Ce s-a întâmplat cu cei zece frați ai lui Mihai Eminescu?

04.05.2020
Ce s-a întâmplat cu cei zece frați ai lui Mihai Eminescu?

Mihai Eminescu a fost cel mai mare poet român. Totuși, puțini stiu că Mihai Eminescu provenea dintr-o familie numeroasă. Poetul a fost al șaptelea dintre cei unsprezece copii ai lui Gheorghe Eminovici și ai Ralucăi.

Gheorghe Eminovici, tatăl poetului, s-a căsătorit cu Raluca Jurașcu, mama scriitorului, în primăvara anului 1840. Gheorghe Eminovici era în acea vreme administrator al moșiei Dumbrăveni. Cei doi au primit o zestre substanțială din partea familiei Ralucăi Jurașcu și doar un an mai târziu, Gheorghe Eminovici a obținut titlul de căminar de la vodă Mihail Grigore Sturza, un titlu extrem de important pentru acele timpuri.

Gheorghe Eminovici și Raluca au avut unsprezece copii, Mihail Eminovici (cunoscut ulterior ca Mihai Eminescu) fiind al 7-lea dintre aceștia. Ce s-a întâmplat, însă, cu cei zece frați ai lui Eminescu?

Harieta Eminescu, un adevărat înger păzitor pentru poet
Mihai Eminescu, într-o fotografie extrem de rară
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
Italia este recunoscută în întreaga lume pentru bucătăria sa, iar pasiunea italienilor pentru mâncare depășește simpla plăcere a gustului. Pentru ei, mâncarea este cultură, tradiție,... citește tot
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
1. Originea etimologică a numelui Numele „România” își are rădăcina în etnonimul „român”, la rândul său derivat din latinescul romanus, care înseamnă „cetățean al Romei” sau... citește tot
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Anul 2025 ne-a surprins cu o serie de preparate culinare excentrice, care sfidează gusturile tradiționale și explorează limitele creativității gastronomice. De la infuzii morbide până la... citește tot