Ce s-a întâmplat azi, 17 aprilie?

17.04.2023
Ce s-a întâmplat azi, 17 aprilie?

În data de 17 aprilie este sărbătorită Ziua Internațională a Hemofiliei. Această dată reprezintă cea de-a 107-a zi a calendarului gregorian. În decursul anilor, oamenii au fost martori la tot felul de evenimente importante care le-au influențat viața.

Evenimente istorice 17 aprilie

1790 – A murit Benjamin Franklin, la vârsta de 84 de ani. Acesta a fost unul din Fondatorii Statelor Unite ale Americii. În decursul vieții, el a fost diplomat, om de știință, inventator, filosof, profesor și om politic.

1924 – În această dată, a fost înființat studioul Metro–Goldwyn–Mayer.

1937 – A fost un moment istoric pentru lumea desenelor animate, fiindcă în această zi a apărut pentru prima dată personajul Daffy Duck, în producția Porky’s Duck Hunt.

1946 – Siria a scăpat de ocupația franceză și și-a declarat independența.

1954 – Lucrețiu Pătrășcanu a fost executat în închisoarea Jilava, după un simulacru de proces. Acesta a fost unul din liderii PCR, participant de seamă la înfăptuirea actului de la 23 august 1944. În decursul vieții, Pătrășcanu a fost jurist, sociolog și publicist, profesor la Universitatea București, ministru al Justiției române între 1944 – 1948.

1964 – Geraldine Mock a zburat singură în jurul lumii, fiind prima femeie care a reușit acest lucru, intrând în această zi în istorie pentru totdeauna.

1969 – Justiția din Statele Unite ale Americii l-a găsit vinovat și l-a condamnat pentru asasinarea lui Robert F. Kennedy pe Shirhan Sirhan.

2014 – A decedat, la vârsta de 87 de ani, Gabriel García Márquez. Acesta a fost un scriitor columbian, operele sale fiind apreciate peste tot în lume. De altfel, el a fost laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982.

2014 – Oamenii de știință au anunțat descoperirea primei exoplanete care se aseamănă cu Pământul, atât ca dimensiune cât și ca distanță față de Soare. Exoplaneta a fost denumită Kepler-186f și se află la 580 de ani-lumină de Terra.

2019 – A fost un moment istoric pentru omenire, fiindcă un grup de cercetători a anunțat descoperirea unor ioni de hidrură de heliu. Oamenii de știință sunt de părere că acesta este primul compus care s-a format în Univers, în nebuloasa planetară NGC 7027.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot