Ce s-a întâmplat azi, 3 august?

03.08.2021
Ce s-a întâmplat azi, 3 august?

Data de 3 august, cea de-a 215-a zi a calendarului gregorian și a 216-a zi în anii bisecți, a consemnat o serie de evenimente importante, de-a lungul istoriei. Acestea au avut loc pe tot Globul, iar redactorii shtiu.ro vi le prezintă pe cele care au schimbat într-un fel sau altul cursul omenirii.

Ce s-a întâmplat azi, 3 august?

1492 Cristofor Columb a plecat din portul spaniol Palos de la Frontiera, în prima lui călătorie către America. Expediția se va încheia la 15 martie 1493. Acesta a făcut patru expediții în America de Nord la sfârșitul secolului al XV-lea, dar el credea că a ajuns în Asia.

Cristofor Columb

1601 La această dată, istoria consemnează un eveniment important pentru români, fiindcă trupele lui Mihai Viteazul și cele ale lui Gheorghe Basta obțin, în bătălia de la Guruslău, o victorie răsunătoare împotriva celor transilvănene conduse de Sigismund Báthory.

1778 La Milano a fost inaugurat teatrul intitulat „Scala”. Trebuie specificat că sala de spectacole este una dintre cele mai impresionante din lume și apreciată de toți specialiștii în domeniu.

1783 În acest an a avut loc un eveniment tragic. În Japonia, Muntele Asama a erupt omorând 35.000 de oameni.

1889 La această dată a murit Veronica Miclea. Acesta a fost poetă și marea dragoste a lui Mihai Eminescu.

1914 Germania a declarat război Franței, în Primul Război Mondial.

1914 La Castelul Peleș, regele Carol I a convocat Consiliul de Coroană și s-a discutat despre intrarea României în Primul Război Mondial. S-a votat cu o majoritate zdrobitoare în favoarea neutralității.

1941 În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a avut loc, la această dată, un  puternic bombardament sovietic asupra municipiului Constanța. Drept urmare, catedrala din oraș și alte clădiri din zona peninsulară au fost grav afectate.

1963 La Liverpool, în Anglia, formația The Beatles a apărut pentru ultima dată la Cavern Club. De-a lungul anilor, trupa a susținut în acel local peste 300 de spectacole, începând cu 1961. Grupul a fost format din John Lennon (vocal, chitară ritmică), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) și Ringo Starr (baterie).

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot