Cât de vechi este sărutul romantic?

22.05.2023
Cât de vechi este sărutul romantic?

Sărutul romantic reprezintă dovada incontestabilă a atașamentului unei persoane față de cealaltă și viceversa. Dragostea poate fi exprimată prin mai multe modalități, iar sărutul reprezintă actul intim care poate indica încotro se îndreaptă relația și cât este ea de profundă.

Acțiunea de a săruta poate avea loc pe mai multe zone ale corpului, însă sărutul pe gură este considerat cel mai important, fiindcă, de multe ori, denotă iubirea dintre cele două persoane. Un grup de cercetători a analizat scrierile istorice pentru a vedea cât de vechi este acest act intim. Datele au fost cu adevărat surprinzătoare și a scos la iveală faptul că oamenii se sărută de mii de ani.

Sărutul romantic, un act intim vechi

Troels Pank Arboll, de la Universitatea din Copenhaga, și Sophie Lund Rasmussen, de la Universitatea din Oxford, au studiat trecutul pentru a vedea cât de vechi este sărutul intim. Datele strânse au dovedit că acesta a fost a fost practicat în Mesopotamia şi Egiptul antic, încă din anul 2.500 înainte de Hristos.

Inițial, s-a crezut că gestul a început să fie practicat în rândul oamenilor în anul 1.500 înainte de Hristos, potrivit unor scrieri descoperite în India. Datele ulterioare au arătat, însă, că actul intim are rădăcini şi mai vechi în Antichitate și merge până în preistorie.

Ştiam că există dovezi mai vechi în Mesopotamia antică, a spus Troels Pank Arboll, expert în scriere cuneiformă, potrivit digi24.ro.

Studiul realizat de cei doi cercetători nu a fost unul ușor, fiind analizate mii de scrieri cuneiforme (printre primele modalități de expresie prin scriere) care au dovedit că sărutul romantic se practica încă din cele mai vechi timpuri.

Trebuie precizat că oamenii de știință au făcut distincția între sărutul amical și cel romantic. Primul este un gest normal practicat peste tot în lume, de-a lungul timpului, în timp ce al doilea „nu este universal din punct de vedere cultural”.

Citate celebre despre sărutul romantic

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Aurul face parte din categoria metalelor care își păstrează pentru mult timp valoarea. Exploatarea auriferă este un proces costisitor și anevoios, de aceea un gram de aur ajunge să coste... citește tot
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
Dacă veți avea vreodată șansa de a vedea un apus de soare pe Marte, veți avea parte de o surpriză. Apusurile de soare pe Marte nu sunt roșii sau portocalii, ci… albastre! Da, imaginile din... citește tot
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Poate că numele Kiribati nu vă spune prea multe. Totuși, această țară insulară din Oceanul Pacific se poate mândri cu faptul că este singurul stat cu teritorii prezente în în toate cele... citește tot