Cine a inventat sărutul franțuzesc? Să fie francezii?

14.04.2018
Cine a inventat sărutul franțuzesc? Să fie francezii?

Sărutul franțuzesc este tipul de sărut preferat de toți îndrăgostiții. Este acțiunea care se petrece între două persoane, în care sunt implicate atât buzele, cât și limba. Dar cine l-a denumit astfel și ce legătură are cu francezii?

Ei bine, trebuie menționat încă de la bun început faptul că nu francezii au inventat denumirea de ”French kiss”. Se pare că sărutul franțuzesc a fost numit astfel de către soldații americani și britanici care au luat parte la luptele de pe teritoriul Franței din Primul Război Mondial. E drept că aceștia au fost inspirați de firea romantică a femeilor galice, care erau mult mai pasionale decât conaționalele lor.
Aceștia au descris la perfecție, prin denumirea acestui sărut senzual, modul deschis al amorezilor francezi de a-și manifesta pasiunea.

De unde vine denumirea de Italia?

Nu se cunoaște cu precizie când și cine a experimentat sărutul franțuzesc pentru prima dată. Unele precizări legate de ”sărutul cu gura deschisă” au apărut într-o serie de texte antice, cea mai timpurie dintre acestea fiind în lucrările în limba sanscrită din jurul anilor 1500 î.Hr.

Kama Sutra descrie acest tip de sărut

De asemenea, în arhicunoscutul text Kama Sutra din secolul al III-lea d.Hr. se specifică faptul că printre zonele corpului menite a fi sărutate ar fi și buzele și interiorul gurii, semn că indienii practicau acest obicei încă de pe atunci.

Originea sărutului franțuzesc

Una dintre teoriile apariției acestui tip de sărut ar fi că acesta a evoluat ca o consecință firească a hrănirii puilor anumitor mamifere. Chiar și oamenii preistorici își hrăneau copiii prin mestecarea mâncării în gura mamei, care apoi o transfera în gura copilul, determinându-l astfel să mănânce. Romanii au fost cei care au răspândit sărutul cu limba în Europa, denumind trei tipuri de sărut: osculum (o sărutare oferită prietenește pe obraz), basium (sărutul pe buze) și savium (un sărut pe buze mai pasional).

De ce se numește ”Luna de miere”?

Așadar nu francezii au inventat ”the French kiss”. Ba mai mult, aceștia nici nu au avut în dicționar până de curând un cuvânt echivalent acestui termen. Abia în anul 2014 a fost menționat pentru prima dată în dicționarul francez Le Petit Robert verbul ”galocher”, care înseamnă ”a săruta cu limba”.

Curiozități despre sărut:

Cât durează un an pe alte planete?

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Să asculți și să nu crezi: Hitul Zaraza a fost copiat după un tango argentinian dedicat unui… bou
Să asculți și să nu crezi: Hitul Zaraza a fost copiat după un tango argentinian dedicat unui… bou
„Vreau să-mi spui frumoasă Zaraza, Cine te-a iubit? Câți au plâns nebuni pentru tine, Și câți au murit?”, sunt versurile uneia dintre cele mai celebre melodii românești care se numește... citește tot
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Degetul grecesc: Ce se spune despre persoanele care au al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare?
Venus de Milo îl are, omul Vitruvian al lui Leonardo de Vinci îi are, David al lui Michelangelo o are. Dacă și dumneavoastră aveți al doilea deget de la picior mai lung decât degetul mare... citește tot
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
De ce expresia „Ai carte ai parte” nu are nicio legătură cu învățătura?
Expresia „Ai carte, ai parte” este una bine cunoscută în cultura românească și a fost, de-a lungul timpului, interpretată ca fiind o celebrare a educației și a cunoașterii. La prima... citește tot