De ce avem fața uleioasă dimineața?

24.07.2023
De ce avem fața uleioasă dimineața?

Cu o rutină zilnică corectă, putem avea un ten perfect. În fiecare dimineață și seară trebuie să avem grijă să ne spălăm pe față pentru a ține microbii departe. Cu toate acestea, dimineața de cele mai multe ori simțim o substanță uleioasă pe tenul feței. De ce avem fața uleioasă dimineața?

De ce este fața uleioasă dimineața?

uleioasă

Rutina de dimineață începe cu un duș rece, o clătire a feței și a împrospătare a cavității bucale. Pentru a avea o zi cât mai reușită acești trei pași sunt esențiali și nu ar trebui să lipsească din rutina niciunei persoane. Se întâmplă, totuși, ca uneori când ne trezim dimineața să constatăm că avem fața uleioasă.

Doctorii specialiști consideră că trezirea dimineața cu o față grasă este un proces fiziologic natural, chiar sănătos. Aceasta este o modalitate a organismului de a ne proteja de procesul de deshidratare din timpul somnului.

Uleiurile din corp sunt produse de glanda de sub piele, numită sebacee, fiind prezentă la toate mamiferele. Glandele produc o substanță uleioasă numită sebum care este apărută prin porii din apropierea foliculilor de păr. Sebumul este format din molecule de grăsime, inclusiv colesterol, trigliceride, scualenă sau ester de ceară.

Prezența sebumului dimineața pe față are mai multe roluri:

Deși este un proces biologic natural și chiar sănătos, este bine să aflăm de ce acesta există:

  1. Hiperactivitate a glandelor sebacee. În timpul somnului, din cauza lipsei stratului protector de sebum, se poate pierde apă prin epidermă care duce la deshidratare;
  2. Transpirație și sebum amestecate. Și aceasta reprezintă o protecție împotriva deshidratării, dar în momentul în care are loc excesiv, poate cauza problema unei pieli grase constant.

Cum să te speli pe față pentru un ten curat?

Atât bărbații, cât și femeile trebuie să aibă grijă de tenul lor. Mulți dintre noi comit greșeli în fiecare zi, ajungând să avem un ten neîngrijit.

Una dintre cele mai mari greșeli este spălatul pe față cu apă caldă. Aceasta poate duce la deshidratare. În cazul femeilor, ele au uneori obiceiul de a nu se demachia înainte de somn, ceea ce nu este bine. Este important să se aleagă un demachiant potrivit pentru pielea fiecăruia.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot