De ce avem fața uleioasă dimineața?

24.07.2023
De ce avem fața uleioasă dimineața?

Cu o rutină zilnică corectă, putem avea un ten perfect. În fiecare dimineață și seară trebuie să avem grijă să ne spălăm pe față pentru a ține microbii departe. Cu toate acestea, dimineața de cele mai multe ori simțim o substanță uleioasă pe tenul feței. De ce avem fața uleioasă dimineața?

De ce este fața uleioasă dimineața?

uleioasă

Rutina de dimineață începe cu un duș rece, o clătire a feței și a împrospătare a cavității bucale. Pentru a avea o zi cât mai reușită acești trei pași sunt esențiali și nu ar trebui să lipsească din rutina niciunei persoane. Se întâmplă, totuși, ca uneori când ne trezim dimineața să constatăm că avem fața uleioasă.

Doctorii specialiști consideră că trezirea dimineața cu o față grasă este un proces fiziologic natural, chiar sănătos. Aceasta este o modalitate a organismului de a ne proteja de procesul de deshidratare din timpul somnului.

Uleiurile din corp sunt produse de glanda de sub piele, numită sebacee, fiind prezentă la toate mamiferele. Glandele produc o substanță uleioasă numită sebum care este apărută prin porii din apropierea foliculilor de păr. Sebumul este format din molecule de grăsime, inclusiv colesterol, trigliceride, scualenă sau ester de ceară.

Prezența sebumului dimineața pe față are mai multe roluri:

Deși este un proces biologic natural și chiar sănătos, este bine să aflăm de ce acesta există:

  1. Hiperactivitate a glandelor sebacee. În timpul somnului, din cauza lipsei stratului protector de sebum, se poate pierde apă prin epidermă care duce la deshidratare;
  2. Transpirație și sebum amestecate. Și aceasta reprezintă o protecție împotriva deshidratării, dar în momentul în care are loc excesiv, poate cauza problema unei pieli grase constant.

Cum să te speli pe față pentru un ten curat?

Atât bărbații, cât și femeile trebuie să aibă grijă de tenul lor. Mulți dintre noi comit greșeli în fiecare zi, ajungând să avem un ten neîngrijit.

Una dintre cele mai mari greșeli este spălatul pe față cu apă caldă. Aceasta poate duce la deshidratare. În cazul femeilor, ele au uneori obiceiul de a nu se demachia înainte de somn, ceea ce nu este bine. Este important să se aleagă un demachiant potrivit pentru pielea fiecăruia.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot