Curiozități despre Michael Jackson. Care este cel mai scump videoclip din istorie?

26.08.2022
Curiozități despre Michael Jackson. Care este cel mai scump videoclip din istorie?

Michael Jackson (29 august 1958 – 25 iunie 2009) a fost unul dintre cei mai importanți artiști din lumea muzicii. Supranumit „regele muzicii pop”, acesta a revoluționat complet modul în care a fost pus în scenă un show muzical. Talentul său incontestabil a fost, din păcate, umbrit de mai multe scandaluri în care a fost acuzat de pedofilie. Adevărul nu îl vom știi niciodată, însă în rândurile de mai jos vă vom prezenta câteva curiozități despre cel care a fost marele artist… Michael Jackson.

Lucruri mai puțin știute despre Michael Jackson

1. Michael Jackson a fost atât compozitor, cât și cântăreț.

2. MJ a strâns și a donat peste 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de acțiuni de caritate și cu ajutorul propriei sale fundații, Heal the World, potrivit Wikipedia.org.

3. Cel de-al șaselea album al lui Michael Jackson, „Thriller”, s-a vândut în peste 15 milioane de copii, devenind cel mai bine vândut album din 1983.

4. Artistul și-a început cariera solo în anul 1971.

5. Pinocchio a fost personajul de desene animate preferat al lui Michael Jackson.

6. MJ și-a început cariera artistică la vârsta de 5 ani.

7. Artistul a avut opt frați și surori, iar părinții lor au fost Katherine Esther Scruse și Joseph Walter „Joe” Jackson.

8. Cântărețul a câștigat 8 premii Grammy, în anul 1984. De-a lungul carierei, acesta a câștigat 14 premii Grammy.

9. Michael Jackson a fost căsătorit cu Lisa Marie Presley, fata lui Elvis Presley, regele rock’n’ roll-ului.

10. Mâncarea preferată a artistului era cea mexicană.

11. Michael Jackson a suferit de o boală rară de piele numită „vitiligo”.

12. Artistul a vândut peste 800 de milioane de discuri în întreaga carieră, fiind unul dintre cei mai vânduți cântăreți din istorie.

13. Michael și-a făcut debutul profesional în 1964, alături de frații săi mai mari Marlon, Jackie, Tito și Jermaine, ca membru al formației „Jackson 5”.

14. MJ a purtat mai mereu o banderolă neagră pe mână pentru a aminti de copiii care suferă în întreaga lume.

15. Turneul „Bad” deține și în prezent recordul pentru cele mai mari încasări, cu un profit de peste 125 de milioane de dolari, potrivit seriousfacts.com. Melodia „Scream” deține recordul pentru cel mai scump videoclip din istorie.

Foto: spiegel.de și okayplayer.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot