Ce s-a întâmplat azi, 4 aprilie?

04.04.2022
Ce s-a întâmplat azi, 4 aprilie?

Data de 4 aprilie este una importantă, la nivel mondial, fiindcă sunt sărbătorite Ziua internațională pentru conștientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal și asistență în lupta împotriva acestora și Ziua internațională a animalelor fără stăpân. Trebuie precizat că această dată este cea de-a 94-a zi a calendarului gregorian.

Evenimente istorice 4 aprilie

1147 – La această dată are loc prima atestare documentară a Moscovei, fiind relatată ca loc de întâlnire pentru doi prinți.

1459 – S-a încheiat un tratat de pace între Ștefan cel Mare, domn al Moldovei și reprezentantul Poloniei, Andrei Adrowasz, prin care se stabilea încetarea stării de război între Moldova și Polonia, îndepărtarea lui Petru Aron de la hotarele Moldovei, dar și recunoașterea suzeranității polone de către Ștefan.

1818 – Congresul american a decis, la această dată, ca pe steagul țării să fie o stea pentru fiecare stat SUA.

1841 – A murit William Henry Harrison de pneumonie, cel de-al nouălea președinte al Statelor Unite ale Americii, după numai o lună de zile de mandat.

1850 – A fost anul in care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a înființat Corpul Jandarmilor.

1905 – În India, la Kangra, a avut loc un cutremur care s-a soldat cu moartea a 370.000 de oameni.

1906 – A erupt Muntele Vezuviu. Erupția vulcanică a durat până pe 22 aprilie și a ucis peste 100 de oameni.

1929 – A murit Carl Benz. Acesta a rămas în istorie ca inginer german, fiind cel care a inventat automobilul.

1944 – La această dată, Bucureștiul a fost bombardat masiv de aviația anglo-americană.

1949 – A luat naștere NATO, după ce 12 națiuni, Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Belgia, Olanda, Danemarca, Italia, Luxemburg, Norvegia, Islanda, Canada și Portugalia au semnat Tratatul Nord Atlantic.

1953 – A murit Carol al II-lea al României. Acesta a fost regele țării noastre între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Carol a fost primul copil al regelui Ferdinand I al României și al soției sale, regina Maria.

1958 – În acest an a fost afișat pentru prima dată, la Londra, semnul păcii.

1968 – A murit Martin Luther King jr. Acesta a fost un pastor baptist, activist politic, care a luptat pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii.

2003 – A fost inaugurat Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot