Ce s-a întâmplat cu copiii lui Benito Mussolini?

29.09.2022
Ce s-a întâmplat cu copiii lui Benito Mussolini?

Benito Mussolini (29 iulie 1883 – 28 aprilie 1945) a fost unul dintre marii tirani ai omenirii, alături de Stalin și Hitler. Liderul fascist a condus Italia cu o mână de fier între anii 1922 și 1943, suprimând orice democrație și drepturi civile. Mussolini a băgat Italia în cel de-Al Doilea Război Mondial alături de Germania lui Hitler, iar acest lucru a dus la căderea fascismului și ulterior la moartea sa.

Benito Mussolini a fost o persoană carismatică, această calitate reușind să îl propulseze în fruntea statului. În ceea ce privește viața privată, liderul fascist a fost un individ dur, care nu se lăsa înduplecat ușor. Acesta a avut 6 copii, cu două femei, însă pe unul dintre aceștia nu l-a recunoscut niciodată.

Viața privată a lui Benito Mussolini

Pe vremea când încă încerca să își facă un nume în politica din Italia, Benito Mussolini a cunoscut-o pe Ida Irene Dalser. Aceasta i-a finanțat campania politică și a avut un copil cu el, pe Benito Albino Mussolini. Liderul fascist, nu și-a recunoscut niciodată copilul, iar în 1922, când a ajuns la conducerea țării și-a trimis amanta și fiul nelegitim la azile diferite. Cei doi au murit în condiții jalnice, fiind uciși, Ida în 1937 și Benito Jr. în 1942.

Între 1915 și 1945, Mussolini a fost căsătorit cu Rachele. Cei doi au avut două fete: Edda, născută în 1910 și Anna Maria, născută în 1929. Potrivit istoricilor, Edda a fost fata favorită a liderului italian. Cuplul a avut și trei băieți: Vittorio, Bruno și Romano. Acesta din urmă a avut o carieră ca pianist de jazz, pictor și producător de film. Romano a fost căsătorit cu sora lui Sophia Loren. El a decedat la Roma în 2006, la vârsta de 78 de ani.

Romano Mussolini

Edda, fata favorită a lui Mussolini, a fost căsătorită cu Gian Galeazzo Ciano, Conte de Cortellazzo și Buccari. Bărbatul a ajuns ministru italian de Externe din 1936 până în 1943. Când lucrurile au început să se destrame pentru fascismul italian Contele Ciano s-a implicat într-un complot pentru răsturnarea regimului. Din păcate pentru el, a fost prins și condamnat la moarte.

Edda s-a luptat cu trup și suflet pentru soțul ei, cerșind tatălui ei salvarea vieții lui Gian Galeazzo Ciano. Mussolini nu a intervenit și Contele Ciano a fost executat în ianuarie 1944. În acel moment fiica lui Musollini a declarat: „Tu nu mai ești tatăl meu. Renunț la numele de Mussolini”, au scris cei de la cunoastelumea.ro.

Trebuie precizat că soția lui Benito Mussolini, Rachele a fost fiică vitregă a tatălui său. O situație atipică, însă destul de des întâlnită în vremurile acelea. Liderul fascist italian nu a pus mare preț pe viața de familie, având numeroase escapade amoroase. De altfel, în 1945 când a fost prins și omorât, acesta a încercat să fugă în Elveția cu amanta sa, Clara Petacci. Potrivit Wikipedia.org, rămășițele pământești ale „Ducelui” au fost înmormântate în secret, de teama unor demonstrații ale adepților săi. În 1957-1958, la cererea văduvei sale Rachele Mussolini (1890-1979), Benito Mussolini a fost deshumat și înmormântat în cripta familiei din Predappio.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
Mit sau realitate: în Japonia, angajatul care ajunge primul parchează pe locul cel mai îndepărtat de intrare
În ultimii ani, internetul a fost inundat de anecdote care pun în lumină cultura muncii din Japonia – un sistem adesea admirat pentru disciplină, respect și spirit colectiv. Una dintre cele... citește tot
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
De ce fisticul este un fruct aparte? Știai că există arbori masculi și arbori femele?
Fisticul necesită condiții extreme pentru a înflori: veri foarte fierbinți (peste 38°C) și ierni reci (sub 7°C), fiind unul dintre puținele culturi care prosperă în zone cu variații... citește tot
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
De ce Viena este considerată „Capitala Spionilor”?
În inima Europei, la poalele Alpilor și pe malurile Dunării, Viena își poartă cu eleganță reputația de oraș imperial, plin de istorie, artă și muzică clasică. Însă, dincolo de... citește tot