Ce s-a întâmplat azi, 7 aprilie?

07.04.2022
Ce s-a întâmplat azi, 7 aprilie?

Pe data de 7 aprilie au avut loc, de-a lungul timpului, mai multe evenimente istorice care au schimbat mersul omenirii. Multe dintre acestea au fost uitate, însă redactorii shtiu.ro le readuc în evidență. Trebuie precizat că această dată este cea de-a 97-a zi a calendarului gregorian.

În calendarul creștin-ortodox, astăzi, este celebrat Sfântul Mucenic Gheorghe Mărturisitorul, episcopul Mitilenei. Totodată, la nivel mondial este sărbătorită, din anul 1950, Ziua Mondială a Sănătății.

Evenimente istorice 7 aprilie

1795 – În Franța s-a decis ca kilogramul și gramul să devină unități principale de măsură pentru masă.

1906 – A avut loc o erupție devastatoare a muntelui Vezuviu, care a devastat orașul Neapole (Napoli din prezent).

1927 – A fost anul în care a fost realizată prima transmisiune televizată de la distanță, atunci când secretarul Departamentului comerțului din SUA, Herbert Hoover, a ținut un discurs la Washington.

1931 – S-a născut Amza Pellea. Acesta a fost unul dintre cei mai buni actori români din istorie. Amza Pellea a murit pe data de 12 decembrie 1983, la vârsta de 52 de ani.

1940 – A fost deschis oficial, la București, „Institutul Cultural German”.

1945 – În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, nava japoneză Yamato, care se afla într-o misiune în Okinawa, a fost scufundată de submarinele americane. Yamoto a fost cea mai mare navă de război construită vreodată.

1946 – Uniunea Sovietică a anexat Prusia Răsăriteană.

1947 – A murit Henry Ford. Acesta a fost întemeietorul companiei Ford Motor Company (1903), dezvoltând industria americană de automobile.

1948 – A fost anul în care Națiunile Unite au înființat Organizația Mondială a Sănătății.

1955 – Din cauza problemelor de sănătate, Winston Churchill a demisionat din funcția de premier al Regatului Unit.

1964 – IBM a prezintat primul model de calculator din seria S360, conceput pentru a acoperi atât aplicații comerciale, cât și științifice.

1994 – A avut loc Genocidul din Rwanda, în care extremiștii hutu au ucis în decurs de o sută de zile peste 500.000 de opozanți.

1995 – Trupele militare ruse au făcut un adevărat masacru de civili Samashki, în Cecenia.

2017– După atacul chimic de la Khan Shaykhun, Statele Unite ale Americii au lansat 60 de rachete de croazieră Tomahawk asupra unei baze aeriene din Siria. Potrivit datelor oficiale, șase persoane au murit și au fost provocate importante pagube materiale.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot