Ce s-a întâmplat azi, 3 martie?

03.03.2022
Ce s-a întâmplat azi, 3 martie?

Nu multă lume știe, însă, pe data de 3 martie, de-a lungul timpului, au avut loc o serie de evenimente care au schimbat viețile oamenilor. Istoria României, dar și cea mondială, au fost modificate pentru totdeauna după această dată, care este cea de-a 62-a zi a calendarului gregorian.

Trebuie precizat că în această zi se sărbătorește Ziua Mondială a Scriitorilor.

Evenimente istorice 3 martie

1845 – Florida devine cel de-al 27-lea stat al SUA.

1847 – S-a născut Alexander Graham Bell. Acesta a brevetat telefonul în anul 1876, a scris istorie în momentul în care a demonstrat modul prin care era posibil să se poată purta o discutie telefonică pe baza de electricitate. Bell a murit pe data de 2 august 1922, la vârsta de 75 de ani.

1857 – Imperiul britanic și Al Doilea Imperiu Francez au declarat război Chinei.

1861 – Țarul Alexandru al II-lea al Rusiei a dat o lege prin care a eliberat iobagii, însă această situație a dus la o dependență financiară suplimentară a fermierilor de nobilime.

1871 – S-a născut Constantin Argetoianu. Acesta a deținut funcția de cel de-al 41-lea președinte al Consiliului de Miniștri al României (între 28 septembrie 1939 și 23 noiembrie 1939). Argetoianu a murit pe 6 februarie 1955, la vârsta de 83 de ani.

1878 – Se termină Războiul de Independență al României, după ce este semnat Tratatul de la San Stefano. Drept urmare, țara noastră primea Dobrogea în schimbul sudului Basarabiei.

1882 – S-a născut Ion Mihalache, cel care a înființat Partidul Național Țărănesc. Acesta a murit pe 5 februarie 1963, la vârsta de 80 de ani.

1915 – În Statele Unite ale Americii este înființat Comitetul Național Consultativ pentru Aeronautică (NACA) pentru cercetarea de bază în aviație, cel care avea să devină ulterior NASA.

1918 – Primul Război Mondial se termină pentru Rusia, după ce a semnat cu Puterile Centrale tratatul de la Brest-Litovsk.

1930 – S-a născut Ion Iliescu. După căderea comunismului, acesta a condus statul român în trei rânduri, ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004.

1955 – În această zi a apărut pentru prima dată la televizor Elvis Presley.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising