Ce s-a întâmplat azi, 3 martie?

03.03.2022
Ce s-a întâmplat azi, 3 martie?

Nu multă lume știe, însă, pe data de 3 martie, de-a lungul timpului, au avut loc o serie de evenimente care au schimbat viețile oamenilor. Istoria României, dar și cea mondială, au fost modificate pentru totdeauna după această dată, care este cea de-a 62-a zi a calendarului gregorian.

Trebuie precizat că în această zi se sărbătorește Ziua Mondială a Scriitorilor.

Evenimente istorice 3 martie

1845 – Florida devine cel de-al 27-lea stat al SUA.

1847 – S-a născut Alexander Graham Bell. Acesta a brevetat telefonul în anul 1876, a scris istorie în momentul în care a demonstrat modul prin care era posibil să se poată purta o discutie telefonică pe baza de electricitate. Bell a murit pe data de 2 august 1922, la vârsta de 75 de ani.

1857 – Imperiul britanic și Al Doilea Imperiu Francez au declarat război Chinei.

1861 – Țarul Alexandru al II-lea al Rusiei a dat o lege prin care a eliberat iobagii, însă această situație a dus la o dependență financiară suplimentară a fermierilor de nobilime.

1871 – S-a născut Constantin Argetoianu. Acesta a deținut funcția de cel de-al 41-lea președinte al Consiliului de Miniștri al României (între 28 septembrie 1939 și 23 noiembrie 1939). Argetoianu a murit pe 6 februarie 1955, la vârsta de 83 de ani.

1878 – Se termină Războiul de Independență al României, după ce este semnat Tratatul de la San Stefano. Drept urmare, țara noastră primea Dobrogea în schimbul sudului Basarabiei.

1882 – S-a născut Ion Mihalache, cel care a înființat Partidul Național Țărănesc. Acesta a murit pe 5 februarie 1963, la vârsta de 80 de ani.

1915 – În Statele Unite ale Americii este înființat Comitetul Național Consultativ pentru Aeronautică (NACA) pentru cercetarea de bază în aviație, cel care avea să devină ulterior NASA.

1918 – Primul Război Mondial se termină pentru Rusia, după ce a semnat cu Puterile Centrale tratatul de la Brest-Litovsk.

1930 – S-a născut Ion Iliescu. După căderea comunismului, acesta a condus statul român în trei rânduri, ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004.

1955 – În această zi a apărut pentru prima dată la televizor Elvis Presley.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit trenul
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit ...
Se tot vorbește despre depășirea vârstei de 100 de ani ca fiind un adevărat record. Totuși, au existat și cazuri în care oamenii au trăit mai bine de 13 decenii. Acesta ar fi fost și cazul... citește tot
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Aparatul de aer condiționat este, cu siguranță, una dintre cele mai necesare invenții, cu atât mai mult cu cât temperaturile par să crească de la un an la altul. Totuși, au fost vremuri în... citește tot
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți urși avem și câți ar trebui să avem?
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți ...
O turistă în vârstă de 19 ani a fost atacată și omorâtă de urs pe Jepii Mici din Bucegi. Ba mai mult, femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic într-o prăpastie. Ulterior, animalul... citește tot