Ce s-a întâmplat azi, 17 aprilie?

17.04.2023
Ce s-a întâmplat azi, 17 aprilie?

În data de 17 aprilie este sărbătorită Ziua Internațională a Hemofiliei. Această dată reprezintă cea de-a 107-a zi a calendarului gregorian. În decursul anilor, oamenii au fost martori la tot felul de evenimente importante care le-au influențat viața.

Evenimente istorice 17 aprilie

1790 – A murit Benjamin Franklin, la vârsta de 84 de ani. Acesta a fost unul din Fondatorii Statelor Unite ale Americii. În decursul vieții, el a fost diplomat, om de știință, inventator, filosof, profesor și om politic.

1924 – În această dată, a fost înființat studioul Metro–Goldwyn–Mayer.

1937 – A fost un moment istoric pentru lumea desenelor animate, fiindcă în această zi a apărut pentru prima dată personajul Daffy Duck, în producția Porky’s Duck Hunt.

1946 – Siria a scăpat de ocupația franceză și și-a declarat independența.

1954 – Lucrețiu Pătrășcanu a fost executat în închisoarea Jilava, după un simulacru de proces. Acesta a fost unul din liderii PCR, participant de seamă la înfăptuirea actului de la 23 august 1944. În decursul vieții, Pătrășcanu a fost jurist, sociolog și publicist, profesor la Universitatea București, ministru al Justiției române între 1944 – 1948.

1964 – Geraldine Mock a zburat singură în jurul lumii, fiind prima femeie care a reușit acest lucru, intrând în această zi în istorie pentru totdeauna.

1969 – Justiția din Statele Unite ale Americii l-a găsit vinovat și l-a condamnat pentru asasinarea lui Robert F. Kennedy pe Shirhan Sirhan.

2014 – A decedat, la vârsta de 87 de ani, Gabriel García Márquez. Acesta a fost un scriitor columbian, operele sale fiind apreciate peste tot în lume. De altfel, el a fost laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982.

2014 – Oamenii de știință au anunțat descoperirea primei exoplanete care se aseamănă cu Pământul, atât ca dimensiune cât și ca distanță față de Soare. Exoplaneta a fost denumită Kepler-186f și se află la 580 de ani-lumină de Terra.

2019 – A fost un moment istoric pentru omenire, fiindcă un grup de cercetători a anunțat descoperirea unor ioni de hidrură de heliu. Oamenii de știință sunt de părere că acesta este primul compus care s-a format în Univers, în nebuloasa planetară NGC 7027.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising