 10 februarie, cele două domnișoare au schimbat jurăminte în cadrul unei ceremonii care astăzi este considerată prima căsătorie din lume între persoane de acelaşi gen.

Ceremonia a avut loc într-un cadru restrâns, la biserica Holy Trinity din York, unde azi se află o piatră comemorativă, cu un curcubeu pe margine (simbolul comunităţii gay). Cuplul a trăit o frumoasă poveste de dragoste până în anul 1840 când Anne Lister a murit de febră la vârsta de 49 de ani.

Foto: en.wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot