Ce români cunoscuți au făcut parte din masonerie?

01.09.2023
Ce români cunoscuți au făcut parte din masonerie?

Masoneria este una dintre cele mai secretoase mișcări revoluționare care a activat în lumea întreagă. Cei care fac parte din acest grup se numesc masoni, sunt considerați elitiști și de regulă au un aport important în societate în diverse domenii. Ce români au făcut parte din masonerie?

Ce români au fost în masonerie?

Francmasoneria a fost și este un ordin în care membrii sunt înfrățiți și au idei comune, spirituale și sociale. Aceștia depun la începutul inițierii un jurământ pe una dintre cărțile sfinte ale marilor religii, Biblia, Coranul și altele.

Organizațiile masonice sunt prezente majoritatea țărilor și sunt distribuite în caste, precum „Mari Loje” sau „Mare Orient”. De cele mai multe ori sunt formate din 7-50 de persoane, poate și mai multe. Din punct de vedere istoric, nu se știe exact când au început să funcționeze. Există mai multe legende care îi leagă de Egiptul Antic, dar și de Cavalerii Templieri.

Una dintre ele plasează formarea francmasoneriei în epoca Turnului Babel și cea a construirii Templului din Ierusalim de către regele Solomon, despre care se pomenește în Biblie.

Grupul este prezent și în România, încă din 1880. Există mai multe obediențe masonice, iar cele mai cunoscute sunt:

În anul 2009, erau înregistrați peste 7.500 de masoni în țara noastră, dintre care aproximativ 7.000 făceau parte din cea mai importantă lojă. Informațiile acestora sunt secrete, chiar dacă mici informații au mai fost scurse în presă. Grupurile își inițiază membrii în cunoașterea mai profundă a simbolicii și istoriei masoneriei.

De-a lungul istoriei, mai multe figuri importante ale țării au făcut parte din acest grup elitist, iar cei mai cunoscuți sunt:

Vasile Alecsandri

Cum devii mason?

Foarte multe informații circulă în mediul online despre masonerie, dar în foarte puține poți să ai încredere. Misterul din spatele poveștilor face lumea să fie nerăbdătoare și chiar foarte curioasă când aud numele organizației.

Mulți vor să se înscrie, puțini au acces, iar cei care se află acolo sunt privilegiați.

În România există mai multe modalități printre care poți deveni mason. Cel mai ușor este acela de a completa o cerere de admitere și să aștepți să te contacteze o persoană din interior. Singura cerință este următoarea:

„Cerința esențială pentru a  putea fi admis este credința în nemurirea sufletului și în Divinitate, denumită generic Marele Arhitect al Universului.”

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot