De ce nu ne putem atinge cotul cu limba?

02.12.2021
De ce nu ne putem atinge cotul cu limba?

Fiecare individ este capabil să perceapă, să proceseze și să integreze procesele fiziologice cu ajutorul receptorilor senzoriali generali și specializați din tot corpul. Limba este un organ unic, situat în cavitatea bucală, care facilitează nu numai percepția stimulilor gustativi, dar de asemenea, joacă un rol important în masticație și deglutiție. În plus, limba este o componentă integrală a căii de vorbire, deoarece ajută la articulare.

De ce nu ne putem atinge cotul cu limba?

Sunt lucruri pe care credem că ar trebui să le putem face cu corpul nostru. De exemplu, să atingem cotul cu limba, dar 99,9999% dintre oamenii din lume, indiferent cât de mult s-ar strădui, pur și simplu nu vor reuși să o facă.

Este imposibil din punct de vedere fizic să-ți lingi cotul. Motivul este că din orice unghi iei limba, aceasta este prea scurtă pentru a ajunge la vârful cotului. Cu toate acestea, sunt oameni care au flexibilitatea necesară pentru a face acest lucru. E drept, sunt rari.

Dacă brațul este extrem de scurt, totuși, combinat cu o limbă anormal de lungă, învățarea tehnicii corecte de atingere poate ajuta ca această sarcină, teoretic imposibilă, să devină realitate. Se presupune că Guinness World Records primește aproximativ 5 revendicări pe zi de la oameni care cred că sunt speciali doar pentru că își pot linge coatele.

Alte lucruri aproape imposibile de făcut cu corpul nostru

Ridicarea unei sprâncene. Mulți dintre noi ne putem ridica ambele sprâncene în semn de nedumerire, însă alți oameni pot face acest lucru doar cu una singură, cealaltă nemișcându-se. De asemenea, am putea spune că acest lucru poate fi util în creșterea copiilor sau pentru a arăta cuiva care îi este locul.

Mișcatul urechilor. Dacă ai o pisică acasă, vei putea observa că ea o poate face cu ușurință. La fel pot fi hipopotamii și Jeff Goldblum. Dar doar puțini oameni din lume își pot mișca urechile. S-a dovedit că în 2006, oamenii de știință au determinat exact de ce majoritatea oamenilor nu își puteau mișca urechile:

„Mecanismul din spatele mișcărilor urechii este sofisticat”, spune Bastiaan ter Meulen, care a condus studiul privind mișcarea urechii, acceptat pentru publicare în revista Clinical Neurophysiology.

„Spre deosebire de alți mușchi ai feței, mușchii urechii au propriul nucleu accesoriu, o zonă de control al funcției musculare, în trunchiul cerebral”, mai afirmă ter Meulen, cercetător la Erasmus MC, un centru medical universitar din Rotterdam, Olanda.

„În comparație cu animalele, în special cu liliecii și pisicile, acest nucleu este destul de mic la oameni”, încheie cercetătorul, potrivit News in Science.

Foto: Deposit Photos

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Carmen Iohannis, gafă vestimentară uriașă în lumea arabă: ”Confundă un dineu diplomatic cu bucătăria”
Cum s-a LANSAT Delia în muzică, în anul 1999. Primul lucru pe care l-a făcut...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Când se dă ceasul cu o oră înainte? Data la care românii trec la ora...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising