Cine a fost conducătorul României care „culegea femeile de pe stradă”?

28.01.2021
Cine a fost conducătorul României care „culegea femeile de pe stradă”?

Carol al II-lea, Regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940, a avut o viață extrem de agitată, fiind unul dintre cele mai controversate personaje din istoria țării noastre.

Comportamentul său, viața personală și gesturile politice au făcut din Carol al II-lea un om foarte iubit, dar și criticat deopotrivă deoarece s-a vorbit mai mult despre aventurile și iubirile lui decât despre deciziile de ordin politic pe care le lua.

Primul copil al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria a avut o viață tumultoasă care i-au adus numeroase critici în special din cauza comportamentului său de natură sexuală, care a pus o imensă pată pe monarhie și pe viața politică românească.

Deși, în principiu, este vorba despre o chestiune intimă, viața sexuală a lui Carol a devenit un subiect pe larg dezbătut la nivel național, care a intrat în folclorul mioritic încă dinainte de urcarea lui pe tronul României, potrivit sursei.

Conducătorul României care „culegea femeile de pe stradă”

Oamenii vorbeau la acea vreme despre atracția incredibilă pe care Carol al II-lea o avea față de femei. De altfel, inițierea lui sexuală s-a petrecut la vârsta de 16 ani, atunci când prințul Carol a avut prima experiență de acest gen cu o prostituată pe care i-a găsit-o directorul de atunci al Teatrului Național, Alexandru Davila.

Dupa noaptea petrecută cu Carol, femeia ar fi exclamat:

„M-a omorât, nene Alecule! De 14 ori și niciodată mai puțin, de fiecare dată la fel”

Secretul lui Carol consta în „bărbăția” lui, dar și în apetitul sexual. Viitorul rege suferea de priapism. Este vorba despre o boală care se manifestă printr-o stare erectilă aproape permanentă și dureroasă, de care acesta scăpa numai dacă avea o viață sexuală activă.

Carol, la Hanul lui Manuc

 

Cel supranumit de presa occidentală „The Playboy King” (n.n. – Regele Playboy) avea un obicei considerat rușinos în acea perioadă. Potrivit unor scrieri din jurnalul personal al lui Armand Călinescu ce datează din 1932, Carol al II-lea ieșea și culegea femei de pe stradă. Aflând despre acest obicei, dar și că prințul este extrem de dotat, acestea se adunau în zona centrală a orașului și îl așteptau pe Regele Playboy.

Aceste informații sunt confirmate de ministrul de interne dina cea perioadă, Constantin Argetoianu, care scria în memoriile sale că „Regele aborda câte o prostituată, o aducea la Palat și, după o ședință mai scurtă sau mai lungă, îi da drumul cu un bilet de 500 sau 1.000 de lei. La ieșirea din Palat, paţachina era ridicată de agenții Poliției și dusă la Gavrilă Marinescu, care îi mai da 5.000 lei și o amenința cu moartea dacă spune ceva”.

Odată cu trecerea timpului, Gavrilă, pe numele său adevărat Gabriel M. Marinescu, a înlăturat libera concurență și populase străzile din jurul palatului cu clientele lui. Prin asigurarea acestui serviciu, dar și datorită discreției de care da dovadă, Gavrilă i-a câștigat definitiv încrederea lui Carol și și-a asigurat postul de prefect al Poliției în ciuda mai multor abuzuri pe care le-a făcut.

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot