Cât de vechi este sărutul romantic?

22.05.2023
Cât de vechi este sărutul romantic?

Sărutul romantic reprezintă dovada incontestabilă a atașamentului unei persoane față de cealaltă și viceversa. Dragostea poate fi exprimată prin mai multe modalități, iar sărutul reprezintă actul intim care poate indica încotro se îndreaptă relația și cât este ea de profundă.

Acțiunea de a săruta poate avea loc pe mai multe zone ale corpului, însă sărutul pe gură este considerat cel mai important, fiindcă, de multe ori, denotă iubirea dintre cele două persoane. Un grup de cercetători a analizat scrierile istorice pentru a vedea cât de vechi este acest act intim. Datele au fost cu adevărat surprinzătoare și a scos la iveală faptul că oamenii se sărută de mii de ani.

Sărutul romantic, un act intim vechi

Troels Pank Arboll, de la Universitatea din Copenhaga, și Sophie Lund Rasmussen, de la Universitatea din Oxford, au studiat trecutul pentru a vedea cât de vechi este sărutul intim. Datele strânse au dovedit că acesta a fost a fost practicat în Mesopotamia şi Egiptul antic, încă din anul 2.500 înainte de Hristos.

Inițial, s-a crezut că gestul a început să fie practicat în rândul oamenilor în anul 1.500 înainte de Hristos, potrivit unor scrieri descoperite în India. Datele ulterioare au arătat, însă, că actul intim are rădăcini şi mai vechi în Antichitate și merge până în preistorie.

Ştiam că există dovezi mai vechi în Mesopotamia antică, a spus Troels Pank Arboll, expert în scriere cuneiformă, potrivit digi24.ro.

Studiul realizat de cei doi cercetători nu a fost unul ușor, fiind analizate mii de scrieri cuneiforme (printre primele modalități de expresie prin scriere) care au dovedit că sărutul romantic se practica încă din cele mai vechi timpuri.

Trebuie precizat că oamenii de știință au făcut distincția între sărutul amical și cel romantic. Primul este un gest normal practicat peste tot în lume, de-a lungul timpului, în timp ce al doilea „nu este universal din punct de vedere cultural”.

Citate celebre despre sărutul romantic

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
Despre femei se spune, în general, că vorbesc mult. Un studiu arată că femeile vorbesc zilnic cu 13.000 de cuvinte mai mult decât bărbații. Oltencele sunt și mai și. Pe lângă faptul că... citește tot
Care este cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație?
Care este cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație?
Ne pregătim pentru înlocuirea banilor fizici cu monedele virtuale. Probabil că atunci când acel moment va veni, cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație va deveni doar o... citește tot
Israel și vecinii: decenii de război. De ce Israel nu este în relații bune cu niciunul dintre vecinii săi? De ce Iran urăște Israelul?
Israel și vecinii: decenii de război. De ce Israel nu este în relații bune cu niciunul dintre vecinii săi? De ce Iran urăște Israelul?
Al doilea Război Mondial (1939-1945) și genocidul la care au fost supuși milioane de evrei a fost unul dintre cele mai negre episoade din istoria acestui popor. După genocidul comis în rândul... citește tot