Ce le-a făcut Elena Ceaușescu unor angajați pe care i-a prins că jucau table?

22.03.2023
Ce le-a făcut Elena Ceaușescu unor angajați pe care i-a prins că jucau table?

Elena Ceaușescu a fost soția fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu. Cei doi au condus România după bunul plac, toți cei din preajma lor trebuind să se supună voinței acestora. Chiar și după mai bine de 30 de ani de la moartea cuplului dictatorial încă aflăm lucruri noi legate de viața acestora.

Despre fosta prima doamnă a României se știe că a fost foarte rea atât cu oamenii străini, cât și cu persoanele apropiate și chiar rudele. Tovarășa a dat ordin să fie dărâmată cârciuma unde socrul ei, Andruță, mai obișnuia să bea câte un pahar de țuică, când venea la București, fiindcă intra în contact cu oamenii obișnuiți care îi cereau să îi spună președintelui problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi.

Se pare că Elena Ceaușescu nu suporta să aibă vizite neanunțate și neaprobate. Frații lui Nicolae Ceaușescu nu puteau să vină în vizită la el decât dacă erau chemați. Nici măcar nora acesteia, soția lui Valentin, nu putea să meargă fără să anunțe în prealabil și să primească acceptul.

Tovarășa, supărată pe bărbații care jucau table

Arhitectul Camil Roguski a fost unul dintre apropiații familiei Ceaușescu şi a povestit într-un interviu pentru 3dots.ro că Elena nu era o simplă fată de țărani, ci se purta precum o femeie din mahala. Aceasta vorbea extrem de urât și nu ținea cont de nimeni și de nimic atunci când își ieșea din minți.

Roguski a mărturisit cum Elena i-a pus la punct pe niște bărbați care jucau table în curtea vecină. Aceștia se ocupau de treburile gospodărești ale cuplului Ceaușescu, iar în timpul liber mai pierdeau vremea jucând table.

Ea era un om cu suflet mic și foarte răutăcioasă. Omul se naște bun sau se naște rău. Ea a fost o femeie răutăcioasă, chiar rea. Într-o zi, se afla în casă lenjereasa, venită să-i ia măsuri pentru lucruri intime. Era vară, era cald, era liniște. Și în timp ce lenjereasa îi lua măsuri, se auzea un zornăit în curte.

Elena o întrebă pe lenjereasă: ”Ce e asta?”, ”Pesemne oamenii lui domnuʼ Roguski joacă table”. Eu aveam niște bătrâni, într-o curte vecină, buni la toate: măturau, cărau coșurile, mutau mobila. Ei trebuiau să stea acolo și să facă ceea ce li se cerea.

După ce a plecat lenjereasa, prima doamnă a țării se îmbracă și se duce și-i găsește pe ăia jucând table. Ea, în general, vorbea foarte urât, birjărește. Nu vă spun ce le-a făcut. Oamenii, săracii, să facă infarct.

A doua zi, a venit din nou lenjereasa și îi spune Elena: ”Știi că ai avut dreptate? I-am prins jucând table și ce le-am făcut. Acuma nu mai fac nimic”. Și aia, cap pătrat, zice: ”A, acuma pesemne că joacă tabinet”.

Cum a plecat lenjereasa, iar s-a îmbrăcat și iar s-a dus la gard. Ăia, săracii, stăteau acolo, ca sfinții pe banchetă, nu mai ziceau nici pâs. Vedeți? Ăsta este om rău. Și ea se purta urât nu numai cu oamenii necunoscuți, dar și cu propria familie.

Elena Ceaușescu, pe numele la naștere Lenuța Petrescu, a murit în data de 25 decembrie 1989, fiind executată la Târgoviște împreună cu Nicolae Ceaușescu. Soția dictatorului avea 73 de ani.

Foto: cancan.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot