Ce grad de rudenie este cumetria?

03.07.2023
Ce grad de rudenie este cumetria?

Gradele de rudenie pot fi greu de reținut pentru foarte mulți dintre noi. Toată lumea știe ce înseamnă, frate, soră, tată și mamă. Poate părea utopic, dar sunt oameni care cu greu țin minte ce înseamnă cuscrii, cumnați sau cumetrii. În acest articol vom învăța ce grad de rudenie este cumetria.

Ce grad de rudenie este cumetria?

cumetria

Nunțile și botezurile sunt ocaziile perfecte pentru a-ți întâlni rudele îndepărtate. Fie că vrei sau nu, te vei trezi în postura în care vei cunoaște o mătușă îndepărtată care spune cât de drăguț erai bebeluș.

De-a lungul timpului, oamenii și-au legat copiii prin nunți pentru a mări familia. Din această cauză au fost inventate diferite denumiri ale gradelor de rudenii, pe care nu toți le cunosc. Rudele naturale sunt cele cu care avem o legătură de sânge, precum tatăl, fiul. La rudenia în linie dreaptă, tatăl și fiul sunt rude de gradul I, iar nepotul de fiu și bunicul sunt rude de gradul II. În același timp, tot de gradul II sunt frații, în timp ce unchiul și nepotul de frate sunt rude de gradul III, iar verișorii sunt rude de gradul IV.
O denumire întâlnită mai rar este cumetria.

Relația dintre socri se numește și cumetrie. Ei sunt cumetri, din relația de încuscrire, dar și nașul copilului meu îmi este cumătru, a explicat antropologul Adrian Majuru.

În același timp, cumetrii devin și cei care au cununat un cuplu, dar și cei care doar au botezat unul sau mai mulți copii. Aceste tipuri de relații se numesc de afinitate, reprezentând legături dintre soț și rudele soției.

Câți membri are cea mai numeroasă familie din România?

O familie obișnuită este formată din străbunici, bunici, părinți, copii și nepoți. Astfel că, la un calcul mic pot exista câteva zeci de persoane. Cum educația sexuală este la standarde mici în România, este de așteptat ca anumite familii din medii defavorabile să fie foarte numeroase.

Cea mai numeroasă familie din România are 22 de membrii. În anul 2022, Georgiana Văcaru avea 44 de ani, născând până la această vârstă de 20 de ori. Primul copil a fost adus pe lume la 19 ani, iar de atunci, femeia a născut aproape în fiecare an. Cel mai mare copil al său are 23 de ani, iar cea mai mică este fiica pe care a născut-o în anul 2020.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot