Ce sunt langustinele?

03.11.2022
Ce sunt langustinele?

Bucătăria și gastronomia generează miliarde de dolari anual. La baza acestei industrii stau rețete simple sau rețete fabuloase. Orice bucătar se poate folosi de alimente de bază pentru a crea farfurii demne de lăudat. Și viceversa. Ingredientele scumpe nu-ți asigură un produs final de top. Printre preferatele gurmanzilor se regăsesc și fructele de mare. Ce sunt langustinele?

Ce sunt langustinele? Care este diferența dintre langustine și creveți?

langustinele

Denumite și „homari norvegieni”, langustinele fac parte din categoria fructelor de mare, preferate în bucătăriile din Occident. Acestea se pot găsi în Oceanul Atlantic, Marea Nordului și Marea Adriatică, locuri în care apa este mai rece.

Din cauza faptului că sunt perisabile, se găsesc preponderent în stare congelată. Prada proaspătă se găsește rar, iar prețul este pe măsură. Este bine de luat în calcul cantitatea unui kilogram de langustine pentru o porție. După ce sunt decorticate, cantitatea de carne cu care rămânem după ce achiziționăm un kilogram de langustine este de aproximativ 500 grame. Se găsesc cu preponderență în Spania, Italia, Marea Britanie, Franța sau țările nordice. În Marea Britanie, prețul unui kilogram de langustine congelate poate depăși 20 de lire sterline.
Acestea se gătesc de regulă într-un timp foarte redus. Pentru a le prăji este nevoie de maximum 5 minute și în medie 4 minute dacă sunt făcute pe grătar.

De obicei, langustinele tind să fie confundați cu creveții, frații lor mai mici și mai ieftini. Este bine să cunoaștem diferența dintre specii pentru a nu ne lăsa păcăliți în supermarketuri când vedem un preț bun:

Câte tipuri de fructe de mare există?

Fructele de mare sunt un ansamblu de animale marine de dimensiuni mici care se pot servi inclusiv crude. Se pot găsi atât în mediile cu apă sărată, cât și dulce. Datorită gustului bogat, se pot realiza numeroase feluri de mâncare care fac furori, printre care: paella, risotto, paste, colțunași, salate sau supe. Acestea se gătesc rapid, fiind nevoie să fie asezonate cu diferite condimente pentru a împinge gustul spre unic.

Din familia fructelor de mare fac parte:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Întrebarea „De ce doar bărbații au voie să gătească sushi?” circulă des în spațiul public, însă ea pornește dintr-un amestec de mituri, jumătăți de adevăr și interpretări... citește tot
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
În anul 1998, Bill Morgan, un șofer de camion din Australia în vârstă de 37 de ani, părea să fie cel mai ghinionist om de pe planetă. În timp ce se afla la muncă, a fost implicat într-un... citește tot
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Filmul „Cravata Galbenă” prezintă extraordinara poveste a lui Sergiu Celibidache (1912-1996), unul dintre cei mai celebri și mai controversați dirijori ai secolului al XX-lea. Pelicula este... citește tot