Ce le-a făcut Elena Ceaușescu unor angajați pe care i-a prins că jucau table?

22.03.2023
Ce le-a făcut Elena Ceaușescu unor angajați pe care i-a prins că jucau table?

Elena Ceaușescu a fost soția fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu. Cei doi au condus România după bunul plac, toți cei din preajma lor trebuind să se supună voinței acestora. Chiar și după mai bine de 30 de ani de la moartea cuplului dictatorial încă aflăm lucruri noi legate de viața acestora.

Despre fosta prima doamnă a României se știe că a fost foarte rea atât cu oamenii străini, cât și cu persoanele apropiate și chiar rudele. Tovarășa a dat ordin să fie dărâmată cârciuma unde socrul ei, Andruță, mai obișnuia să bea câte un pahar de țuică, când venea la București, fiindcă intra în contact cu oamenii obișnuiți care îi cereau să îi spună președintelui problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi.

Se pare că Elena Ceaușescu nu suporta să aibă vizite neanunțate și neaprobate. Frații lui Nicolae Ceaușescu nu puteau să vină în vizită la el decât dacă erau chemați. Nici măcar nora acesteia, soția lui Valentin, nu putea să meargă fără să anunțe în prealabil și să primească acceptul.

Tovarășa, supărată pe bărbații care jucau table

Arhitectul Camil Roguski a fost unul dintre apropiații familiei Ceaușescu şi a povestit într-un interviu pentru 3dots.ro că Elena nu era o simplă fată de țărani, ci se purta precum o femeie din mahala. Aceasta vorbea extrem de urât și nu ținea cont de nimeni și de nimic atunci când își ieșea din minți.

Roguski a mărturisit cum Elena i-a pus la punct pe niște bărbați care jucau table în curtea vecină. Aceștia se ocupau de treburile gospodărești ale cuplului Ceaușescu, iar în timpul liber mai pierdeau vremea jucând table.

Ea era un om cu suflet mic și foarte răutăcioasă. Omul se naște bun sau se naște rău. Ea a fost o femeie răutăcioasă, chiar rea. Într-o zi, se afla în casă lenjereasa, venită să-i ia măsuri pentru lucruri intime. Era vară, era cald, era liniște. Și în timp ce lenjereasa îi lua măsuri, se auzea un zornăit în curte.

Elena o întrebă pe lenjereasă: ”Ce e asta?”, ”Pesemne oamenii lui domnuʼ Roguski joacă table”. Eu aveam niște bătrâni, într-o curte vecină, buni la toate: măturau, cărau coșurile, mutau mobila. Ei trebuiau să stea acolo și să facă ceea ce li se cerea.

După ce a plecat lenjereasa, prima doamnă a țării se îmbracă și se duce și-i găsește pe ăia jucând table. Ea, în general, vorbea foarte urât, birjărește. Nu vă spun ce le-a făcut. Oamenii, săracii, să facă infarct.

A doua zi, a venit din nou lenjereasa și îi spune Elena: ”Știi că ai avut dreptate? I-am prins jucând table și ce le-am făcut. Acuma nu mai fac nimic”. Și aia, cap pătrat, zice: ”A, acuma pesemne că joacă tabinet”.

Cum a plecat lenjereasa, iar s-a îmbrăcat și iar s-a dus la gard. Ăia, săracii, stăteau acolo, ca sfinții pe banchetă, nu mai ziceau nici pâs. Vedeți? Ăsta este om rău. Și ea se purta urât nu numai cu oamenii necunoscuți, dar și cu propria familie.

Elena Ceaușescu, pe numele la naștere Lenuța Petrescu, a murit în data de 25 decembrie 1989, fiind executată la Târgoviște împreună cu Nicolae Ceaușescu. Soția dictatorului avea 73 de ani.

Foto: cancan.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot