De ce s-au întâlnit Elvis Presley și președintele Richard Nixon?

19.12.2020
De ce s-au întâlnit Elvis Presley și președintele Richard Nixon?

Deși muzica lui Elvis Presley a fost în mare parte responsabilă pentru iubirea arzătoare a fanilor, una dintre cele mai populare fotografii ale vedetei nu este o imagine a lui interpretând.

La 21 decembrie 1970, Elvis s-a întâlnit cu Richard Nixon în biroul oval, iar imaginea cu cei doi a fost cea mai solicitată fotografie din întreaga Arhivă Națională a SUA. În acest moment, ambii bărbați se aflau la apogeul carierei lor.

Așa cum a subliniat The Telegraph, Presley se afla în mijlocul unei reveniri de succes, având spectacole în Las Vegas și tocmai ce fusese nominalizat ca unul dintre cei zece tineri bărbați remarcabili din țară, un premiu de care era deosebit de mândru.

De ce a vrut Elvis Presley să se întâlnească cu președintele?

Când Elvis Presley a apărut în acea dimineață la Casa Albă, îmbrăcat într-un costum de catifea purpurie, o centură de aur și un Colt. A venit cu o scrisoare personală către președinte explicând motivele sale.

„Am făcut un studiu aprofundat al abuzului de droguri și al tehnicilor comuniste de spălare a creierului și sunt chiar în mijlocul întregii lucruri unde pot și voi face cel mai bine. Mi-ar plăcea să vă cunosc doar pentru a vă saluta dacă nu sunteți prea ocupat”, a scris cântărețul. El se considera reprezentantul tinerilor și persoana perfectă pentru a ajuta la lupta împotriva războiului împotriva drogurilor ilegale.

Presley, un colecționar de ecusoane de poliție, dorea un ecuson de la Biroul de stupefiante și droguri periculoase și să fie numit „Agent federal în libertate”.

„Insigna reprezenta un fel de putere supremă pentru el. Cu insigna federală pentru narcotice, el credea că poate intra legal în orice țară, atât purtând arme, cât și purtând orice droguri dorea”, a scris Priscilla Presley, soția lui Elvis de atunci, în memoriile sale.

Faptul că nu a existat nicio transcriere a întâlnirii a lăsat frâu liber imaginației. Astfel, povestea a fost expusă în filmul din 2016 „Elvis & Nixon”, cu Kevin Spacey în rolul lui Nixon și Michael Shannon în rolul Elvis. Ce se știe despre cele întâmplate în cadrul întâlnirii provine dintr-o notă pe care un consilier aflat în cameră, Egil „Bud” Krogh, a scris-o:

„Președintele a menționat că el crede că Presley poate ajunge la tineri și că este important ca acesta să-și păstreze credibilitatea. Presley a răspuns că și-a făcut treaba „doar cântând”. El a spus că nu poate ajunge la copii dacă ține un discurs pe scenă, că trebuie să ajungă la ei în felul său. Președintele a aprobat din cap.

Presley i-a indicat președintelui într-un mod foarte emoționant că este „de partea sa”. El a continuat să repete că vrea să fie de ajutor, că vrea să redea un anumit respect pentru steagul care se pierdea.

El a menționat că era doar un băiat sărac din Tennessee, care obținuse multe din țara sa, pe care, într-un fel, dorea să-l ramburseze. El a menționat, de asemenea, că studiază situația tinerilor și cultura drogurilor de peste zece ani. Mai mult de atât, a spus că știe multe despre acest lucru și că a fost acceptat de hippie.

La încheierea ședinței, Presley i-a spus din nou președintelui cât de mult l-a susținut și apoi, printr-un gest surprinzător, spontan, și-a pus brațul stâng în jurul președintelui și l-a îmbrățișat. Insigna a fost una „onorifică”, dar Elvis a crezut că este adevăratul lucru.”

Ambii bărbați s-au confruntat cu căderi rapide din grație. Nixon a fost silit să își dea demisia în 1974, iar Presley devenise dependent de medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Ulterior, un fost angajat a explicat această dependență ca fiind separată de dorința acestuia de a combate traficul și consumul de droguri ilegale.

Regele a murit în urma unui atac de cord la 16 august 1977. Dar fotografia va trăi, așa cum ar fi spus Nixon, în colecția națională de amintiri speciale.

Foto: Wikipedia

AZI ÎN ISTORIE
Multe evenimente istorice au avut loc pe data de 7 iulie, de-a lungul timpului. Trebuie specificat că lumea este în prezent așa, datorită sau din cauza acestor fapte întâmplate în trecut....
Cele mai noi articole
Coincidența stranie dintre cele DOUĂ Războaie Mondiale și războiul din Ucraina
Coincidența stranie dintre cele DOUĂ Războaie Mondiale și războiul din Ucraina
Pe data de 24.02.2022, Rusia invada Ucraina într-un atac ce avea să lase lumea înmărmurită. Mulți au spus că acesta ar putea fi începutul celui De-al III-lea Război Mondial. Și, s-ar putea... citește tot
Cel mai arid deșert din lume a făcut parte din Oceanul Pacific
Cel mai arid deșert din lume a făcut parte din Oceanul Pacific
Pe Pământ sunt multiple deșerturi care în trecut au fost oaze de verdeață. Schimbările climatice, de-a lungul timpului, au făcut ca ele să ajungă la starea din prezent. Dintre acestea se... citește tot
Praf de copt. Ce este praful de copt?
Praf de copt. Ce este praful de copt?
Este posibil să fi observat că toate prăjiturile au un ingredient comun, și anume praf de copt. Acesta este un agent chimic de creștere care ajută prăjiturile și torturile să crească în... citește tot