Ce s-a întâmplat azi, 3 martie?

03.03.2022
Ce s-a întâmplat azi, 3 martie?

Nu multă lume știe, însă, pe data de 3 martie, de-a lungul timpului, au avut loc o serie de evenimente care au schimbat viețile oamenilor. Istoria României, dar și cea mondială, au fost modificate pentru totdeauna după această dată, care este cea de-a 62-a zi a calendarului gregorian.

Trebuie precizat că în această zi se sărbătorește Ziua Mondială a Scriitorilor.

Evenimente istorice 3 martie

1845 – Florida devine cel de-al 27-lea stat al SUA.

1847 – S-a născut Alexander Graham Bell. Acesta a brevetat telefonul în anul 1876, a scris istorie în momentul în care a demonstrat modul prin care era posibil să se poată purta o discutie telefonică pe baza de electricitate. Bell a murit pe data de 2 august 1922, la vârsta de 75 de ani.

1857 – Imperiul britanic și Al Doilea Imperiu Francez au declarat război Chinei.

1861 – Țarul Alexandru al II-lea al Rusiei a dat o lege prin care a eliberat iobagii, însă această situație a dus la o dependență financiară suplimentară a fermierilor de nobilime.

1871 – S-a născut Constantin Argetoianu. Acesta a deținut funcția de cel de-al 41-lea președinte al Consiliului de Miniștri al României (între 28 septembrie 1939 și 23 noiembrie 1939). Argetoianu a murit pe 6 februarie 1955, la vârsta de 83 de ani.

1878 – Se termină Războiul de Independență al României, după ce este semnat Tratatul de la San Stefano. Drept urmare, țara noastră primea Dobrogea în schimbul sudului Basarabiei.

1882 – S-a născut Ion Mihalache, cel care a înființat Partidul Național Țărănesc. Acesta a murit pe 5 februarie 1963, la vârsta de 80 de ani.

1915 – În Statele Unite ale Americii este înființat Comitetul Național Consultativ pentru Aeronautică (NACA) pentru cercetarea de bază în aviație, cel care avea să devină ulterior NASA.

1918 – Primul Război Mondial se termină pentru Rusia, după ce a semnat cu Puterile Centrale tratatul de la Brest-Litovsk.

1930 – S-a născut Ion Iliescu. După căderea comunismului, acesta a condus statul român în trei rânduri, ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004.

1955 – În această zi a apărut pentru prima dată la televizor Elvis Presley.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
Lidl și Kaufland NU sunt concurenți! Supermarketurile au același patron
România a devenit o țară democratică după căderea comunismului, în anul 1989. Totodată, economia de piață s-a transformat într-una liberă și și-au făcut apariția tot felul de... citește tot
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Ce au căutat românii pe Google, în anul 2022?
Anul 2022 a fost unul plin de evenimente la nivel global. Drept urmare, românii au căutat informații pe Google despre lucrurile care au marcat omenirea. La începutul anului trecut lumea a fost... citește tot
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă contra francezilor!
Trei motive pentru care românii au „măturat pe jos” cu nemții la Mărăști, Mărăștești și Oituz. Nemții credeau că luptă ...
Unele dintre cele mai de succes victorii românești pe câmpul de luptă au avut loc în timpul Primului Război Mondial. Unele dintre momentele remarcabile rămân bătălile de la Mărăști,... citește tot