Curiozități despre Michael Jackson. Care este cel mai scump videoclip din istorie?

26.08.2022
Curiozități despre Michael Jackson. Care este cel mai scump videoclip din istorie?

Michael Jackson (29 august 1958 – 25 iunie 2009) a fost unul dintre cei mai importanți artiști din lumea muzicii. Supranumit „regele muzicii pop”, acesta a revoluționat complet modul în care a fost pus în scenă un show muzical. Talentul său incontestabil a fost, din păcate, umbrit de mai multe scandaluri în care a fost acuzat de pedofilie. Adevărul nu îl vom știi niciodată, însă în rândurile de mai jos vă vom prezenta câteva curiozități despre cel care a fost marele artist… Michael Jackson.

Lucruri mai puțin știute despre Michael Jackson

1. Michael Jackson a fost atât compozitor, cât și cântăreț.

2. MJ a strâns și a donat peste 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de acțiuni de caritate și cu ajutorul propriei sale fundații, Heal the World, potrivit Wikipedia.org.

3. Cel de-al șaselea album al lui Michael Jackson, „Thriller”, s-a vândut în peste 15 milioane de copii, devenind cel mai bine vândut album din 1983.

4. Artistul și-a început cariera solo în anul 1971.

5. Pinocchio a fost personajul de desene animate preferat al lui Michael Jackson.

6. MJ și-a început cariera artistică la vârsta de 5 ani.

7. Artistul a avut opt frați și surori, iar părinții lor au fost Katherine Esther Scruse și Joseph Walter „Joe” Jackson.

8. Cântărețul a câștigat 8 premii Grammy, în anul 1984. De-a lungul carierei, acesta a câștigat 14 premii Grammy.

9. Michael Jackson a fost căsătorit cu Lisa Marie Presley, fata lui Elvis Presley, regele rock’n’ roll-ului.

10. Mâncarea preferată a artistului era cea mexicană.

11. Michael Jackson a suferit de o boală rară de piele numită „vitiligo”.

12. Artistul a vândut peste 800 de milioane de discuri în întreaga carieră, fiind unul dintre cei mai vânduți cântăreți din istorie.

13. Michael și-a făcut debutul profesional în 1964, alături de frații săi mai mari Marlon, Jackie, Tito și Jermaine, ca membru al formației „Jackson 5”.

14. MJ a purtat mai mereu o banderolă neagră pe mână pentru a aminti de copiii care suferă în întreaga lume.

15. Turneul „Bad” deține și în prezent recordul pentru cele mai mari încasări, cu un profit de peste 125 de milioane de dolari, potrivit seriousfacts.com. Melodia „Scream” deține recordul pentru cel mai scump videoclip din istorie.

Foto: spiegel.de și okayplayer.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot
Ce le atrage pe muște în casele noastre?
Ce le atrage pe muște în casele noastre?
Muștele fac parte din ordinul Diptera, subordinul Brachycera, potrivit Wikipedia.org, și nu sunt agreate de niciun om. Aceste insecte parcă vin de nicăieri și sunt foarte cicălitoare.... citește tot
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Puțină lume a auzit despre ciudatul stat Ladonia. De fapt, Ladonia este o micronațiune, proclamată în iunie 1996 ca rezultat al lungilor lupte din instanță dintre artistul Lars Vilks și... citește tot