Cine a fost fata diavol din Botoșani?

25.11.2022
Cine a fost fata diavol din Botoșani?

Lumea este plină de lucruri care nu pot fi explicate la prima vedere. Case bântuite, păduri pline de mister și oameni care par a nu fi din această lume. România este plină de astfel de locuri, iar un caz tulburător a făcut la un moment dat înconjurul țării. Cine a fost tânăra poreclită „fata diavol” din Botoșani?

Cine este fata diavol?

fata

Pe numele său real, Eleonora Zugun a înspăimântat satul său natal din Botoșani. Acum mai mai bine de 100 de ani, aceasta era considerată a fi responsabilă pentru numeroase fenomene stranii, fiind considerată „fata-diavol”.

Originară din satul Talpa, județul Botoșani, tânăra de 13 ani a fost considerată de către cercetătorii străini „Romanian poltergeist”, aceștia fiind de părere că este posedată de demoni. Conform arhivelor, era capabilă să mute obiecte mari și grele, dar și să le arunce oriunde și-ar fi dorit. Totodată, aceasta se auto mutila frecvent, umplându-se de mușcături sau zgârieturi.

A fost trimisă la Londra pentru a fi studiată la Laboratorul Național de Cercetare Psihică, unde fenomenele stranii nu au dispărut.

„Un grup de persoane servea ceaiul în laborator, când Elena a ridicat ceașca de pe masă, după care a țipat și a tras repede mâneca hainei de pe antebraț. Brusc, îi apăruseră urme de dinți adânc înfipți în carne, ca și cum cineva ar fi mușcat-o”. – a apărut în publicația Sunday Mail.

Viața plină de peripeții a dus-o la numeroase exorcizări care au provocat doar răul persoanelor implicate. Pe parcurs, a ajuns la o contesă din Austria, curioasă fiind de tânăra botoșăneancă. În sat se zvonea că Eleonora ar fi fost vrăjită de bunica ei, prin intermediul unor mărgele. Curios este faptul că odată ce a împlinit vârsta de 15 ani, fenomenele au dispărut, devenind un copil simplu. A trăit până la 83 de ani, fiind căsătorită de două ori. Este înmormântată la Dorohoi, iar singurele persoane care mai vorbesc despre ea sunt nepoții și câțiva săteni speriați.

Unde în România se petrec fenomene paranormale?

Numeroase locuri din țara noastră par a nu fi din această lume. Unele sunt clădiri vechi cu povești interesante și bântuite, altele sunt păduri seculare parcă ieșite din cărțile de groasă. Iată o listă cu cele mai bântuite locuri din România:

Foto: Botosaneanul.ro & Cespun.eu

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot