Ce sunt langustinele?

03.11.2022
Ce sunt langustinele?

Bucătăria și gastronomia generează miliarde de dolari anual. La baza acestei industrii stau rețete simple sau rețete fabuloase. Orice bucătar se poate folosi de alimente de bază pentru a crea farfurii demne de lăudat. Și viceversa. Ingredientele scumpe nu-ți asigură un produs final de top. Printre preferatele gurmanzilor se regăsesc și fructele de mare. Ce sunt langustinele?

Ce sunt langustinele? Care este diferența dintre langustine și creveți?

langustinele

Denumite și „homari norvegieni”, langustinele fac parte din categoria fructelor de mare, preferate în bucătăriile din Occident. Acestea se pot găsi în Oceanul Atlantic, Marea Nordului și Marea Adriatică, locuri în care apa este mai rece.

Din cauza faptului că sunt perisabile, se găsesc preponderent în stare congelată. Prada proaspătă se găsește rar, iar prețul este pe măsură. Este bine de luat în calcul cantitatea unui kilogram de langustine pentru o porție. După ce sunt decorticate, cantitatea de carne cu care rămânem după ce achiziționăm un kilogram de langustine este de aproximativ 500 grame. Se găsesc cu preponderență în Spania, Italia, Marea Britanie, Franța sau țările nordice. În Marea Britanie, prețul unui kilogram de langustine congelate poate depăși 20 de lire sterline.
Acestea se gătesc de regulă într-un timp foarte redus. Pentru a le prăji este nevoie de maximum 5 minute și în medie 4 minute dacă sunt făcute pe grătar.

De obicei, langustinele tind să fie confundați cu creveții, frații lor mai mici și mai ieftini. Este bine să cunoaștem diferența dintre specii pentru a nu ne lăsa păcăliți în supermarketuri când vedem un preț bun:

Câte tipuri de fructe de mare există?

Fructele de mare sunt un ansamblu de animale marine de dimensiuni mici care se pot servi inclusiv crude. Se pot găsi atât în mediile cu apă sărată, cât și dulce. Datorită gustului bogat, se pot realiza numeroase feluri de mâncare care fac furori, printre care: paella, risotto, paste, colțunași, salate sau supe. Acestea se gătesc rapid, fiind nevoie să fie asezonate cu diferite condimente pentru a împinge gustul spre unic.

Din familia fructelor de mare fac parte:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
De ce nu s-a construit un pod între Africa și Europa în strâmtoarea Gibraltar? Sunt doar 14 km!
Strâmtoarea Gibraltar este un punct foarte important pe harta Terrei. Această strâmtoare face legătura dintre Africa și Europa are o lungime de aproximativ 60 de kilometri și o lățime... citește tot