Ce s-a întâmplat cu românca sărutată de Michael Jackson la București, în ’92?

22.11.2021
Ce s-a întâmplat cu românca sărutată de Michael Jackson la București, în ’92?

Michael Jackson a fost un showman. Un star mondial. Un rockstar în adevăratul sens al cuvântului. În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World Tour”. 70.000 de oameni au umplut la refuz Stadionul Național din Capitală pe 1 octombrie 1992. Dintre cei 70.000 de fani care l-au văzut pe viu pe Michael, o româncă a avut onoarea să fie sărutată de american. Pe scenă. Într-un moment pe care nu îl va uita niciodată.

Povestea unui sărut etern

Concertul de la București a durat 122 de minute și a fost transmis în direct în 61 de țări. Biletul a costat 20 de dolari la vremea respectivă, o sumă deloc de neglijat (salariul mediu net pe economie în 1992 era de 65 de dolari în România).

În 1992, Cora Popescu era elevă la liceul „George Călinescu” în clasa a XI-a. Tânăra, fan declarat Michael Jackson, a fost aleasă să urce pe scenă și chiar să-i fure un sărut megastarului Michael Jackson. S-au scris sute de articole la vremea respectivă în presa din România și din lume despre gestul făcut de Michael, un sărut la care ar fi visat orice femeie din lume. Cora este fiica lui Dinu Popescu, fost mare internaţional de polo al României.

Sărutu a fost simplu, natural, iar românca nu s-a isterizat, a părut chiar timidă în apropierea marelui Michael Jackson. Într-un interviu acordat publicației Jurnalul Naţional, în anul 2009, Cora Popescu a vorbit despre ce sentimente au încercat-o atunci când a urcat pe scenă alături de regele muzicii pop:

„Mai ştiam cum mă simţeam? Nu mai ştiam nimic în acel moment. Eram ruptă de realitate. Nu mai simţeam nici cum îmi tremură picioarele, nici unde eram. Voiam cât mai mult să savurez momentul respectiv şi să fiu cât mai atentă la el, la detalii, să văd cum arată, să-l pot îmbrăţisa, să-i spun cât de mult îmi place de el… cam asta era în mintea mea de atunci”.

După momentul sărutului, Cora s-a apropiat de urechea lui Michael și i-a șoptit câteva cuvinte:

„L-am îmbrăţisat, pentru că-mi doream, îţi dai seama, foarte mult. Ţin minte că-i puneam mâna pe păr să văd cum se simte. Era foarte aspru. I-am spus „I love you, Michael. (…) A fost un frumos vis de adolescentă”

Ce face astăzi românca ce l-a sărutat pe Michael?

Cora Popescu, devenită Angelescu după căsătorie, are acum 45 de ani şi un băiat ajuns la vârsta de 21 de ani. Cele câteva secunde care au transformat-o pe Cora într-o vedetă internațională au fost lăsate într-un colț al sufletului său. Femeia a rămas în istorie ca fiind singura româncă ce l-a sărutat pe Michael Jackson.

Michael Jackson a murit în 2009, la vârsta de 51 de ani. Artistul a rămas în istorie ca fiind autorul celui mai vândut album din toate timpurile, „Thriller”. Acesta a intrat de două ori în Rock and Roll Hall of Fame. Printre alte realizări se numără și 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru „cel mai de succes entertainer din toate timpurile”.

Imagini de la concertul din București semnat Michael Jackson

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot