Ce populație avea România după Unirea Principatelor din 1859?

24.01.2024
Ce populație avea România după Unirea Principatelor din 1859?

România de astăzi este rezultatul unor uniri, războaie și revoluții de-a lungul timpului. Țara noastră are două momente memorabile pe care an de an le celebrăm cu fericire și mândrie. Cea mai cunoscută este data de 1 decembrie, iar cea de-a doua are loc pe data de 24 ianuarie. Ce populație avea țara noastră la Unirea Principatelor din 1859?

Unirea Principatelor, un nou început

Unirea Principatelor

România este o țară care s-a sudat cu sânge, sabie și curajul celor care au crezut într-un vis. De-a lungul timpului, mai mulți români au știut că regiunile române trebuie să se unească și să trăiască sub același stindard. Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza și Regele Ferdinand I au rămas în memoria colectivă ca fiind cei care au dus visul la realitate.

Astăzi vom scrie despre cel de care se vorbește mai puțin, respectiv Alexandru Ioan Cuza. În anul 1859 pe data de 24 ianuarie, sub domnia acestuia a fost loc un eveniment semnificativ, Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească. Astfel, a luat naștere statul modern sub numele de România.

Al. I. Cuza prin legile sale a pus bazele unei societăți solide, unei economii sustenabile și în care oamenii să prospere. Din perspectivă demografică, Unirea Principatelor Române din 1859 a adus evoluții semnificative. Conform recensămintelor, România Unită a ajuns la 7,8 milioane de locuitori în total. Cifra este considerată una medie, în comparație cu populațiile altor țări europene din acele vremuri

Unirea Principatelor din 1859 a reprezentat începutul unei noi ere pentru populația românească. Datorită Unirii, numeroase comunități externe au considerat prielnic să vină în regiunea românească. Țara nu era locuită doar de români, ci și de către maghiari, germani, evrei sau lipoveni.

Care au fost reformele lui Alexandru Ioan Cuza?

Alexandru Ioan Cuza este o persoană interesantă în istoria țării. De unii este blamat, iar de unii iubit. Pe lângă Unirea pe care a înfăptuit-o, a pus pe jar societatea bisericească, dar și pe cei care erau considerați bogați la vremea respectivă. Cele două clase sociale au conlucrat la plecarea conducătorului și venirea unui lider străin.

Iată care au fost reformele pe care Cuza le-a impus:

Foto: Wikipedia.ro & UPB.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot