Ce grad de rudenie este cumetria?

03.07.2023
Ce grad de rudenie este cumetria?

Gradele de rudenie pot fi greu de reținut pentru foarte mulți dintre noi. Toată lumea știe ce înseamnă, frate, soră, tată și mamă. Poate părea utopic, dar sunt oameni care cu greu țin minte ce înseamnă cuscrii, cumnați sau cumetrii. În acest articol vom învăța ce grad de rudenie este cumetria.

Ce grad de rudenie este cumetria?

cumetria

Nunțile și botezurile sunt ocaziile perfecte pentru a-ți întâlni rudele îndepărtate. Fie că vrei sau nu, te vei trezi în postura în care vei cunoaște o mătușă îndepărtată care spune cât de drăguț erai bebeluș.

De-a lungul timpului, oamenii și-au legat copiii prin nunți pentru a mări familia. Din această cauză au fost inventate diferite denumiri ale gradelor de rudenii, pe care nu toți le cunosc. Rudele naturale sunt cele cu care avem o legătură de sânge, precum tatăl, fiul. La rudenia în linie dreaptă, tatăl și fiul sunt rude de gradul I, iar nepotul de fiu și bunicul sunt rude de gradul II. În același timp, tot de gradul II sunt frații, în timp ce unchiul și nepotul de frate sunt rude de gradul III, iar verișorii sunt rude de gradul IV.
O denumire întâlnită mai rar este cumetria.

Relația dintre socri se numește și cumetrie. Ei sunt cumetri, din relația de încuscrire, dar și nașul copilului meu îmi este cumătru, a explicat antropologul Adrian Majuru.

În același timp, cumetrii devin și cei care au cununat un cuplu, dar și cei care doar au botezat unul sau mai mulți copii. Aceste tipuri de relații se numesc de afinitate, reprezentând legături dintre soț și rudele soției.

Câți membri are cea mai numeroasă familie din România?

O familie obișnuită este formată din străbunici, bunici, părinți, copii și nepoți. Astfel că, la un calcul mic pot exista câteva zeci de persoane. Cum educația sexuală este la standarde mici în România, este de așteptat ca anumite familii din medii defavorabile să fie foarte numeroase.

Cea mai numeroasă familie din România are 22 de membrii. În anul 2022, Georgiana Văcaru avea 44 de ani, născând până la această vârstă de 20 de ori. Primul copil a fost adus pe lume la 19 ani, iar de atunci, femeia a născut aproape în fiecare an. Cel mai mare copil al său are 23 de ani, iar cea mai mică este fiica pe care a născut-o în anul 2020.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot