Care e povestea strănepotului lui Hitler? Ce a ales să facă?

21.05.2021
Care e povestea strănepotului lui Hitler? Ce a ales să facă?

Despre Adolf Hitler știe toată lumea cine este, dar puțini sunt cei care cunosc povestea ultimilor descendenți ai acestuia. Frații americani Alexander Adolf, Brian și Louis Stuart-Houston sunt ultimele rude în viață ale temutului dictator nazist, însă toată viața lor au tăinuit legătura de sânge cu acesta.

Alexander și cei doi frați mai mici locuiesc în micuțul orășel Patchogue din statul New York, foarte aproape unii de alții. O echipă de ziariști de la cotidianul german Bild l-au descoperit pe cel mai mare dintre frații Stuart-Houston și au reușit să-l convingă să le acorde un interviu, primul acordat de Alexander după mai bine de un deceniu.

Care e povestea strănepotului lui Hitler?

În interviul acordat celor de la Bild, Alexander Stuart-Houston a vorbit despre zvonurile potrivit cărora el și frații lui au ales să rămână celibatari pentru ca moștenirea genetică a lui Hitler să dispară odată cu ei, scrie Daily Mail.

El a declarat că lucrurile au stat cu totul altfel și că, de fapt, ei nu s-au căsătorit niciodată din cauza unei întâmplări nefericite care l-a avut în prim-plan pe unul dintre frații săi, dar fără să spună care dintre ei. Acesta a vrut să se căsătorească cu logodnica lui de origine evreică, însă în clipa în care a aflat că bărbatul este rudă cu Adolf Hitler, a pus capăt imediat relației.

Mai mult decât atât, un al patrulea frate, Howard, a fost căsătorit, dar acesta a murit în anul 1989 într-un accident rutier la Long Islanda. Despre acesta se știe că nu a avut copii.

Au rupt blestemul renunțând la numele de Hitler

Motivul pentru care el a evitat contactul cu presa a fost că foarte puțini dintre cei 20.000 de locuitori ai orașului Patchogue cunoșteau secretul familiei, și anume că tatăl lor, William „Willy” Patrick Hitler, fusese nimeni altul decât nepotul fostului lider nazist.

Tatăl acestuia a fost Alois Hitler Jr., fratele vitreg al Führerului. El s-a căsătorit cu o irlandeză, Bridget Dowling, pe care o cunoscuse în perioada în care fusese chelner într-o cârciumă din Dublin. Cuplul s-a mutat în Liverpool și acolo avea să se nască William Patrick, în martie 1911.

Născut în Liverpool, William s-a mutat în anul 1938 în Statele Unite ale Americii, unde s-a înrolat în Marina americană și a luptat împotriva germanilor în Cel De-al Doilea Război Mondial. După terminarea războiiului, s-a retras în Long Island împreună cu soția lui germană, Pyllis, încercând să-și ascundă originea pentru fiii săi.

În încercarea de a-i scuti pe fiii lui de blestemul numelui Hitler, el a hotărât să nu mai folosească acest numele. În 1946, a devenit Hiller, iar mai târziu Stuart-Houston, cel pe care îl folosesc și în prezent Alexander și frații săi.

Foto: mirror.co.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot