Cât de vechi este sărutul romantic?

22.05.2023
Cât de vechi este sărutul romantic?

Sărutul romantic reprezintă dovada incontestabilă a atașamentului unei persoane față de cealaltă și viceversa. Dragostea poate fi exprimată prin mai multe modalități, iar sărutul reprezintă actul intim care poate indica încotro se îndreaptă relația și cât este ea de profundă.

Acțiunea de a săruta poate avea loc pe mai multe zone ale corpului, însă sărutul pe gură este considerat cel mai important, fiindcă, de multe ori, denotă iubirea dintre cele două persoane. Un grup de cercetători a analizat scrierile istorice pentru a vedea cât de vechi este acest act intim. Datele au fost cu adevărat surprinzătoare și a scos la iveală faptul că oamenii se sărută de mii de ani.

Sărutul romantic, un act intim vechi

Troels Pank Arboll, de la Universitatea din Copenhaga, și Sophie Lund Rasmussen, de la Universitatea din Oxford, au studiat trecutul pentru a vedea cât de vechi este sărutul intim. Datele strânse au dovedit că acesta a fost a fost practicat în Mesopotamia şi Egiptul antic, încă din anul 2.500 înainte de Hristos.

Inițial, s-a crezut că gestul a început să fie practicat în rândul oamenilor în anul 1.500 înainte de Hristos, potrivit unor scrieri descoperite în India. Datele ulterioare au arătat, însă, că actul intim are rădăcini şi mai vechi în Antichitate și merge până în preistorie.

Ştiam că există dovezi mai vechi în Mesopotamia antică, a spus Troels Pank Arboll, expert în scriere cuneiformă, potrivit digi24.ro.

Studiul realizat de cei doi cercetători nu a fost unul ușor, fiind analizate mii de scrieri cuneiforme (printre primele modalități de expresie prin scriere) care au dovedit că sărutul romantic se practica încă din cele mai vechi timpuri.

Trebuie precizat că oamenii de știință au făcut distincția între sărutul amical și cel romantic. Primul este un gest normal practicat peste tot în lume, de-a lungul timpului, în timp ce al doilea „nu este universal din punct de vedere cultural”.

Citate celebre despre sărutul romantic

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot