Demachiant homemade. Cu ce să te demachiezi dacă nu ai demachiant la îndemână?

06.07.2020
Demachiant homemade. Cu ce să te demachiezi dacă nu ai demachiant la îndemână?

Suntem în plin sezon de concedii și toți ne gândim la călătorii. Deși sunt așteptate cu nerăbdare, există și o parte neplăcută, și anume bagajul de călătorie.

Cu ce să te demachiezi dacă nu ai demachiant?

Din geamantan nu trebuie să lipsească produsele de îngrijire corporală și facială, dar ce facem atunci când uităm acasă demachiantul care este atât de necesar pentru sănătatea tenului?

În primul rând, această etapă nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică a fiecăruia dintre noi. Procesul de demachiere constă în curățarea tenului de impuritățile adunate peste zi, fie că este vorba de farduri sau de cremă cu factor de protecție solară, fie de particule de praf sau de sebumul în exces secretat de glandele sebacee ale unui ten gras.

Prin demachiere porii se deschid, țesutul se relaxează și, masând ușor, pielea se pregătește pentru crema hidratantă care se aplică doar pe un ten perfect curat. Specialiștii dermatologi recomandă ca demachierea să se facă în fiecare zi, folosind produse care nu conțin parfum, alcool sau alți iritanți ai pielii.

Soluții alternative care pot înlocui demachiantul

Una dintre aceste soluții alternative este castravetele, care are proprietăți antiinflamatoare și calmează iritațiile, având totodată un efect benefic și asupra acneei. Castravetele trebuie pasat pentru a-l transforma într-o pastă, cu care se curăță tenul, clătindu-se apoi cu apă din abundență.

De asemenea, un amestec din miere și bicarbonat de sodiu poate fi soluția unui demachiant natural extrem de eficient, mai ales pentru cei cu tenul mixt sau gras. Mierea are proprietăți antibacteriene și hidratante, în timp ce bicarbonatul de sodiu îndepărtează celulele moarte, fiind un excelent exfoliant.

Din aceeași categorie a înlocuitorilor demachiantului clasic fac parte și laptele și uleiul de măsline, care hidratează pielea și curață tenul, iar acidul lactic din iaurt detoxifică pielea, oferindu-i o strălucire naturală.

O variantă la îndemâna oricui este uleiul de cocos. Acesta poate îndepărta și cel mai încăpățânat ruj sau rimel rezistent la apă.

Dacă sunt copii în preajmă este imposibil să nu găsești șervețele speciale pentru ei. Acestea pot fi folosite pe post de șervețele demachiante deoarece nu conțin alcool. De asemenea, șamponul pentru copii poate fi folosit pentru a îndepărta machiajul, fără ca tenul să fie maltratat și ochii să usture.

Toate acestea sunt variante pentru situații de urgență și nu fac parte din recomandările pentru o rutină corectă de îngrijire a tenului.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot