Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?

30.11.2022
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?

Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar toate funcțiile sunt reluate la capacitate maximă. Unele persoane sunt mai matinale, în timp ce altele au nevoie de mai mult timp de somn pentru a se reface.

Fiecare om are propriul său tabiet dimineața, însă specialiștii în sănătate susțin că toată lumea ar trebui să respecte unele reguli la primele ore ale dimineții pentru a avea o viață sănătoasă cât mai îndelungată. Există o vorbă care spune că fericirea trece prin stomac și acest lucru are partea sa de adevăr.

Ce să faci dimineața pentru a avea un corp sănătos?

Potrivit specialiștilor în nutriție, dimineața fiecare om trebuie să mănânce. Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, fiindcă asigură necesarul de energie după o noapte de dormit. Foarte multe persoane sar peste micul dejun, considerând că în felul acesta își vor menține greutatea optimă și în unele cazuri chiar vor slăbi. Din păcate, acest obicei este departe de realitate.

Dacă nu ne luăm micul dejun, corpul nostru înregistrează acest lucru ca fiind nesigur și, prin urmare, nu acordă prioritate reparării intestinelor și digestiei optime. Este esențial să ne facem timp pentru această masă a zilei, deoarece ne ajută să ne gestionăm nivelul de stres, a declarat Meg Gerber, specialist în medicină funcțională, potrivit shefinds.com.

Așadar, micul dejun este foarte important pentru funcționarea optimă a organismului uman. Din păcate, foarte multe persoane sar peste această masă a zilei și preferă doar să bea cafea. Un obicei foarte nesănătos, deoarece acest lichid nu face bine pe stomacul gol, potrivit medicilor.

Studiile au arătat că o ceașcă de cafea pe stomacul gol nu face decât să streseze funcționarea organismului, care se așteaptă la primele ore ale dimineții să primească un aport nutritiv consistent pentru a se putea descurca în prima parte a zilei.

A bea cafea înainte de a consuma alimente ne poate provoca mai mult stres, deoarece majoritatea dintre noi suntem deja agitați la începutul zilei, a adăugat Meg Gerber, conform sursei citată mai sus.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot