Cât durează un an pe alte planete?

Claudiu Petrișor 05/04/2018 Ca să știm
Cât durează un an pe alte planete?

Ce înseamnă un an? Ei bine, un an are pe Terra 365 de zile în anii normali și 366 de zile în anii bisecți, ceea ce dă o medie de 365,2425 zile.

Ca și definiție, în astrologie, durata unui an este egală cu durata unei revoluții a Pământului în jurul Soarelui. Totuși, mișcarea de Revoluție a altor planete durează mai mult sau mai puțin. Cât durează un an pe alte planete dacă am face calculul în zile/ani pământești?

  • Venus este cea mai apropiată planetă de Pământ. Venus își parcurge orbita în 224,7 zile. Rotația în jurul axei sale este foarte lentă și se realizează în 243 de zile.
  • Mercur este planeta cea mai apropiată de Soare. Aceasta înconjoară Soarele o dată la 88 de zile pământene.
  • Marte, denumită și „Planeta Roșie” este a 4-a planetă de la Soare. Marte își parcurge orbita în 687 zile pământene. Totuși, o zi pe Marte e doar cu puțin mai mare decât cea de pe Pământ, având 24 de ore, 39 de minute și 35 de secunde. Pe Terra, o zi durează 24 de ore.
  • Jupiter, gigantica planetă, se rotește complet în jurul Soarelui în 12 ani. O zi pe Jupiter are doar 9.9 ore terestre.
  • Saturn, a doua ca mărime din Sistemul Solar, după Jupiter, înconjoară Soarele o dată la 29 de ani tereștri. Un an saturnian este echivalentul a aproape 30 de ani pământeni.
  • Uranus este a șaptea planetă de la Soare și a treia ca mărime (după diametru). Aici, durata unui an este de 84 de ani pământeni.
  • Neptun, planeta denumită după Zeul Mării, are o masă de 17 ori mai mare decât cea a Pământului. Neptun își parcurge orbita în 165 de ani.
  • Pluto este planeta cea mai înceată, dacă luăm în calcul mișcarea de revoluție. Pluto face o rotație completă în jurul Soarelui în „doar” 248 de ani pământești.

Dacă am sări în Pământ, în cât timp am ajunge pe partea cealaltă?

Foto: pexels.com

Nu uita să ne dai un LIKE!
Ne ajută să creștem și să ducem aceste informatii la mai multe persoane.
Mulțumim!

loading...